חימום חדר זוחלים

Itamar Levy12

New member
חימום חדר זוחלים

אז בשעה טובה בונים לי חדר לתחביב. החדר יהיה קטן יחסית(3*2.7 מטר) ויהיה עשוי מאיזכורית ובבפנים תיהיה שכבה של לוחות קלקר ועליהם לוחות גבס בשביל הבידוד והיופי. השאלה שלי היא: האם יותר משתלם מבחינת חשמל לחמם את כל החדר(נגיד לטמפ' של 28 מעלות ע"י תנור וטרמוסטט) או לחממם כל כלוב בנפרד וככה לתת איזור חם+קר. עצות רעיונות שיטות ועם כמה שיותר פרטים יתקבלו בברכה(גם בנוגע לעיצוב החדר). איתמר לוי.

אילון פ

New member
אין לי מושג מבחינה כספית

אבל בהנחה שכל הזוחלים שלך בעלי דרישות טמם' דומות פחות או יותר, אפשר לחמם את כל החדר לטמפ' הנמוכה ביותר הנדרשת, וליצור נק' חמות בכל טרריום ע"י חימום נקודתי.

רן333

New member
נראה לי ש:

1. חימום הכלובים, ללא חימום החדר צריך לצאת זול יותר מבחינת צריכת החשמל: הרי ככה אתה לא משקיע אנרגיה בחימום יתר הנפח של החדר. 2. מבחינת ההוצאות על תשתית - חימום הכלובים יכול לצאת יקר יותר בצורה משמעותית (נראה לי שיכולתי לקנות לא מעט רדיאטורים בכסף שהשקעתי בחימום הכלובים שלי). 3. מבחינת הנחשים - נדמה לי שעדיף חימום אינדיבידואלי של כל כלוב, עם יכולת לשמור על טמפ' שונות בכלובים שונים. דבר כזה אפשר להשיג על-ידי חימום הכלובים בלבד, או, כמו שהציע אילון - על-ידי חימום החדר ל"טמפ' רקע" מתאימה והוספת "תגבורת" בדמות "נקודות חמות" בכלובים.

רן333

New member
נא להחליף את "נחשים" ב"זוחלים".

(לפעמים אני שוכח שיש עוד חיות מלבד נחשים. סליחה.)

montella

New member
אם כולם יהיו מפוזרים בחדר

אז חמם את החדר כולו. ואם כל זוחל בטרריום משל עצמו, אז חמם כל טרריום בנפרד.

naja

New member
אם הבנתי נכון.

החדר יהיה מחוץ לבית? אם כן אני מאמין שלא יהיו לך הרבה ברירות מלבד לחמם את כולו לטמפרטורה הנמוכה הרצויה וליצור נקודה חמה בכל כלוב. לא מאמין שתצליח לחמם כל טרריום בנפרד רק בעזרת אמצעי חימום בטרריום. אני משער שמזגן יהיה החימום היעיל והזול ביותר.

yair lotan

New member
דעתי

במידה והחדר יהיה מבודד כמו שצריך יהיה לך קל יותר לחמם את כולו. אני מחמם מחסן בגודל דומה בעזרת פלטת חימום תת ריצפתי אחת ( 500 וואט ). דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון הוא מספר הטרריומים שאתה רוצה לחמם. ככל שיהיו יותר זוחלים בחדר כך יותר ישתלם לך לחמם את כולו.כמובן שאם יש לך 3 טרריומים לא כדאי לחמם את כל החדר...

Itamar Levy12

New member
יאיר

על איזה פלטה מדובר? מחיר? יבואן? איך מחברים? אני גם זוכר שקנית טרמוסטט מאיזה חברה שאמרת שדי טוב לחימום חדר שלם: אפשר לרענן את הזיכרון עם פרטים? איתמר לוי.

yair lotan

New member
כמה דברים

את הטרמוסטט והפלטה קניתי באיזה מפעל בנתניה, וכל אחד מהם עלה בסביבות ה 60 דולר, אני לא זוכר בדיוק. החיבור וההפעלה פשוטים ביותר. דבר נוסף, במחסן שלי אין פתחים מלבד ונטה קטנה בקיר אחד ומס' חורים שקדחתי בקיר הנגדי. הפלטה ממוקמת במרכז על הריצפה ( אפשר לדרוך עליה ). והטרמוסטט על אחד הקירות בחצי גובה. הטרריומים מסודרים על מדפים שצמודים לקירות. מכיוון שחום עולם למעלה נוצר מפל טמפרטורות וכך במדפים התחתונים הטמפ' ביום בסביבות ה 27 מעלות ( ובהם אני מחזיק זעמנים למיניהם) ובמדפים העליונים הטמפ' ביום היא בסביבות ה 30 מעלות ובהם אני מחזיק בואות ופיתונים. בלילה יש ירידה של כמה מעלות והטמפ' בסביבות ה 25 מעלות. זהו מפל הטמפ' ( יום/לילה ) שאני מסתפק בו- לא הוספתי חימומים נקודתיים כדי ליצור מפל טמפ' בתוך כל טרריום. בנתיים, בשנה האחרונה זה עובד יופי.

Itamar Levy12

New member
אם תוכל לשלוח לי

בהודעה פרטית מס' טלפון אני ישמח. מה צריכת החשמל אתה יודע? תודה על התשובות. איתמר לוי.

צריכת חשמל של מזגן...

מזגן אחד כוח=70 אגורות לשעה כמובן מדובר במזגן עד 9000 בי טי יו... מזגן שתי כוחות סוס או שתיים וחצי,עד 24000 בי טי יו יעלה בין 1.20 ל- שתי שקל וחצי לשעה...נורה תעלה לך אם היא דולקת 24 שעות רצוף כ-20 עד 40 אגורות ליממה...כן ליממה...תעשה את החשבון בעצמך...

Itamar Levy12

New member
כמה תשובות(שורשר לאסף אבל נוגע לכל)

המחסן יהיה מחוץ לבית(ויחלוק קיר אחד עם הבית). המחסן יהיה מבודד היטב,בערך כמו הבית עצמו. נושא חשוב שעלה בדעתי: כמובן חימום של כלל החדר הכלובים יהיה רק בחורף אבל חלק מהנחשים אצלי צריכים לעבור היברנציה. לדעתי אם המחסן יהיה מבודד מספיק אני יצליח לשלוט בטמפ' של כל כלוב בנפרד ומקרה הכי חמור אני יביא ראדיאטור לימים קרים(החורף השנה למשל היה די קל) וירדים את הנחשים במקום אחר. איתמר לוי.

אני חושב כמו NAJA

חימום החדר לטמ"פ המינימלית שצריך (25-27C) באותו הזמן וחימום בתוך הכלוב לטמ"פ הרצויה.

Itamar Levy12

New member
כנראה שאל הייתי ברור

הדבר סביר להניח לא יתאפשר בגלל צריכת החשמל per חודש. לכן אני שואל מה עדיף או לתת רעיון לדרך חימום זולה(מזגן אולי זול מאוד בשעות עבודה שלו אבל מזגן טוב עולה בסביבות ה2K ש"ח).

איתמר שלום לך...

מניסיון שלי,חימום חדר בגודל של כמעט 9 מטר יצריך הרבה מאוד,וזאת דעתי...שים לב למשהו שאני עשיתי,הנחתי טרריום של מטר על טרריום של מטר ובתחתון הדלקתי שתי נורות של 60 וולט...די זול,כל העסק נע סביב ה-50 שקל,כאשר הנורות פונות כלפי מעלה ופשוט הקרינו את החום לטרריום העליון וקיבלתי בצד החם של הטרריום העליון 30 עד 33 מעלות ו-26-27 בצד הקר וכנל בטרריום התחתון...במידה ופחות קר אני מחליף נורה אחת בנורה של 25 או 40 וולט לפי הצורך שאקבל טמפרטורה רצויה...במידה ובטרריום העליון חם מדי אפשר להניח איזה הפרדה בין שני הטרריומים...שטיחון,שתי קרשים...זהו פיתרון קל,זול ובעיקר נזיל,תמיד תוכל לימצוא נורות...ולא לישכוח הפרדה בין הנורות לנחש.

Itamar Levy12

New member
תדוה יהודה

אך לא רלוונטי אצלי. מדובר במעל שני טרריומים ואצלי רובם עשויים מעץ ככה שהעברת החום די נמוכה. תודה רבה.

גם לזה יש פיתרון...

שים בכל טרריום נורה אדומה של 60 וולט שתופנה מצד אחד של הטרריום לצד השני כך תקבל מפל של טמפרטורה...ליד הנורה אתה עשוי לקבל טמפרטורה מסויימת והיא תלך ותרד עד הקצה השני של הטרריום.

למעלה