חימום מים בעזרת אטמור

shamir53

New member
חימום מים בעזרת אטמור

שלום, אני מתלבט האם להתקין אטמור בבית, (רק לשם מקלחת). אנו שתי נפשות בבית ולרוב לא מתקלחים הרבה זמן, היום בשימוש עם דוד חשמל צריך לחכות יותר משעה בשביל מקלחת (הדוד נקי ואין אבן ). שאלתי היא האם מישהו יודע פרטים שיכולים לעזור לי להחליט ולבחור ? תודה שמיר

מאגר

New member
אטמור למקלחת

בכדי להתקין אטמור למקלחת צריך להכין קו חשמל מיוחד עבורו עם מאבטח 20A עם חוטים 4 מ"מ מאחר והאטמור למקלחת הינו בעל הספק של 5000W אחרת אי אפשר להתקלח איתו. פיתרון זול יותר קל יותר וטוב יותר ובטוח יותר מאטמור הינו דוד של 30 ליטר המחובר בטור ליציא של הדוד הרגיל כך שצריך לחמם רק 30 ליטר זמן החימום שלו לצורץ מקלחת או שתיים הוא בסדר גודל של 20 דקות ואולי פחות.

TCE

New member
תיקון לבחירת מא"ז!

מא"ז 20A לא מספיק ל5KW ויכול לגרום להתחממות עד כדי שריפה!! וגם ל"קפיצות המא"ז בגלל עומס יתר לכן: צריך לשים מא"ז ל25A מכיוון שהזרם הצפוי הוא - 22A. ומולכים בחתך של 4ממ"ר (תלוי בשיטת התקנה).

לי יש דוד 30 ליטר מיתחמם תוך 5 דקות

מספיק לכל המישפחה כאשר דולק כל זמן הרחצה . לפחות מעל 10 שנים . אתמור לא טוב אפשר להיששרף מהמים החמים כאשר זרם המים הוא איטי .

מאגר

New member
אסור לשים נתיך של 25A אלה אם יש לך

חיבור של 40A ומעלה בבית ומאחר והאטמור אינו עובד בכל ה5KW שלו אתה יכול לשים 20A וזה בדוק

TCE

New member
אסור לחבר צרכן 5KW לבית שמוזן מ25A

אין קשר באיזה הספק הוא יעבוד הכי חשוב זה ההספק אליו הוא תוכנן והזרם הנקוב - אם רשום 5KW אז יש להתאים את כל התשתית לזה! בלי שום קשר עם איזה הספק נשתמש תמיד צריך לקחת את ה110 אחוז ולא פחות!! לכן לא לעשות שטיות כאלה - וגם אם בדקתה בכמה מקומות זה לא אומר כלום! מכיוון שהחוקים והחישובים לוקחים סיכון אפילו 1 ל מיליון. לכן מתבססים על סמך החישובים ולא מה שבפועל! תראה לי חוק אחד שהלך לפי בדיקה חוץ מחישובים - חישובים זה המינימום לקביעת החוק ובדיקה זה רק נותן תוספת לחישובים לכיוון מעלה ולא מעטה(לכן לפחות 25A ובוודאי שלא 20A על סמך בדיקה -אם לפי בדיקה היה יוצא שצריך 30A אז היו לוקחים 30A אבל בשום אופן לא פחות ממה שיצא בחישובים! -תראה לי חשמלאי בודק אחד שיקח סיכון שיאשר חיבור כזה. -ואם כבר התייחסתה לבית שמקבל אספקה של 25A אז בוודאי שאסור לחבר אליו את המכשיר הזה! -אם היית לומד קצת יותר היית יודע שישנו פרמטר חשוב והוא מקדם הביקוש ובתיכנונים לא עובדים בלי זה . לפי פרמטר זה יש ממוצע של שימוש במכשירי חשמל . - בחיים לא תגיע שבבית שצורך 25A יתאפשר חיבור מכשיר זה.

אילנא

New member
תיקון נוסף לבחירת מא"ז!

צריך להתקין מא:ז 20 B הוא לא מתחמם ומחזיק עומסים כמו האטמור המדובר היטב. רק מה עולה 55 ש"ח

dadi1

New member
אני לא הייתי משתמש באטמור

זה פשוט סיוט של מקלחת- זרם כאילו מישהו עושה עליך פיפי מלמעלה וזה ממש לא נעים- ואם אתה רוצה לחלוק את המקלחת עם עוד מישהו או מישהי זה לא בא בחשבון. אני חושב שכדאי לך מאוד לבדוק אפשרות של התקנת מחמם מים בעזרת גז- זה פשוט מעולה ומאוד מאוד זול- רק צריך להתקין אותו במקום מאוורר מאוד וזה. אני מניח שהעלות של דבר כזה זה משהו כמו 2500 ומצדיק כל שקל. בהצלחה דדי

למעלה