חיל האויר ? ההונגרי בבודפשט

הדסהש1

New member
בוקר אור ליום שפעמיים כי טוב ..כבר

על הבוקר היתה אזעקה טוב שאני לא שומעת טוב רק הפלאפון
מצלצל בצליל חזק ואני יודעת היכן היעד...הסרטון ממש יפה...
מזכיר לי מטסים שהייתי בחיי .שירתתי בחיל האויר.....שיהיה יום שקט לכולם...

ימית, כתבת על חנויות סגורות בראשון -

ראשון רחוקה 53 ק"מ מעזה, לא מגיע פיצוי, וחנויות רבות נסגרו ברחוב רוטשילד ומקומות אחרים, אפילו בתוך קניונים. מה כן פועל? חנות לצרכי אמנות - צבעים מכחולים וכאלה... החנות הזאת פעילה מאוד ולא פלא. היתר....

מינהר

New member
היי, בדרכי למינימרקט אני פוגשת את התרנגולות השחורות

של השכן נוברות וזוללות את הזיתים שנשרו. האזור עדיין קצת כפרי.

עמיקם10

New member
ראשון גדולה-400 אלף.וחנות זה לא בדיוק מקצוע.וכאן תמונה

של שכונת אבישור מבט לדרום, סמוך למרכז ערד. שימו לב לדוודי שמש.
באופק המדבר ושם מבקשת חברת הפוספטים לפתח מכרה שבו יפוצצו בור בעומק של 50 מטר ויעלו אבק. אלפי בדואים מהפזורה גרים שם מפוזרים על כל הר וגיא.

עמיקם10

New member
חבל שמפרידים 140 קילומטר בין ערד למרכז.

בשנתיים שאנחנו בראשון ביקרנו עשרות פעמים במרפאות הכללית ובאסף הרופא.בעיקר לבדיקות . הסיבה שעברנו מערד היא הגיל המתקדם שאינו חוזר אחורה בזמן. [אולי במאה ה-22 ימצאיו איזה משהו. אפליקציה לחיות מחדש. יש כמה טעויות שלא הייתי חוזר עליהן.]
על ערד לעומת ראשון כבר כתבתי- שהצפיפות היא המאפיין הראשי. החניה חינם..והרחובות רחבים.

מינהר

New member
אגב, עמיקם, מה רע בדודי שמש? זה מראה שהאנשים

נהנים ממים חמים חינם בשפע. אצלנו הדודים במרפסת שרות, אבל הקולטים על הגג. אז מה זה כבר משנה?

עמיקם10

New member
מנסיוני דוד שמש לא חוסך הרבה כי

בכל שנתיים צריך לטפל בצנרת שמתמלאת באבן. ובכל 10-15 שנה יש להחליף דוד וקולטים. החסכון הוא שולי.אנחנו בראשון לא משלמים הרבה יותר חשמל אם כי אנחנו שניים- רק בגלל ששוכחים לכבות את הדוד. דוד שמש עולה אלפי שקלים. גם משפחה של חמשה לא חוסכת הרבה.כי מי דוד אחד לא מספיקים לכולם ויש להדליק אותו לשעה. בחורף בכלל אין מה לדבר. למי שרגיל להתקלח במים קרים ולשטוף כלים במים קרים זה בסדר. לדעתי לאחר 40 שנה כבר הגיע זמן למצוא פטנט אחר. אפילו מחמם קטן שבו-זמנית דולק ומחמם את המים כבר טוב יותר.רק שצריך הספק חשמלי חזק. אולי משהו של לייזר..ששם מדברים עליו כדבר הבא נגד הרקיטות.

נו נו

אני גר בבנין הנוכחי כמעט 30 שנה ומעולם לא החלפנו דוד או קולטים ויש לנו מים חמים בלי בעיה גם בחורף (בתנאי ש/היתה קצת שמש משך היום)

מינהר

New member
גם אצלנו, יש מערכת סירקולציה שמש עם קולטים משותפים,

ו-20 שנה לא החלפתי דוד, ותחזוקת המערכת לא ממש יקרה. טפו טפו, בלי עין הרע.

עמיקם10

New member
המים בערד מלאים באבן.ומסנן נגד אבנית 1000 שקל.

ויש להחליף מסנן מדי פעם..גם חברי החליפו מדי פעם דוודים וקולטים אחרת מאיפה למתקינים יש פרנסה. בשנתיים שאנחנו בראשון אין דוד שמש ולא שילמנו אלפי שקלים.היום הגיע חשבון חשמל של חדשיים-650 שקל וזה עם שני מזגנים. אחד קטן שעובד כל הלילה ואחד גדול שעובד מספר שעות. ז"א 10 שקלים ביום חשמל. בערד שילמנו בדיוק אותו דבר. עם הדוד שמש.

מינהר

New member
בסדר עמיקם. כשנגור בערד- לא נתקין דוד שמש.

למה המים שם מלאים אבן? אפשר לחשוב שפה -- לא.

יוליקה

Member
מנהל
גרתי בדימונה אני גרה בגן נר

לא בדימונה וגם לא בגן נר אף פעם לא החלפתי דוד או קולטים...
גם את הפלאנז' מעולם לא החלפתי... אין לי קורוזיה, אין לי חלודה
הדוד והקולטים מקוריים מאז שנכנסנו לגור במרץ 2001.

עמיקם10

New member
כמו בכל שוק למי שיש אינטרס הם היצרנים.

אם שילמתי עשרות שנים 10 שקלים ליום לחשמל-עם דוד שמש והיום אני משלם 10 וחצי שקלים ליום בלי דוד שמש אז אפשר לעשות חשבון.
40 שנה גרתי בבית בערד עם דוד שמש והחלפתי אותו פעם אחת. שזה 4000 שקלים. ללא חישוב של רבית והצמדה. בבתים ישנם פנטהוז על הגג בדרך כלל לא מתקינים דוודי שמש.

עמיקם10

New member
אגב מחירי הדירות-בכל העולם רק לאמידים יש דירה

רבים מהמעמד הבינוני גרים בשכירות. היהודי חייב בית משלו בגלל ההיסטוריה..והרווח של מאות אלפים לאחר שלושים שנה כשמסתיימת המשכנתא. וכמובן כדי להוריש לילדים. ובינתיים סוחט כל גרוש מהשכר עלוב שהוא מקבל.

יוליקה

Member
מנהל
גם לבתי יש אתראה בטלפון

6.30 בבוקר...אפילו התינוק עוד לא התעורר...
בתי שלפה אותו מהמיטה עטוף בכורי שינה....
העירה אותי ויאללה למקלט... כל השכנים עדיין מנמנמים....

עוד חברה מגבעתיים רצה למקלט עטופה במגבת.... ראיתי בפייסבוק...

יוליקה

Member
מנהל
עמיקם, הייתי שם ראיתי בחי! זה היה ב-1 במאי

המטוסים חגו מעל ראשינו כשעשו את הסיבוב לכיוון הגשרים שעל הדנובה...
יופי של מצגת!!

בקר טוב לכולם ! כל הזמן

בראשון, חנויות נסגרות ואחרות נפתחות, זה לא בגלל המלחמה,
כנראה שיש כאלה שרוצים לקחת טרמפ על המצב !
ברב המקומות בארץ למזלינו כמעט ולא מורגשת המלחמה,
ידוע שבחודשי יולי אוגוסט , תמיד יש האטה במסחר, כי חלק מהאנשים בחופשה, גם בחנות שלנו בתל-אביב , אלו היו חודשים חלשים !

למעלה