חימום מיובא או אולי מהארץ?!?!?!

altid

New member
חימום מיובא או אולי מהארץ?!?!?!

אני רוצה ליבנות איזה מין טרריום ואני מחפש לעשות לו סוג מסויים של חימום אני מחפש איזו כרית חימום או משהו אחר שיהיה ברוחב של 25 סנטימטר ושיהיה באיזה אורך שרוצים אני זוכר שבפורום הישן היה מישהו שהביא משהו כזה וצריך שיהיה כמה שיותר דק כי הוא אמור לשבת מתחת לטרריום יש למישהו איזה קישור לאיזה אתר שאפשר למצוא שם משהו כזה??? אשמח לעזרה

OREAL1111

New member
אני חושב...

שתוכל למצות את השאלה לאחר קריאת המאמר שכתב רן לנצט בנוגע לחימום טרריומים.כנס ל"מאמרים" בסרגל הראשי.

altid

New member
כן אני רוצה את הפלקס וואט אבל יש לי

אבל יש לי כמה שאלות אם אתם יכולים לעזור לי 1. אני חייב להביא כבל עם תקע של ארצות הברית או שכבר רגיל של הארץ יהיה מספיק טוב?? 2. אם אני בונה טרריום שהעומק שלו יהיה בערך 55 ס"מ אז מה יהיה לי טוב יותר פס של 25 ס"מ או פס של 10 ס"מ?? 3. אם אני כבר עושה את כל זה אני רוצה להתמקצע כמה שאפשר(ולנסות לישמור על הכסף חח) אני צריך איזה טרמוסטט טוב, יש למישהו להמליץ לי על טרמוסטט טוב שיגיע עד 60$ בערך? ואם הוא לא כולל ירידת טמפרטורות מה אני צריך להוסיף כדי שיהיה לי בקר של ירידת טמפרטורות בלילה. חברה אני יודע שאני מציק אבל אני באמת אשמח לעזרתכם ואני מקווה שבאמת יצא לי בדיוק כמו שאני רוצה ואז זה יהיה מושלם אני גם קצת לוחץ כי פשוט יש לי מישהו שטס לחול ואני רוצה שהוא יביא לי את זה כדי לחסוך כסף במשולח

רן333

New member
אנסה לעזור:

1. בהנחה שאתה מתכוון לכבל החשמל שאליו יתחבר ה-FlexWatt - מה שחשוב זה פחות הצורה של התקע, ויותר המתח שאליו הוא יחובר. אם תנסה לחבר ציוד חשמלי שמתח העבודה שלו הוא 110V לשקע ישראלי רגיל, הוא יהרס מיד. הכלל הזה חל גם על FlexWatt שמיועד לעבוד ב-110V. שימוש בתקע בעל צורה שונה (אמריקאי) עבור ציוד כזה הוא דווקא רעיון טוב מאוד, מהבחינה הבטיחותית: זה מונע טעויות מהסוג שאליו התייחסתי כרגע, ומאפשר לך לחבר את הציוד רק לשקע שמספק את המתח המתאים (אלא אם כן אתה יצירתי מדי, והתקנת בבית שלך שקעים אמריקאיים שמחוברים למתח ישראלי). את הציוד המיועד למתח של 110V יש לחבר לשנאי step down שמוריד את המתח מ-220V ל-110V. אני משתמש בשנאי גדול (1000VA) של "ברק כח" כבר מספר שנים, ואני מרוצה ממנו. ואחרי כל זה, הערת בטיחות חשובה: אם אתה לא מתמצא בחשמל, אל תתעסק בזה, ופנה לאיש מקצוע שכן מתמצא. ביצוע עבודות חשמל על-ידי אדם לא מיומן עלול לגרום למוות גם בטווח הזמן המיידי (התחשמלות תוך כדי עבודה) וגם בטווח הרחוק יותר (גרימת שריפות). 2. אני בד"כ מעדיף ששליש מקרקעית הכלוב תחומם על-ידי גוף החימום שמתחת לכלוב (FlexWatt, במקרה שלנו). בדוגמא שנתת - 10 ס"מ זה פחות משליש, ו-25 ס"מ זה כבר כמעט חצי (אני מניח כאן ש-55 ס"מ הוא אורך הפן הארוך יותר של כלוב שאתה מתכנן). את זה אתה בטח יודע גם בלעדי. מה שכן - אני יכול להציע לך שני פתרונות אפשריים: א. להשתמש ב-FlexWatt הרחב יותר, ולמקם את הכלוב כך שהוא לא מכסה את כל ה-FlexWatt. ב. להשתמש ב-FlexWatt הצר, אבל להדביק אותו ללוח אלומיניום רחב יותר, שיתחמם כולו, ועליו להניח את הכלוב. בכל מקרה, לא רק המידות של ה-FlexWatt צריכות להעסיק אותך, אלא גם ההספק שלו: צריך שההספק יהיה גבוה מספיק כדי לחמם את הכלוב בשיא הקור בחורף, ורצוי שהוא לא יהיה גבוה מספיק כדי לטגן את הנחש במקרה של כשל תרמוסטט. איך יודעים מהו ההספק המתאים? - אני מניח שמניסיון. אבל מאחר שאין לי מספיק ניסיון עם FlexWatt (יש לי רק מערכת כלובים אחת שמחוממת בעזרת האמצעי הזה), אין לי תשובה בשבילך. מה שאני עשיתי כשהתקנתי את אמצעי החימום הזה היה להתייעץ עם הספק שממנו קניתי (Bean Farm). קיבלתי ממנו עצות באשר להספק, ובדיעבד אני יכול לומר שהן היו טובות. 3. את ההמלצות שלי לגבי תרמוסטטים כתבתי כאן בפורום לא פעם. אני משתמש בבקרי טמפרטורה (תרמוסטטים) דיגיטליים שקניתי מ"אסטרגל" באזה"ת של אזור. אני לא חושב שהבקרים האלה מתאימים לדרישות התקציב שלך, אבל אני לא בטוח: אני לא מעודכן במחירים הנוכחיים שלהם. בכל מקרה, אני מאמין שתוכל לקבל המלצות מגולשים נוספים: נדמה לי שיש מספר חברים בפורום שקנו תרמוסטטים שונים בשנה-שנתיים האחרונות, כולל ציוד שהוזמן מחו"ל.

altid

New member
וואו כמו תמיד אתה מפתיע בגדול

1. אז ככה למזלי אני יודע להתעסק עם חשמל ככה שאין סכנת חיים לי או לבעלי החיים, חוץ משנאי אין סיכוי שמחבר פשוט יעבוד אה? כי פשוט אני יודע שחברה לשי הביאה מנורה מחול וחיברה למתאם וזה עובד מצוין. ואם לא אז לאן לפנות בקשר לשנאים? חנות חשמל פשוטה תספיק? 2. גם אני מעדיף שליש ובגלל זה הדילמה כי 55 זה העומק של הכלוב והאורך הוא בערך 80, עכשיו, אני חשבתי שבגלל שאניבונה מספר קומות שאחת מהן גם מחולקת אז בישביל לחסוך בלאגן וכבלים חשבתי להריץ פשוט פס לאורך כל קומה בצד האחורי, חשבתי כם על אופציה של אולי למשל משטח אחד רחב ואחד צר ואז ליצור מין סוג של מפל בטרריומים השלמים, הארוכים יותר ובקטנים יותר להישתמש בצר בלבד אבל אז זה יעשה לי בערך איזה מה חוטי חשמל וזה יהיה מסובך ומעצבן לטפל בזה. אני מודע לכך שאולי פס מאחורה לא יהיה כל כך יעיל או נוח לנחש כי זה יצור לו מעט מקום קר ומעט חם אבל זה נראה לי הגיוני, יש רעיונות?? 3. ובקשר לטרמוסטטים כל מי שיש לו עוד שמות של חברות וכאלו להציע אני מחכה

למעלה