חימום בעזרת מנורה

חימום בעזרת מנורה

כיוון שאני כבר די מפקפק באימנות של הכבלי חימום למינהם, החלטתי לנסות לחמם טרריום 60 אורך 30 רוחב.. אם איזה מנורה יהיה ניתן לחמם את הטרריום בצורה טובה? ניסיתי נוראה של 60W וזה לא חימם בכלל (המנורה מחוץ לטרריום מעלה מיכסה רשת) . האם יש סוג של מנורה שלא עשוה הרבה אור? (כמה שפחות יותר טוב ) וכמה W ליקנות?. תודה רבה לעוזרים.

1צחי

New member
הכי טוב

נורת רפלקטור אדומה. רפלקטור-נורה אשר מפזרת את מרבית ההלומה כלפי מטה. אדומה-זהו אור אשר לא מפריעה לזוחל מכיוון שהוא לא כמו אור יום. עוצמה של 60W בנורת רפלקטור צריכה להספיק.

אם אתה מתכוון לגוף חימום ולא מנורה

וזה מה שאני הבנתי, התכוונתי לגוף חימום שמחממים איתו אוכל וכל מני דברים כאלו. אז לא כדאי לו להשתמש בזה על גודל כזה של טרריום כי עד כמה שאני זוכר המינימום שלו זה 80 וואט וזה הרבה יותר מדי. אני מציע להשתמש בשתי מנורות אדומות של 25 וואט כל אחת שיהיו תלויות בתוך הטרריום. ולסגור את רוב המכסה קצת להוריד את כמות האוויר שנכנסת ויוצאת מהטרריום, זה רק מקרר אותו יותר.

1צחי

New member
נורות

מסוג רפלקטור לא נועדו במקור לחימום אלה לתאורה ממוקדת, אך הן טובות גם למטרה הזאת מפני שהן מרכזות את האור וגם את החום כתוצר לוואי. ישנם נורות של 60W ומעלה הן נמכרות ברוב חנויות החשמל ובהום סנטר. כדאי לקנות מתוצרת OSRAM הן הכי אמינות. מצורף תרשים שמראה את פיזור האור. נ.ב כמובן לקנות אדומות בלבד בכדי למנוע סטרס לזוחל.

1צחי

New member
רצוי מחוץ לטרריום, אך אם החום לא מספיק אז אפשר להכניס פנימה אבל אז נדרש להגן מפני מגע של הנחש (בעזרת רשת מתכת ואם הנחש דק יש להוסיף רשת זבובים ממתכת).

אז ככה..

ניסיתי לחמם בעזרת נורה רגילה בעוצמה של 60W מחוץ לטרריום כ2 סנטימטר בערך מעל למכסה של הטרריום (מכסה רשת.) הנורה העלתה בערך במעלה אחת את החום שבתוך הטרריום... (אני מציין שהנורה לא היתה במצב אנכי, אלה על הצד שלה בגלל חוסר מקום מעל לטרריום).. אם כך איזה מנורה אני צריך בכדי לחמם טוב את הטרריום מבחוץ?. תודה רבה מראש

כן..

הטרריום ממוקם בתוך השולחן שלי שמעל המכסה של הטרריום יש מדף..כך שצריך להעמיד את הנורה באלכסון.. ואני חושב שאם נור ממוקדת כמו שציינת תיהיה בעיה..

1צחי

New member
אני

מצרף תמונה של טרריום עם נורה בפנים. במקרה הזה הנורה היא UVA אשר נועדה לתת תאורת יום והיא לא לחימום,אך אם תחליף לא תהיה בעייה. אם תרצה אני יכול לסרוק אריזה של נורה שאותה אתה צריך.

למעלה