חימום לחתול

bugmenot12

New member
שלום, אני שוקלת להשאיר איזשהו אמצעי חימום לחתול בימים מאוד קרים כאשר הוא נשאר לבד. אני רק קצת מודאגת מהבטיחות של זה. מישהו קנה איזו כרית חשמלית לחתול ויכול להמליץ? יש המלצות אחרות? נראה שרוב מה שמוכרים זה של יצרנים לא מוכרים ואני חוששת להשאיר כזה דבר פועל כאשר אני מחוץ לבית. יש אמעי חימום אחרים מומלצים? החתול לפחות בן 8, יכול להיות שגם הרבה יותר.

frankthe2

Active member
אני לא משאיר לחתולה שלי כשהיא בבית שום מכשיר חימום דלוק. לא מזגן עילי, לא מפזר חום על הרצפה, לא כרית ולא כלום.
נהפוך הוא - דווקא בימים הכי קרים החתולה שלי בורחת מהבית ויוצאת לחורשה שליד הבית. לחתולים יש פרווה עם שערות באורכים שונים והם יודעים להגן על עצמם טוב מגשם ומקור. החתולה שלי חזרה הבייתה אחרי שבועיים בחוץ וברחה שוב לחורשה לפני יומיים - דווקא בימים הכי גשומים והכי קרים.
אני חושב שרובנו מעריכים פחות מדי את היכולת של החתולים להתמודד מול קור וגשם. מספיק שהחתול/ה נמצאים במקום מוגן וסגור מפני רוחות וגשם, מה שחיממת לפני שיצאת מהבית - יספיק להגן עליו למשך שאר היום.
בנוסף - אני לא יודע מאיפה את ואיפה את מתגוררת אבל בישראל היו כבר ימים קרים יותר מהיום, ומזג האויר אמור להתחמם בימים הקרובים בצורה ניכרת. כך שאני לא מוצא סיבה לדאגה...

גורדיאן-II

Active member
חתולים אכן מתמודדים היטב עם קור, אכן הם אוהבים מקורות חום ולהתחרדן אבל לעיתים קרובות הם מוותרים על שהיה בחדר מחומם ועוברים לרבוץ בחדר הכי קר בבית, לבסטט הפתרונים למה הם עושים זאת.
בהתחשב בקור המתון בארץ מספיק להם להתכרבל על משטח מרופד, ורצוי מיטה, להפוך את עצמם לבייגלה ולישון.

bugmenot12

New member
לחתולים מזדקנים לעיתים קשה עם קור. עד עכשיו הוא התמודד יפה ואף פעם לא השארתי לו חימום. אבל חושבת שאולי הוא יצטרך משהו חורף הבא. גם לא יצא לו להיות לבד לזמן ממושך החורף.

Yukita

Active member
מנהל
לגורים צעירים או חתולים חולים, שאלו מקרים שכן צריכים חימום, שמתי בקבוק חם מהסוג הנמכר עם "מעיל" פליז, עטוף במגבת כדי למנוע כוויות. הם די אוהבים את זה ומזה אין חשש התלקחות עקב קצר חשמלי.

מעבר לזאת, מיטות חתולים מהסוג הבנוי כמעין מסתור, מקום להכנס אליו ולהתכרבל, מאוד מושכים את החתולים שלי בחורף. יש כל מיני גדלים וסוגים, בעקרון מה שיותר סגור ומרופד שומר יותר חום, ודאי כשמוסיפים בקבוק חם.

למעשה, גם המנשאים שלהם + ריפוד משמשים יופי של מקומות כירבול כשמשאירים אותם פתוחים במקום נוח - זה גם מפחית חרדה כשהמנשא כל הזמן שם כמקום אטרקטיבי ולא מופיע רק עם יציאה לוטרינר.

dimitrygo

Active member
מנהל
אם יש לחתול אפשרות להיכנס מתחת לשמיכה או כיסוי מיטה זה מספיק ברוב המכריע של המקרים למעט גורים קטנים.

bugmenot12

New member
תודה רבה, מקוה שאתם צודקים. אני רואה שלפעמים הוא קצת רועד (וכן, אני די בטוחה שזה מקור). זה נדיר וקורה בימים מאוד קרים, אבל זה קורה כשהוא מכורבל. קצת מפחדת שהוא לא יסתדר אם ישאר לבד ללא חימום יום שלם ביום של קור קיצוני. ובקבוק חם נראה לי גם פיתרון מסוכן.

Yukita

Active member
מנהל
תודה רבה, מקוה שאתם צודקים. אני רואה שלפעמים הוא קצת רועד (וכן, אני די בטוחה שזה מקור). זה נדיר וקורה בימים מאוד קרים, אבל זה קורה כשהוא מכורבל. קצת מפחדת שהוא לא יסתדר אם ישאר לבד ללא חימום יום שלם ביום של קור קיצוני. ובקבוק חם נראה לי גם פיתרון מסוכן.
למה בקבוק חם מסוכן? עוטפים אותו, מגלגלים אותו היטב במגבת מטבח או משהו דומה כדי למנוע כוויות, וזה בקבוק שכבר נמכר עם כיסוי... אין חיבור לחשמל אז אין סיכון מהבחינה הזו.

מכל אופן אכן אפשר להציע לחתול להיכנס מתחת לשמיכת פוך, פשוט ליצור לו כניסה ולאפשר לו להיכנס. זה תלוי בהרגלים שלו אם ייכנס, אבל גם אם לא יקרה מיד - לא צריך להתייאש. לפעמים לוקח להם זמן עד שהם בוחרים לעשות שימוש באופציה חדשה, במידה ולא נהג כבר קודם להיכנס מתחת לשמיכות.

אלישבע777

Well-known member
. גם אני שוללת מקור חום מסוכן. כשאחד מחתולי הקודמים שהיה חולה כמה שנים ונמס לי מול העיניים, כי התקשה לאכול, הייתי מחממת במיקרו שקית חימום מיוחדת שיש בה כנאה זרעים על כל שהם. בתום החימום, עטפתי אותה בשמיכת תינוק השומרת על החום לאורך זמן וגם כדי שהכרית לא תהיה חמה מדי ושמה את הכרית בסלסלת השינה שלו. החתול היה מייד נכנס אליה ולא זז איזה ארבע- חמש שעות רצוף ואולי יותר. כשהייתי בבית הייתי מדליקה לו סדין חימום על ספה צדדית בחדר אפלולי. את סדין החימום כיסיתי בשמיכה, שהוא חלילה לא ישרוט אותו. החתול אהב מאוד לישון במקום הזה. למרות שבסוף ימיו, הוא כבר איבד מחצית ממשקלו (!) לא ראיתי אותו רועד מעולם. לחתול הקודם, שגם היה חולה, רק שנה ולכן הוא לא הגיע למצב של שלד עצמות, הסתפקתי בחימום בכרית חימום עטופה היטב ובנוסף גם בקבוק חם עטוף. הוא היה מאוד מרוצה מזה. כמו שהציעה יוקיטה. בקבוק חם גם הוא שיטת חימום טובה ובטוחה לכמה שעות.

למעלה