חיי קיבוץ

אהובה.א

New member
חיי קיבוץ

אני יודעת שזה לא שייך לפורום , אולם מיס ליזי ועודד , בשבילכם. ============================== לחיי קיבוץ , כמו בכל דבר יש חסרונות ויתרונות. מי שאוהב את החיים האלה , נהנה מכל רגע. חיי השיתוף , ארוחות משותפות החד"א , תקציבים אחידים ללא הבדלים - כל אלה יכולים להוות חסרון לאחד ויתרון לאחר. 1. "הבוס" שאיתו אתה מתעמת בבוקר בעבודה , בדר"כ אתה יושב איתו בערב לאכול ארוחת ערב , אשתו היא המטפלת של הילד שלך , ילדו השני הוא חבר טוב של ילדך , וכו´. 2. ה"גלגל" מתהפך. פעם אתה ה"בוס" ופעם ה"בוס" הוא אתה. 3. אתה קם בבוקר ויש לך בשביל מה לקום. מה זה אומר? עבודה קבועה , בטחון כלכלי (תלוי מה מצב הקיבוץ מבחינה כלכלית..) , הילדים בבי"ס פרטי . 4. הילדים חוזרים מבית הספר בהסעות ישירות למשק. אתה לא דואג לגבי מעשיהם אחר הצהרים כי הם בתחומי המשק. 5. יש לך מנדט להחלטות חשובות בקיבוץ. 6. יש ענפים הדואגים לכל צרכיך. מכבסה שמכבסת את הכביסה, מטבח שמכין את כל הארחות (לא צריך לדאוג שמא לא יהיה לילדים ארוחות חמות כשהם חוזרים מבי"ס) , חינוך לילדים (גם בחופשים משעה 7-16) , אחות מרפאה (לא עלינו...) , אחזקה שדואגים לתחזוקת הבתים באופן שוטף , גזברית הדואגת לכספי הקהילה , ענפי הייצור הדואגים לפרנסה , וכו´. 7. חיי תרבות בקיבוץ שלי תוססים מאוד. אצלנו , למשל , משתדלים לנסוע לחו"ל (כקבוצה) בכל שנה. אם לא מתאפשר בגלל סיבות כלכליות באותה שנה - יוצאים לנופש בארץ. אבל כל שנה אנחנו בנופש. חשוב לשקט הנפשי ולאיחוד שלנו כקיבוץ. ויש עוד הרבה עד לפעם הבאה...

nirdagan

New member
שכחת לציין כמה דברים חשובים

כגון ההתעללויות המיניות שעברו ילדים רבים בקיבוצים בהם הילדים גרו בבתי ילדים ולא עם הוריהם. היום רק מתגלה הקצה של היקף התופעה. בקיבוצים מחביאים הכל מהמשטרה, כי יש להם תפיסה כמו בעולם התחתון שהמשטרה שייכת לחברה אחרת ולא להם. קיבוצים רבים סגורים לעולם החיצון כמו כתות.

אהובה.א

New member
לא יודעת על מה אתה מדבר

לא הייתי בקיבוץ כאשר היתה לינה משותפת. ואני שמחה שילדיי לא עוברים את הטראומות שהיו לאלה שעברו אז... כל תלונה פלילית נבדקת היטב במשטרה. אולי פעם הכל היה סגור לחיצוניים , אבל היום זה לא קיים. חבל לך להשוות חיי קיבוץ לחיי עברייני העולם התחתון... לא אלעיט אף אחד בנושא . גם לא אנסה לשכנע אותך בשטויות שכתבת. אבל להכליל את כל הקיבוצים בהתעללות מינית... אתה בטח גם מכליל את כל החרדים בהשתמטות מצה"ל... אגב , אם היית עד להתעללות ולא דיווחת על כך - אז שיתפת פעולה... אולם , אני מאמינה שקראת על כך באיזה צהובון שאוהב להשמיץ קהילה שלמה מבלי לברר את העובדות תחילה עם הגורמים הנכונים.

nirdagan

New member
לא אמרתי "כל", כנראה לא קראת היטב.

היו על הענינים האלה מאמרים רבים ובלתי תלויים גם "בצהובונים" הארץ וידיעות. אני לא היית עד לשום דבר כזה. בין השאר כי לא גדלתי בקיבוץ. לגבי החרדים ההשתמטות שלהם היא ענין שמכוון ע"י המנהיגים הפוליטיים שלהם ולכן לא ניתן לראות בה השתמטות של פרטים אלה השתמטות כללית. מי מהם שמשרת הוא היוצא מן הכלל (עיינו ערך: צדיק בסדום), ואין בכך שום עדות על החברה החרדית בכללותה הרואה רובה ככולה בהשתמטות מצווה גדולה.

למעלה