חימום מלונות לחתולי רחוב בחצר

דרורפפ

New member
חימום מלונות לחתולי רחוב בחצר

שלום, אני מעוניין לחמם את המלונות לחתולי הרחוב בחצר. ימי הגשם האחרונים לימדו אותי כמה דברים: למרות שיש להם גם מלונות קטנות, וגם מחסה גדול, המגינים מפני גשם ורוח- רוב הזמן אני רואה חתול או שניים מסתובבים בחוץ. בדרך כלל מה שמבריח אותם למלונות הם הרעמים או גשם חזק במיוחד.

הבעיה כאן שהם ניכנסים למלונות רטובים- ובכך מרטיבים את הריפוד שלהם. בהתחלה חשבתי ללכת בכיוון של מפזרי חום, אך אני כבר לא חושב שזה יפתור ביעילות את בעיית הרטיבות/קור של הריפוד שהם רובצים עליו.

עכשיו אני חושב ללכת על הכיוון של צנרת מים חמים, 'לפזר' בחלק התחתון צינור עמיד מפותל, לחבר אותו למים החמים של הבית, וכך כל פעם שאפתח את הברז במלונות- אוכל לחדש את המים החמים בצינור.

קשה לי לנחש לכמה זמן החום הזה יחזיק, אך אם בעשר הדקות הראשונות זה יספיק לחמם את הריפוד ואולי אפילו לעזור בתהליך הייבוש, אז אני חושב שזה טוב מספיק.

למען האמת אני כבר לא יודע אם בכלל יש טעם לרפד להם את המלונות, אולי כבר עדיף ללא ריפוד, כך לא תהיה בעיה של רטיבות ממושכת?

אודה לרעיונות/דעות/הצעות/וכו'

Mידאס

New member
אין דרך להתמודד עם חתול רטוב

אתה יכול להחליף להם את הריפוד מדי פעם (בין הפוגה להפוגה בגשמים. לכבס, להחליף וכו').

הרעיון להניח מפזרי חום נשמע כמו מתכון לאסון.
הרעיון לחבר צינורות נשמע מורכב מדי...

אם אתה רק רוצה לדאוג לחימום של המלונות, אתה יכול להניח מתחת לריפוז או בדפנות המלונה בקבוקים חמים (יש ברשתות השונות בקבוקים קטנים כאלה, שמיועדים לילדים). בכל מקרה, אם אתה משתמש בבקבוק חם, לא הייתי ממלא אותו במים רותחים, אלא במים חמימים.

לגבי החתולים שאתה רואה שמסתובבים בחוץ, במקום להיות בתוך המלונה, אין לך מה לעשות. חתולים הם לא מפגרים, הם יודעים מה טוב להם. כשהם ירצו להיכנס הם ייכנסו.

יישר כח!

דרורפפ

New member
עדכון

תודה על המענה, לגבי ההצעה של בקבוקים חמים- הבעיה כאן שמדובר ביותר מדי חתולים, אז כל פעם להחליף להם בקבוקים זה יהיה פרויקט, ולעשות את זה יותר מפעם אחת ביממה- מאוד בעייתי. ואני לא יודע אם בקבוק 'חמים' יכול לייבש את הריפוד.

הדילמה שלי היתה האם להשאיר ריפוד, שהחיסרון הוא שהוא לא יתייבש מעצמו כשהחתולים מרטיבים אותו, או להשאיר משטח שאינו סופג מים- ובכך אין בעיה של רטיבות, אך מצד שני פחות נעים לחתולים בתקופות של קור ללא גשם.

בחרתי בדרך של הצינור עם המים החמים- והתוצאה הפתיעה אותי, החום שנפלט מאוד גבוה והמשטח מתייבש תוך מספר דקות. למען האמת נכון לעכשיו אני מחמם את המשטחים רק כדי לייבש את המשטחים- משום שזה חם מדי ואני חושב שעדיף להשתמש בצינור עם בידוד טוב יותר כדי שהחום יהיה נמוך אך ממושך.

למעלה