חיל האויר תקף בלבנון

גבעתי

New member
חיל האויר תקף בלבנון

שמתם לב לזה שאם חיל האויר תוקף אז אומרים, מטוסי חיל האויר תקפו. אבל אם יחידה אחרת תוקפת למשל שיריון או תותחנים אז אומרים, כוחות צה``ל תקפו. נושא למחשבה!

information

New member
לא נכון...

תמיד מראים בחדשות תתוחנים מפגיזים ומזכירים גם טנקים. אתה טוען שיש הפלייה?

גבעתי

New member
זה נכון

זה נכון שמראים טנקים ותותחים אבל זה רק אם הם תקפו משהו רציני. ואם זה זו היתה סתם תקיפה אז אומרים צה``ל תקף ב... לעומת זאת עם חיל האויר תקף אז אומרים מטוסי ח``א תקפו מטרות ב... ולא אומרים צה``ל תקף מטרות ב... מבין? דבר נוסף יש אפלייה בטירוף בכל מה שקשור לתקציב בין החילות. לדוגמא: ביקרתי בבסיס האם של חטיבה 7 של שיריון בצפוןוזה מקום חרא ומסריח לעומת זאת ביקרתי בכמה מבסיסי ח``א. ואיזה תנאים... סוף הדרך. יש להם מועדונים,סנוקר,בטכני יש בורגר ראנץ` ומה לא?

information

New member
צודק חלקית.

זה נכון שמתקצבים את הח``א ביותר כסף משיריון, אבל ככה זה כשיש כלים של עשרות מיליונים לתחזק... אני למשל משרת במודיעין, אני רואה איזה כסף נשפך רק על דברים משרדיים, מחשבים וכל הציוד ההקיפי וכו`. אני גם עובר בבסיסים של יחידות שדה ורואה איך הם מתוקצבים. יש סדרי עדיפויות בצה``ל. זה כמו שתגיד, למה משרד המדע מקבל פחות תקצוב ממשרד החינוך?

מאג

New member
תשובה

צהל מזכיר שח``א תוקף במטרה למנוע והלרתיע כוחות אויב אחרים בלבנון מלתקוף (אמל או הארגון של גורג חבש לדוגמה) כי מטוסים גורמים נזק פיזי גדול יותר מאשר פגז שיכול להוריד קומה בבית אבל את הבית לפי דעתי צהל עדיין חם על החיזבאללה ומחכים שהחטופים ישוחררו כדי להוריד מספר מנהיגים חשובים ביותר בחיזבאללה ובשאר אירגוני הטרור בלבנון.

barakas

New member
ש-ט-ו-י-ו-ת!

פגז יכול להוריד בניין בדיוק כמו טיל של מטוס ואת האמת אפילו הרבה יותר...בענבי זעם פגז אחד שנפל במחנה פליטים הרג 70(!) איש,טילים מונחים של מטוסים לא עושים כאלה דברים...ההפך, היעילות בהם היא בכך שהם מדויקים

גבעתי

New member
צודק, אבל...

זה באמת נכון אבל אם תשים לב תראה שח``א מקבל תקציב ענק אבל לא הכל הולך ישירות לעבודה השוטפת של ח``א למשל ביטאון ח``א. תרא לי עוד מגזין צבאי שכולו רק על דבר אחד ואני מתכוון מגזין צבאי שבא מתוך הצבא. דבר נוסף אתה חייב לראות על איזה דברים ח``א מוציא כספים למשל מועדון טייסים אתה יוע מה הולך בפנים. בוא אני יביא לך דוגמא בטכני למשל יש להם במועדון שלהם, טלויזיה 29 אינץ`, מערכת חדשה (!!!),מזגן וכל מיני שטויות. עכשיו באזרחי זה לא נחשב למשהו רציני אבל בצבא (ואתה יודע כי אתה שם) זה נחשב לתנאים סוף הדרך. דבר נוסף חיל המודיעין הוא השני בתקציב הצבאי אחרי ח``א נכון?

barakas

New member
כל הסיפור הזה זה חרא

כמובן שזה מוצדק שח``א יקבל תקציבי עתק כי מן הסתם אחזקת מטוסים והכשרת טייסים זה פעולות שדורשות מיליוני דולרים אבל המרחק גדול בין זה לבין לדאוג שלכל טייס יהיה טבח פרטי,בסיסים שבעשרות מונים מתעלים על בסיסים של כל חיל אחר וכל מה שסובב סביב זה. כל היחס הזה לטייסים לדעתי הוא ממש מבחיל.נכון הם עושים תפקיד חשוב ונכון לא רבים יכולים לעשות את זה,אבל הם קורעים את התחת בדיוק (אם לא פחות) מאיזה חירניק או שריונר וכשעניינים מתחממים החירניקים והשריונרים חוטפים הרבה יותר מהטייסים...הגיע הזמן שיורידו אותם מהכס שלהם ויתחילו להתנהג אליהם כמו אל כל חייל לוחם אחר

גבעתי

New member
בדיוק

בדיוק למה שהתכוונתי זה באמת מוצדק התקציב שמוקצב לח``א. אבל צריך לראות לאן הוא מופנה. דבר נוסף חירני``ק עושה עבודה יותר קשה מטייס. ושלא יגידו ``מה להטיס מטוס זה קשה`` דבר רשאון זה באמת קשה קשה מאוד אפילו אבל החירניקי``ם אוכלים חרא בגלל הטייסים.

חחחחח איפה אתם חיים?!

מה קרה לכם, אתם לא יודעים שיש את צה``ל, ויש את חיל האויר? זה שני דברים שונים! :) שם זה זה לא ``צבא`` במובן שחיילי החי``ר מכירים אותו.. ממש לא. אין פה זילזול, אבל אני חושב שהם כ``כ מפונקים (ולשלא יספרו לכם על תקציבי האחזקה של המטוסים- כי הם מתחזקים את האנשים שלהם עם טלוויזיות מערכות סטריאו וכו`, ונאי לא מדבר רק על הטייסים. ברור שאני מדבר מתוך מרמור ואני לא ממש אובייקטיבי, אבל בכל זאת- אין לכם מושג מה הולך שם, זה כבר על גבול השחיתות! :) ע.

barakas

New member
זה אומנם לא אותו הדבר

אבל בתור אחד שיש לו גישה למחשב ואינטרנט בבסיס אתה חייב להודות שגם יחידות מיוחדות זה לא בדיוק ``צבא``

צודק 100% barakas

אני אין לי זכות להתלונן. אבל עדיין, אין מה להשוות בין התנאים שלנו (ושל רוב הירוקים בכלל) לבין התנאים של רוב חיילי חיל האויר. מלבד זאת, חוץ מהמחשבים, שנתרמו למועדון היחידה, רוב הציוד שיש כאן (רדיו,שתי ספות, כמה ספרים וכו`) הובאו מהבתים של החיילים עצמם, ונאספו פה במשך הזמן. בחיל אויר זה לא ככה, והכסף בא למיטב ידיעתי מכספי הטייסות עצמן. חוץ מזה הנה עוד הבדל: מילא היה בכל בח``א (בסיס חיל אויר) מועדון כנפי אחד, אבל יש מועדון לכל טייסת! וכל מועדון יותר יפה מהשני (לפחות ממה שאני ראיתי). זה קצת כמו שפה כל צוות יקים לו מועדון משלו. אז לסיכום: נכון ש``יחידות מיוחדות זה לא בדיוק ``צבא```` (מילים שלך) אבל זה עדיין לא ברמה של חיל אויר. אני זוכר שפעם ביקרתי בחצור (בח``א) וראיתי טר``ש הולך לו בבסיס (זה היה הצהריים) במכנסיים קצרים, גופיה וסנדלים.. הייתי בשוק! אני עד שלא מלאו לי שנתיים ולא סיימתי מסלול לא חשבתי אפילו להסתובב עם משהו אזרחי (חוץ מנעליים אולי) בשטח הבסיס, ואם הייתי הולך, אני בטוח שגם הייתי נענש. ככה שגם מבחינת החופש שלהם ``יתרון`` עלינו. אבל חשוב לזכור שבשורה התחתונה, העיקר שכל אחד עושה את העבודה שלו כמו שצריך. לא חשוב עם בג`בלאות או במשרד, במדי ב` או בג`ינס וגופיה. ע.

גבעתי

New member
אשכרה...

לזה התכוונתי. זה נכון שלתחזק מטוס זה יקר בטירוף אבל לא כל התקציב הולך לפעולה השוטפת של ח``א. לדעתי צריך ``לקצץ קצת בשומן`` למה יש דברים אחרים בצה``ל שכן צריכים את התקציב ואתה בתור חירני``ק אתה בטח יודע. אני אומר לך ח``א זה כמו צבא בתוך צבא.

information

New member
ח``א אוויר זה לא דוגמה.

תפסיקו להשוות את ח``א לכל חייל אחר, זה בכלל לא דוגמה, חייל אחר לגמרי. חוץ מזה אני חושב שמשקיעים בחייל של חי``ר יותר ממה שמשקיעים בחייל של ח``א. תחשבו על זה: על חייל קרבי משקיעים כל מיני ציוד קרב (שכק``ל,נשק,הכשרה וכו`) וזה גם עולה יותר להחזיק חייל בקו (כלכלה,הגנה,משכורת) וגם להם יש מועדונים משלהם. מה הייתם מעדיפים לוותר על 300 ש``ח בחודש ולקבל מועדון משוכלל או לקבל כמה אינצ` פחות בטלוזיה ועדיין לקבל משכורת של חירניק?

RonNiss

New member
לצבא יש איסור

לפי מה ששמעתי מחיילים- אסור לצה``ל להביא טנקים לאזורים מסויימים או לפחות אסור שידעו שצה``ל באמת הביא טנקים לאותם אזורים מסויימים. זאת הסיבה שבמקום להגיד שיריון או תתוחנים הם אומרים כוחות צה``ל הכוונה לאזורים מסויימים -אזורים שאסור לצה``ל להכניס טנקים(כך לפחות שמעתי). מצטער,שחזרתי על ``אזורים מסויימים`` -פשוט זה היה ממזמן יחסית ואני לא זוכר בדיוק

למעלה