חיכתה לי ליד כורסת הקריאה

אבח"י

Well-known member
ערימה של ספרים מומלצים ע"י רעייתי לקריאה.
כשלקחתי אותם לידיי, היה בהם כנראה משהו שמצא חן בעיניי, אלא, שאתמול בחיפושיי אחר ספר "מסיח דעת" חיטטתי בערימה, ולמעט ספר אחד, של זוכת נובל, אולגה טוקרצ'וק. השאר - שני זבלוני מתח בלתי ראויים לקריאה מסכנת הרעלה רוחנית, שני ספרי "ילדות" שמרפררים למלחמת העולם השנייה - בחיאת זומזום, מה כבר יש לחדש. עדיף כבר לקרוא עדויות ב"יד ושם" [גילוי נאות - לא קורא ואין סיכוי שאקרא.] ועוד איזה ספר מתיפיף בעיקר מאונן על עצמו. [בטח לפי השיווק בדש האחורי.]
נשארתי מול - סטיבן קינג [קרוב לאלף עמודים], ספר מד"ב [נראה אם באמת שווה את המאמץ] ואולגה הנהדרת.

נערך לאחרונה ב:

דקל נור*

Well-known member
כשלקחתי אותם לידיי, היה בהם כנראה משהו שמצא חן בעיניי, אלא, שאתמול בחיפושיי אחר ספר "מסיח דעת" חיטטתי בערימה, ולמעט ספר אחד, של זוכת נובל, אולגה טוקרצ'וק. השאר - שני זבלוני מתח בלתי ראויים לקריאה מסכנת הרעלה רוחנית, שני ספרי "ילדות" שמרפררים למלחמת העולם השנייה - בחיאת זומזום, מה כבר יש לחדש. עדיף כבר לקרוא עדויות ב"יד ושם" [גילוי נאות - לא קורא ואין סיכוי שאקרא.] ועוד איזה ספר מתיפיף בעיקר מאונן על עצמו. [סטח לפי השיווק בדש האחורי.]
נשארתי מתול כמות די גדולה עם - סטיבן קינג [קרוב לאלף עמודים], ספר מד"ב [נראה אם באמת שווה את המאמץ] ואולגה הנהדרת.
הצחיקה אותי הכותרת

Zadig

Well-known member
כשלקחתי אותם לידיי, היה בהם כנראה משהו שמצא חן בעיניי, אלא, שאתמול בחיפושיי אחר ספר "מסיח דעת" חיטטתי בערימה, ולמעט ספר אחד, של זוכת נובל, אולגה טוקרצ'וק. השאר - שני זבלוני מתח בלתי ראויים לקריאה מסכנת הרעלה רוחנית, שני ספרי "ילדות" שמרפררים למלחמת העולם השנייה - בחיאת זומזום, מה כבר יש לחדש. עדיף כבר לקרוא עדויות ב"יד ושם" [גילוי נאות - לא קורא ואין סיכוי שאקרא.] ועוד איזה ספר מתיפיף בעיקר מאונן על עצמו. [בטח לפי השיווק בדש האחורי.]
נשארתי מול - סטיבן קינג [קרוב לאלף עמודים], ספר מד"ב [נראה אם באמת שווה את המאמץ] ואולגה הנהדרת.
קשה להתרכז בימינו לנוכח השתתפותינו בהיסטוריה שמתרחשת פה ממש עכשיו...
אבל אני ממליץ :) על "לחסל" של מישל וולבק

צליליתה1

Well-known member
אישה אמיצה, ממליצה למורה לספרות דעתן על ספרי קריאה
תהנה מהספרים, ואשמח לשמוע חוויות

אבח"י

Well-known member
אישה אמיצה, ממליצה למורה לספרות דעתן על ספרי קריאה
תהנה מהספרים, ואשמח לשמוע חוויות
על אולגה טוקרצ'וק, אאל"ט, פרסמתי בינואר 2021 פוסט גדול בפורום של 'הארץ' ב - FB. אם מענין אותך מוזמנת - https://litreture.home.blog/2023/11/02/ספרי-יעקב-אולגה-טוקרצוק/

צליליתה1

Well-known member
על אולגה טוקרצ'וק, אאל"ט, פרסמתי בינואר 2021 פוסט גדול בפורום של 'הארץ' ב - FB. אם מענין אותך מוזמנת - https://litreture.home.blog/2023/11/02/ספרי-יעקב-אולגה-טוקרצוק/
חןחן....אבל...ארוך לי מדי
לא קראתי את ספרי יעקב, לא יודעת, משהו הרתיע אותי, כן קראתי את על עצמות המתים.

קלייטון.ש

Well-known member
סטיבן קינג [קרוב לאלף עמודים]
קראתי פעם איפשהו ששאלו את קינג למה הספרים שלו כל כך ארוכים, הרי אפשר לכתוב את אותו סיפור בהרבה פחות מילים.
ענה משהו בסגנון - גם את שר הטבעות אפשר לסכם ב"יצאו לדרך, הלכו הלכו, הגיעו", אבל זה לא יהיה סיפור.
זה מצא חן בעיני. יתר העבודה שלו - לא כל כך.

אבח"י

Well-known member
קראתי פעם איפשהו ששאלו את קינג למה הספרים שלו כל כך ארוכים, הרי אפשר לכתוב את אותו סיפור בהרבה פחות מילים.
ענה משהו בסגנון - גם את שר הטבעות אפשר לסכם ב"יצאו לדרך, הלכו הלכו, הגיעו", אבל זה לא יהיה סיפור.
זה מצא חן בעיני. יתר העבודה שלו - לא כל כך.
נכון, נדמה לי שכבר אין לו עורכים. רק מגהיהים ומתקני בעיות של שגיעות כתיב, תחביר ונוסח.
נראה לי שהוא על גבול על הגרפומניה, אבל רק על הגבול.

למעלה