חיל הים

R-o-i

New member
חיל הים

שלום רב אני בן 17.7 עולה לכיתה יב קיבלתי כבר תאריך גיוס ב- 29.7.02 אני נורא רוצה ללכת לחיל הים קורס חובלים שייטת או כל דבר שלא ירחיק אותי מהים אני לא יוכל להסתדר רחוק מהים האם מישהו מכם יודע מה עלי לעשות כדי שאוכל לשרת בחיל הים ? ולא בחי``ר ? בתודה מראש רועי אברבנאל

טל עדתו

New member
שייטת וקורס חובלים

אתה בשלב די מוקדם יחסית... קודם כל בישביל להגיע לשייטת אתה צריך לחכות ליום סיירות שיהיה לך בכיתה י``ב ואחרי היום סיירות תקבל את האפשרויות שלך , שמן הסתם יהיו ע``פ נתוניך האישיים - קב``א, פרופיל וסעיפים, ומה שהפגנת ביום סיירות. אם תקבל את הזימון הנכסף לשייטת אז התקדמנו שלב... הזימון לשייטת פירושו - זימון לגיבוש שייטת. גיבוש של 5 ימים, שד``א הסטיטסטיקות אומרות שמכל גיבוש שייטת רק 15-14 אנשים מתקבלים - ככה שקח בחשבון שקשששההה מאוד להתקבל - צריך המון כוח רצון, הרבהההה כושר - ברמה גבוההה מאוד! מנטליות מתאימה (אסור להשבר!) וצריך לאהוב מאודדדד את הים הקפוא -בגיבוש שייטת האחרון הם שחו איזה 10 ק``מ בים באמצע הלילה בים הקפוא - תהיה מוכן נפשית!!! אם אכן התקבלת לשייטת אם אני לא טועה השלב הבא והסופי הוא שיחה עם פסיכולוג - אבל קח את בערבון מוגבל - אני לא בטוחה שיש פה שיחה עם פסיכולוג, וזהו בקשר לשייטת. בקשר לקורס חובלים - יש שני דרכים להגיע לשם: 1. שוב פעם אותו סיפור כמו הקודם - דרך יום סיירות. 2. להגיש בקשה ללשכת הגיוס ואז עוברים מבחן בביתן חיל הים ואז - הגיבוש. מי שעובר את הגיבוש והתקבל - התקבל (לא נראה לי שיש כאן פסיכולוג)... הא...טעות שלי...יש פסיכולוג במבחנים ה1 בביתן חיל הים. הקב``א המינמלי הדרוש לחובלים - 53. מקווה שעזרתי, טל.

zrobavel

New member
יש גם

ס``טילים . מאד קל להתקבל: צריך לסמן בשאלון עדיפויות ברמה הכי גובהה ואז לעבור גיבוש שלפי סיפורים הוא קל באופן מצחיק.

ZC18

New member
תרשי לי לתקן את טל

בקשר לשחייה אתה לא צריף להיות שחיין מעולה אבל מומלץ לדעת לשחות למרות שאני מכיר מישהו שעבר את הגיבוש והתקבל כשהוא שוחה עם חגורה גרמנית . דבר שני אין מישהו בעולם ששוחה 10 ק``מ!!! בגיבוש יהיה לך איזה שהו מרחק שהוא פחות מק``מ

גבעתי

New member
גם אני רוצה לתקן את טלי

לידע כללי שטח המים הטריטוריאלים של כל מדינה זה 5 ק``מ. אז בסדר הם שחו 10 ק``מ מצפון לדרום כלומר מעתלית עד לפאתי ת``א

ZC18

New member
רואים שאתה גבעתי=אידיוט

דבר ראשון המרחק מעתלית לת``א הוא בערך 70 ק``מ דבר שני עתלית זה לא צפון הארץ באופן מוחלט כנ``ל לגבי ת``א השטח המים הטריטוריאלים ל ישראל הוא הרבה יותר ממה שציינית ולהבא תחשוב טוב לפני שאתה מפגין את ידיעותך בגאוגפיה...

גבעתי

New member
אתה צודק

תראה אתה צודק לא התכוונתי לדייק אלא לצורך המחשה זה ברור שהמרחק הוא הרבה יותר מ-10 ק``מ. עתלית זה בקירבה של קיסריה למדורנותיו של הר הכרמל. דבר נוסף שטח המים הטריטוריאלים של כל מדינה זה 5 ק``מ לרוחב כלומר מהחוף בקו ישר לים. מבין? לא התכוונתי לכל שטח המים הטריטוריאלים של ישראל שזה 100+ ק``מ נ.ב. שכחת את ה-ר` בגאוגרפיה

qazzz

New member
אפשר גם

פשוט להתקשר לביתן חיל הים ולהגיד שחלומך הוא לשרת בחיל הים. חבר שלי עשה את זה הוא מיועד לצולל מים רדודים. עוד אופציה זה צוללות.

למעלה