חילוק נייר למספרים ראשוניים

חילוק נייר למספרים ראשוניים

איך מחלקים את הנייר למספרים ראשוניים(3, 5, 7, 11, 13, 16...) האם יש אתר לזה?

שאלה טובה

דבר ראשון 16 זה לא מס' ראשוני. הוא מתחלק ב-2,4 ו-8. בטח התכוונת ל-17. יש לכל מספר שיטת חלוקה באוריגמי ואפילו הרבה שיטות. לשליש: השיטה הכי טובה היא לקפל לשליש בערך ולהשאיר רק סימון קטן. אז להביא את הצד השני אל הסימון ולסמן סימון קטן שנית. אחר כך מביאים את הקצה הראשון לקו הקטן השני וכך הלאה והלאה עד שהקוים נשארים אותם קוים והם יהיו שלישים. מבחינה מתמטית זה לא נכון אבל זה עובד מצויין. לחמישיות: יש שיטה טובה באתר oriland.com באיזשהו דגם שאני כבר לא זוכר איזה. אני הכי אוהב את השיטה של סטושי קמיה מהממוטה שלו. לשביעיות: מצורפות הוראות שהכנתי מזמן. ל-11: לחלק ל-12 ולחתוך אחד מכל צד. אני לא מכיר שיטה טובה יותר בשביל 11. גם בשביל 17. ל-13: בספר origami design secrets יש צב עם משושים על הגב שבו יש חלוקה ל-13 שמוסברת. יש אתר על תורת "האגה" אבל אני לא זוכר את הכתובת. בהצלחה.

תגובה

יובל, האם אתה בטוח שאין לשליש שיטה מטמטית, זה מאוד חשוב לי. נ.ב. אתה יודע איך אני יכול לפרסם דגם שלי באוסף הישראלי?

יש המון שיטות

אבל לכולן יש חסרון שהן משאירות סימנים מיותרים. להיפך. לשליש יש הכי הרבה שיטות מתמטיות. אני מצרף שירטוט של הנפוצה ביותר. לגבי פרסום באוסף הישראלי תכתוב לי בבקשה פרטים על הדגם שלך במסר אישי. בשרטוט: קודם מקפלים את הקווים השחורים. אח"כ את הקו הירוק ואז את האדום שהוא שליש. כדי לסמן את השליש השני כמובן לקחת את הצלע העליונה ולהביא אותה לקו שליש הראשון.

bshuval

New member
תיקונים והבהרות

השיטה הראשונה שיובל תאר (נקראת שיטת פוג'ימוטו) היא שיטה מאד נכונה מתמטית. למעשה, הוכחתי זאת במאמר שלי שפורסם באוסף הראשון. השיטה מתכנסת לשליש (או כל חלוקה אחרת) די מהר. אני מציע להסתכל באתר של רוברט לאנג שם יש מאמר מעניין על שיטות חלוקה שונות. לשליש יש אותו מספר שיטות חלוקה כמו כל שבר רציונלי אחר. השיטה שיובל תאר איננה דווקא הנפוצה ביותר, אבל היא נוחה משום שהיא עובדת לכל מלבן (ויש לה הרחבה פשוטה לחלוקה לכל שבר אחר). שיטת האגה, לדעתי, יותר נוחה עבור ריבוע.

saadya2

New member
divisions in general

Not sure if this is legible, but here's an article I wrote on this subject a dozen years ago. Installment 1

yepeled

New member
בתוכנות כבדות

צריך תוכנה אשר בכל רגע ורגע ניתן לשנות כל קו וכל אלמנט בנפרד, הן גרפית והן על ידי קביעת אורך וזויות. שיהיה ניתן לחתוך את הקוים זה בזה עוד כל מיני תכונות משוכללות. התוכנה הכי טובה FREE HAND. אני משתמש ב VISIO והיא פחות טובה.

idoetl

New member
דרך חלוקה...

עוד דרך לחלק ניר היא בעזרת גיליון חלוקה, כמו בתמונה. שיטה קצת מסורבלת, אבל יעילה לכל מספר שהוא. (הגיליון שבתמונה מחולק ל-8, ואפשר להגיע איתו לכל מספר עד שמונה. אפשר להגדיל את הגיליון ליותר מזה אם רוצים.

למעלה