חימום מתחת לרצפה

iditha

New member
חימום מתחת לרצפה

אני יודעת שיש לנו עוד המון זמן עד שנגיע לזה, אבל בכל זאת - מישהו יודע על זה משהו? מומלץ? נעים? עליות אחזקה שוטפת (חשמל)?

איריסג

New member
כשתגורי באירופה או בצפון

הקר של אמריקה - זה אולי יהיה משהו כדאי. היה לנו את זה באמבטיה במלון שהיינו בו בפולין בחופשת החורף האחרונה - זה היה תענוג... אבל! זה נראה לי משהו שהוא ממש לא מחוייב המציאות פה, העלויות שלו יקרות, ומישהיא שעובדת עם האיש שלי מקללת את הרגע שהיא התקינה כזה - כי אחד הצינורות (זה עובד על מים חמים) התפוצץ ועשה לה הצפה איומה בכל הקומה השניה....

אורלי99

New member
יש גם חימום שעובד על חשמל

זה ממש כיף, אבל כבר קראתי על קרינה חזקה שזה מביא איתו....

iditha

New member
איזה חימום מומלץ? קמין? גז? מזגן?

אני מהפחדנים. בבית עם ילדים קמין נראה לי ממש מסוכן. מצד שני מזגן מייבש מאוד ולא נעים כל כך. רדיאטור אפשר לשים בחדרי ילדים, אבל מה עם הסלון?

היכן את גרה ? מקום המגורים זאת נקודת המוצא. לא מה שנכון לצפון ,יהיה נכון למרכז. הכי פשוט ויעיל, זה כמובן מזגן. בהסתייגות ממקומות ממש קרים. אחריו הייתי מדרג מערכת רדיאטורים , יעיל ביותר, רק יקר בהתקנה ובאחזקה. מקור חום אחר, חם ונעים, אבל לא תמיד יעיל בבית גדול, קמין נפט /סולר.

בינא

Member
שאלה- אתם מתכננים?בונים?גרים?

האם אתם בשלבי תכנון של המבנה ומתלבטים איזה חימום/קירור לתכנן? האם אתם בשלבי בניה ופתאום "נזכרתם" שיש גם חורף בארץ ולא תכננתם חימום? או אולי אתם בשלב של מחשבה על תכנון מגורים או בהגשה להיתר בניה? באזור המרכז אין צורך לחמום תת-רצפתי או רדיאטורים בכל חדר כי אין כל הצדקה להשקעה. גם חימום גז לא יהיה טוב כי החימום הזה הכי טוב לאזורים היבשים בחורף.. חימום של מזגנים, נחשב ליעיל ביותר כלכלית וגם המתאים ביותר ללחויות של אזור המרכז, אבל יש סוגי בניה שממש לא צריך לדאוג לחימום בגלל הבידוד הטוב ואז מספיקים תנורי החשמל הקטנים עם המאוורר בתחתיתם לחימום מקומי בחדר בו נמצאים וזה הכי יעיל והכי חסכוני. אז באיזה שלב אתם נמצאים?

ענתש

New member
אנחנו עושים מזגן.

לא יודעת למה אומרים שהוא מייבש, אני מסתדרת מעולה עם מזגן בחימום וקירור כבר שנים (טוב, אנשי הייטק, אנחנו במזגן כל היום). ממה שבדקתי בנוגע לחימום (כי לקירור חייבים מזגן) - קמין עצים יחסית זול, קמין סולר יקר יותר מחימום במזגן (נבדק אצל שתי חברות שלי, שני חורפים רצוף) בעיקר כי צריך להדליק לאורך זמן ארוך כדי לשמור על החום הנעים. וחוץ מזה הרעלת CO מפחידה אותי מאד. קמין גז לא הייתי נוגעת, מפחדת גם מדליפה. בכל מקרה קמין בבית עם ילדים נראה לי מאד מסוכן. מספיק שמישהו דוחף מישהו, או מועדים עם הפרצוף על הקמין... אוף, לא רוצה לחשוב על זה. מזגן, מה לעשות. גם זול גם אמין, גם פשוט.

ליcות

New member
כנ"ל.. חורף שעבר חיממנו

רק עם מזגן (ובלילה כשלא יכולתי לישון עם החום הזה אז השארנו רדיאטור בחדר של הקטנה) והיה מעולה. לא מייבש ולא יקר מידי. אגב טיפ למי שטוען שמזגן מייבש- סיר קטן עם מים ליד המזגן או מכשיר אדים - עושה פלאים ללחות בבית (אני גם תמיד משאירה תריסון קטן פתוח, שיכנס קצת אויר חדש).

nob

New member
קמין עצים זול יותר ממזגן?

דווקא חשבתי לבנות קמין עצים, אבל יותר ליופי ולאווירה חמה יותר ולא למטרה של חימום בית באמת.

איריסג

New member
להורים של האיש שלי יש אח עצים

הוא נבנה יחד עם הבית לפני למעלה מ 25 שנה... הם עשו בו שימוש במשך אולי שנתיים - ומאז זה עומד באמצע הסלון כמו פסל סביבתי.... ביזבוז כסף ומקום. העצים מאד יקרים, צריך המון מקום כדי לאחסן אותם, וכל הזמן לדאוג שהם לא ירטבו, ולסחוב עצים הביתה ו... אוף... נראה לי המון עבודה בשביל כמה ערמונים שאפשר לצלות גם בתנור....

nanad

New member
תענוג

לנו כרגע יש הסקה עם רדיאטורים. תענוג. חום נעים ואחיד בכל הבית. הרבה יותר נעים ממזגנים. המחיר זהה לתתת רצפתי, וזה אפילו עוד יותר ניעם. תלוי אולי איפה גרים. בצפון זה ממש שווה בעיני.

למעלה