חיכיתי חיכיתי ואין דגים

• פותח הנושא ericd
  • פורסם בתאריך

ericd

New member
חיכיתי חיכיתי ואין דגים ../images/Emo19.gif

אין דגים בעכו????

rondadon

New member
דיג בעכו...

תראה...גם אני חשבתי שאמורים להיות עכשיו טורפים רבים...אבל..מסתבר שעוד לא ולא שכבר עבר.... דיברתי עם מרקו הדייג בשבת...והוא אמר לי שגם בחודשים פבואר-מרץ המים עדיין מספיק קרים ויש פלמידות, תרחונים ואינטיאסים. לפי מה שהוא אמר לי, ואני לא יתווכח עם מישהו שהיה בערך 40-50 שנה אם לא יותר בים, באמצע פבואר אמורים להיכנס עוד פעם להקות של טורפים. זה מידע של שנים וניסיון רב, אז אני מאמין שהוא צודק...

אוריא

New member
בין עונות השנה לטמפ.

רגע רגע. מה משפיע על הטורפים? טמפ המים או עונות השנה? לדעתי הטמפ' ולכן כל עוד שהיא תשארנמוכה יהיו פה טורפים. תקנו אותי עם אני טועה.

S K I P E R 2

New member
הדבר קשור האחד בשני

העונה והטמפ' הולכות יחד טמפ' המים של 20 מעלות בשלהי הקייץ ותחילת החורף,אינה דומה לטמפ' מים של 20 מעלות בשלהי החורף ותחילת הקייץ. סוגי הדגים משתנים באותה טמפ' ובעונה שונה, קשור למחזור החיים של הדג.

rondadon

New member
תראו...

אני גם חשבתי שזהו...נגמר החורף בפבואר, והטורפים יחד איתו... אבל, הוא אמר לי שחבל לי להפסיד ולהמשיך להביא איתי מקל לז'רז'רה כי יש סיכויים טובים מאד בזמן הזה, במיוחד לפלמידות על ז'ירז'ור, אולי גם תרחונים, ואינטיאסים בעיקר על פיתיון חי.

rondadon

New member
לאאאא...אבל...

קרוב... אני לא מגיע עד לחומות של העיר העתיקה...אבל בערך 500-800 מטר צפונית משמה זה הקצה שאני מגיע אליו...ולא ממשיך יותר [יש בעיות כרגע עם ערבים צעירים שמשליטים טרור שמה...]

מרקו הדייג?

האם מדובר במרקו דהן המפורסם? חשבתי כל הזמן שהוא אשדודי...... המידע שהוא העביר לך נכון לפי הצלבה משני אנשים שגם בתחום בערך אותו מס' שנים...עד אפריל עדיין יש באזור טורפים לסוגיהם. נחמד יהיה להכיר אותו,תביא אותו למפגש הפורום....

rondadon

New member
לא זה לא הוא...

זה לא מרקו דהן... השם שלו זה "מרקוס" פשוט אנחנו קוראים מרקו...

karmel156

New member
חיכיתי חיכיתי ואין דגים ../images/Emo7.gif

ericd ידידי, הבעיה שאתה מתאר מוכרת מאוד אם כי אני חייב לומר לך שלמקצוענים יש גם כיום דגים בסל (ואתה לפי הערכתי דייג מתחיל) ועל מנת שגם טירון כמוך יתגאה בדג משלו יש באמתחתימספר טיפים (בהנחה שאתה דייג בוס או רולר):1 מקום הדייג הטוב ביותר בעכו כיום הוא קצה הטיילת ותחילת החומות 2 כפיתיון אני ממליץ לך על חתיכות פסטה (כן כן הפסטה שאתה מכיר,רק תתאים אותה לקרס) 3 אל תרסס בשום פנים ואופן 4 זמן ההמתנה הראשוני עשוי להיות ארוך (אל תתיאש מהר) ובכל מקרה אם לא תסתדר תפגוש שם אותי ואולי אוכל להפוך אותך לדייג אמיתי (חרוז).

ericd

New member
אני אפילו לא תופס סרגוסים ברולר

אבל עדיין חולם על אינטיאס :) או לוקוס . מה לא ניסיתי ...מצופי זריקה זרזורות קרסים עקומות ....אין ... לא דגים ולא בטיח, לא בעכו לא באכזיב לא בפילדלפיה (ליד מזרע) לא בראש הנקרה ואפילו לא בגרירה מיאכטה ממש נאחס רציני בינתיים אני רואה תמונות (בלי עין הרע ) של הדגים של רון או של ברקודה ניסיתי לבוא אפילו בחמש בבוקר עד הצהריים וכלום. help s.o.s

karmel156

New member
עונה לקריאת s.o.s

ericd צר לי שהגעת לרמת יאוש כל כך גבוהה,אכן כיום (ושאף אחד לא יספר לך סיפורים !) אוכלוסית הדגים דלילה ביותר באיזורינו ,אני דייג ותיק ואני יכול להעיד מניסיוני הרב שהגענו לשפל חסר תקדים (מזכיר לך תחומים אחרים בחיים ?),שפל זה גורם לכך שרק המקצוענים בענף דגים אינטיאסים ולוקוסים (להסבר מפורט עיין ערך אבולוציה) והים אינו מעניק כבשנים עברו את מנחתו לחובבנים ,המסקנה היא שעליך לחבור לכאלה (דייגים בעכו או בחיפה ישמחו לצרף מתלמד בחינם ,זה מה שעשיתי בעבר !)ואז תגלה את העומקים והשיטות בהם דגים את הדגים שאתה רואה בשוק ,כי לדוג דגים אלו מהחוף או עם רובה בקרבתו זו משימה כמעט בלתי אפשרית (והראיה היא ההתפעלות הרבה שכל צילום של דג קוצר פה בפורום).

למעלה