חילופי גברי בסין

cubano1

New member
חילופי גברי בסין

בתקופה בה מגיעות לפודיום גם מתעמלות בעשור הרביעי לחייהן, קשה מאד לדבר בלשון עבר על אלופות בשנות העשרה שלהן. אבל בעוד הדור של בייג'ין 2008 ממשיך לשקול אם להמשיך, לא להמשיך, לחזור להתאמן חלקית, או למשוך את החופש עוד קצת, הדור הצעיר שועט קדימה ומציב עובדות חדשות בשטח. באליפות סין שנערכת כעת ניתן לזהות את רוב הסגל שזכה בזהב באולימפיאדה האחרונה, אבל אף אחת מהן לה הצליחה להשתחל לשלישיה הראשונה בקרב רב. בזהב זכתה מתעמלת בת 16, זוכת הכסף באולימפיאדת הנוער האחרונה טאן סישין. בכסף זכתה יאו ג'ינאן שהשתתפה בכמה תחרויות באירופה בתחילת השנה, ובארד זנג סיקי, שלא תהיה זכאית להשתתף באליפות העולם הבאה באוקטובר (אבל באולימפיאדת לונדון כן). לעומתן, צ'נג פיי הותיקה התחרתה בקפיצות (העפילה לגמר) ובקרקע (לא העפילה). היא שומרת על כושר, אבל ניכר שהיא עדיין לא חזרה לשיאה לאחר שקרעה רצועה בברך. האלופה היוצאת סוי לו רשמה 12.250 במקבילים, תוצאה שמאפיינת יותר את אליפות ישראל מאשר את אליפות סין. כמוה, חברות הנבחרת האולימפית מ2008 ג'יאנג יויואן רשמה 12.150 בקרקע, דנג לינלין רשמה 12.2 בקורה ויאנג יילין רשמה 11.50 בקרקע' מה שהותיר אותן מחוץ לפודיום. גם בארצות הברית הסגל מבייג'ינג לא לגמרי נעלם מתמונת הרדאר. אלופת הקרב רב נסטיה ליוקין ממשיכה לפזר בראיונות מדי חודש שהיא עדיין לא החליטה אם לחזור או לא. אבל בקצב הזה גם אם היא תחליט שכן, זה יהיה מאוחר מדי. שון ג'ונסון חזרה לאימונים מלאים לאחר תקופת התלבטות ופציעת סקי, ומתכננת להתחיל להתחרות הקיץ בתחרות שתאפשר לה להעפיל לאליפות ארה"ב. אלישיה סקרמונה גםבהתלבטה, אבל חזרה להתאמן ולהתחרות במתכונת פחותה של מתמחה בקורה ובקפיצות, ואף זכתה באליפות העולם האחרונה בקפיצות. יש גם פה ושם שמועות על צ'לסי ממל שמתכננת קאמבק, ולגבי בריג'יט סלואון התמונה לא ממש בהירה, כמו גם איבאנה הונג. אבל מה שבטוח, בעוד הדור הישן נח (על זרי הדפנה) אחרי בייג'ינג, עשה סקי, רקד עם כוכבים, עיצב בגדים, צעד על השטיח האדום באירועים נוצצים והתראיין בתכניות הבוקר מחוף אל חוף, הדור החדש עבד קשה בקרים וערבים, ובאוגוסט באליפות ארצות הברית, רבקה ברוס, אלי רייזמן, גבריאל דאגלס, קייטלין אוהאשי, מקיילה מורוני וסברינה וגה יהיו גם נחושות וגם בכושר לתפוס מקום של כבוד על הפודיום. אין לי שום ביקורת על הדור הקודם, ואין לי ספק שמגיעה להן כל דקת חופש שהן לקחו. אבל העניין היום הוא מאד פשוט - קאמבק זה לא עניין פשוט. אבל לחזור להתחרות ברמה הבינלאומית זה דבר אחד. לחזור לפסגה זה סיפור אחר לגמרי. ועבור כל מתעמלת שמתלבטת קצת יותר מדי, יש חמש נחושות ומוכשרות שיקחו את מקומה.

Tammie

New member
איזה סיכום מצוין!

יסודי ומקיף כרגיל.... תודה! אני גם מסכימה אם מה שאתה אומר, באמת מגיע למתעמלות קצת חופש אחרי ההגעה לשיא, מצד שני, ככל שהחופשה מתארכת הסיכוי שהן יחזרו, ובמידה והן יחזרו יגיעו לתוצאות גבוהות קטן.

לא הבנתי את הכותרת. ההודעה מרתקת

סיכום מצויין. לגבי הסיניות, דנג לינלין ויאנג יילין אני מתקשה להאמין איך הגיעו לתוצאות כאלו נמוכות. זה נשמע לי הגיוני, הן אכן נמצאות כבר לאחר שיא, אבל עדין רואה לנגד עיני את מתעמלות הדור הקודם ומסרבת להאמין, כי אז הן היו בעיניי לא אנושיות. מכונות התעמלות מושלמות. מסתבר שכל אחת מהן היא בן אדם... נסטיה ליוקין לפי דעתי צריכה לפרוש בשיא. היא הגיעה לשיא השיאים, ולפי מה שראיתי היא כבר לא נראית כל כך טוב היום, ויש לה מספיק מה לעשות ומלא חלטורות מעבר להתעמלות בפועל. נסטיה יכולה לתרום לעולם ההתעמלות ברמה של קידום התעמלות בארה"ב, השראה ומודל לבנות צעירות, אימון, שיפוט וכו'. היא דמות מוכרת ואהודה. חבל שתחזור, תראה לא קשורה, תשיג תוצאות בינוניות ותיזכר גם כך. כנ"ל לדעתי גם שון ג'ונסון. צ'לסי ממל היא בגילי לא? המתעמלות שמגיעות בעשור הרביעי לחייהן לא ממש פרשו. לפרוש ולחזור זה עסק אחר מאשר להישאר ולהישאר. למען האמת לא חושבת שבכלל אי פעם נתקלתי במתעמלת שהגיעה לשיא בינלאומי, פרשה, חזרה והגיעה לשיא בינלאומי גבוה יותר. נעממה תקני אותי אם אני טועה... ושוב תודה לך קובנו היקר על הסיכום המעולה.

cubano1

New member
חילופי גברי

תודה על הפידבק חילופי גברי הוא ביטוי לחילוף תפקידים בדרגות הבכירות לא יודע אם צ'לסי ממל בגילך, כי אני לא יודע מה גילך- אבל היא היתה חברה בנבחרת ארה"ב לבייג'ינג

נעממהה

New member
והייתה גם מחליפה באתונה

היא בת 23 וחצי, לייתר דיוק. היא הייתה רק מחליפה ב-2004 בגלל פציעה (ובכלל, כל הקריירה שלה מלווה בהמון פציעות) נועה, אם אחשוב על מישהי- אעדכן אותך:)

למעלה