שייטת וקורס חובלים
אתה בשלב די מוקדם יחסית... קודם כל בישביל להגיע לשייטת אתה צריך לחכות ליום סיירות שיהיה לך בכיתה י``ב ואחרי היום סיירות תקבל את האפשרויות שלך , שמן הסתם יהיו ע``פ נתוניך האישיים - קב``א, פרופיל וסעיפים, ומה שהפגנת ביום סיירות. אם תקבל את הזימון הנכסף לשייטת אז התקדמנו שלב... הזימון לשייטת פירושו - זימון לגיבוש שייטת. גיבוש של 5 ימים, שד``א הסטיטסטיקות אומרות שמכל גיבוש שייטת רק 15-14 אנשים מתקבלים - ככה שקח בחשבון שקשששההה מאוד להתקבל - צריך המון כוח רצון, הרבהההה כושר - ברמה גבוההה מאוד! מנטליות מתאימה (אסור להשבר!) וצריך לאהוב מאודדדד את הים הקפוא -בגיבוש שייטת האחרון הם שחו איזה 10 ק``מ בים באמצע הלילה בים הקפוא - תהיה מוכן נפשית!!! אם אכן התקבלת לשייטת אם אני לא טועה השלב הבא והסופי הוא שיחה עם פסיכולוג - אבל קח את בערבון מוגבל - אני לא בטוחה שיש פה שיחה עם פסיכולוג, וזהו בקשר לשייטת. בקשר לקורס חובלים - יש שני דרכים להגיע לשם: 1. שוב פעם אותו סיפור כמו הקודם - דרך יום סיירות. 2. להגיש בקשה ללשכת הגיוס ואז עוברים מבחן בביתן חיל הים ואז - הגיבוש. מי שעובר את הגיבוש והתקבל - התקבל (לא נראה לי שיש כאן פסיכולוג)... הא...טעות שלי...יש פסיכולוג במבחנים ה1 בביתן חיל הים. הקב``א המינמלי הדרוש לחובלים - 53. מקווה שעזרתי, טל.