חימום תת רצפתי אינפרא אדום

sy123

New member
חימום תת רצפתי אינפרא אדום

שלום,
רציתי להתייעץ לגבי מערכת אינפרא אדום לחימום תת רצפתי.
אנחנו בונים בית של כ230 מ"ר בישוב באזור באר-שבע וקיבלתי הצעה לחימום אינפרא אדום.
למישהו יש ניסיון עם זה? מבחינת אמינות? עלות הפעלה? כדאיות לעומת אמצעי חימום אחרים?
מתלבטים גם אם לעשות רק במקלחות+סלון או בכל הבית
לפי המידע שקראתי זה עדיף על צורות אחרות של חימום תת רצפתי, אבל לא מספיק מבינה בזה

תודה מראש

oferman4

New member
חימום רצפתי

אני בונה באזור השרון וגם כן מתכוון ללכת על חימום רצפתי בטכנולוגיה כזו.
התרשמתי לטובה מהמפרט הטכני של המוצר, ראיתי הדגמה של המוצר שנראתה סה"כ בסדר וביחס לחלופות שבחנתי הצעת המחיר היתה אטרקטיבית (כל הבית ללא מקלחות).
לפי מה שהוסבר לי מתחילים להרגיש את החימום רק אחרי סדר גודל של 40 דק' כך שאני לא רואה מה הטעם בחימום חדרי הרחצה. במקרה הכי גרוע במידה ומאוד קר מפעיל תנור רוח במקלחת למס' דקות

מאגר

New member
העלויות הן יקרות מאוד בתפעול מי שיגיד לך שלא אינו דובר אמת

חישוב פשוט שכבר פורסם עשרות פעמים .
לפי הוראות יצרן צריך 160 וואט למ"ר אם ניקח בית בן 120 מ"ר ונפחית את ארונות המטבח וחדרי שרותים כי שם זה לא משתלם בכל מקרה הרי שיש לנו 100 מ"ר כפול 160 וואט קיבלנו 16KW לשעה עבודה בכדי שהבית יהיה חם כל הזמן צריך בכל שעות היום להחזיק אותו על חום נמוך וכאשר נמצאים בבית לעלות את הצריכה בממוצע חישובי המערכת עובדת כ-10 שעות ביום על חום מלא מכאן נובע ש-16KW כפול 10 שעות זה 160KW כפול 62 אגורות לKW נותן 99 ש"ח הערך ליום עבודה כפול 30 יום כי גם בשישי שבת אנו בבית 2976 ש"ח לחודש צריכת חשמל לא בטוח שזה שווה את זה ולא את ההשקעה במדינה כל כך חמה כמו ישראל

toffi77

New member
עדיף על צ'ילר ומערכת מים?

אני גם בדיוק שמעתי על הטכנולוגיה הזאת לאחרונה ואין לי מושג.
היה כתוב איפשהו שאין את הקרינה שמדברים עליה בחימום עם רשת חשמל - איך זה יכול להיות? המערכת לא מזרימה חשמל בריצפה?
ומה לגבי עלויות תפעול ביחס לרשת חשמלית וביחס לצ'ילר ומערכת צינורות מים?
ועוד שאלה - מה מהירות התגובה: עם אני מפעיל את זה 30 דקות לפני שאני מתעורר בבקר נריש רצפה חמה שנקום? אם אני מפעיל את זה בחדר אמבטיה לפני שאני נכנס יהיה חם עד שאני מסיים את המקלחת?

אשמח לשמוע ממישהו עם ניסיון וידע.

רשר

Well-known member
מנהל
אינפרא אדום - קרינת חום שמחממת רק כשהיא פוגעת

בחומר הסופג את הקרינה, או בעברית לא מחמם אויר אלא רק גוף מסיבי,
אם לגוף הקולט יש נפח אטום לאור גבו לא יתחמם
לכן אין מצב לחבר אינפרא אדום לתת רצפתי כי החום לא יצא לחדר,
מדובר בלוחות זכוכית הפולטים קרינה וכך מחממים, מצמידים לקיר כמו רדיאטור הסקה, יש חסכון קל בחשמל בגלל הקרינה אך בסה"כ הצריכה זהה לכל ציוד חשמלי אחר - יקר,

בהתקנה מקצועית אין כל סכנת קרינה ממערכות חשמל כולל חימום תת רצפתי,
מחיר האנרגיה וכמותה הם המדד העיקרי להחלטה על אמצעי חימום, לכן מערכת חימום רדיאטור הסקה או תת רצפתי השיגור החום הנו משאבת חום הנם האמצעי השני במחירי הנמוך אחרי מזגן והראשון מבחינת נוחות ביחס של 1:4-6 לעומת חימום חשמלי ( גז, סולר, נפט, עץ, יהיו עוד יותר יקרים)

toffi77

New member
אבל עובדה: קיים חימום תת רצפתי בטכנולוגיית אינפרא אדום

אני לא שמעתי על זה עד לפני שבועיים אז לי זה חדש לגמרי. אני גם מכיר שאינפרא אדום זה סה"כ גלי אור כך שזה לא יכול לעבור מסת חומר.
אבל עובדה קיימת היא שיש חברות שמתקינות חימום תת-רצפתי כזה ויש כמה חברות בארץ שמתקינות את זה.
&nbsp

רשר

Well-known member
מנהל
אם יש כדאי שילמדו שיווק אינטרנט

כי לפני שעניתי ביצעתי חיפוש ולא השתכנעתי שיש ההצדקה לקרוא לחוט להט המוטמן ברצפה אינפרא אדום למרות שככל גוף חימום הוא מקרין קרינה כזו,
הסיבה והתועלת להשתמש הקרינה כאמצעי חימום הנה העברת החום מהמקור למטרה ביעילות ע"י קרינה ואם זו מסירת החום לרצפה בטווח של מילימטרים אין כל הצדקה לבדל זאת מכל חוט להט פשוט,
לכן פנה למשווק ונסה להבין מה היתרון של הצעתו על פני אחרות ושיחשב את עלויות האנרגיה בלי שקרי שיווק,

רוני1955

Active member
בוא נעשה קצת סדר בכותרת שלך.

ואני אכתוב אותה מחדש:
אבל עובדה: יש חברות שמגדירות את החימום שלהן "חימום תת רצפתי אינפרא אדום".
זה שמישהו מגדיר ככה חימום מסוים בגלל רצון שיווקי, אינו אומר שזה נכון.

יוסיזיו

New member
אין פטנטים ואין תרגילי עקיפה למקדם יעילות

בכל חימום חשמלי ה COP הוא 1 ולא יעזור כלום. במשאבת חום כמו שכתב רשר בגרועים 1:3.5 בטובים מתחיל ב 1:4 ויש גם 1:6 אפילו האקודן של מיצובישי שהכי יקר בשוק הוא בסביבות 1:4. עכשיו הנקודה החשובה בתת רצפתי .כדי שיהיה חם ונעים זה צריך לעבוד 24 שעות כדי שמסת הרצפה תפיץ את החום לחלל החדר. לכן לא מכבים את המערכת כל החורף כל עוד הבית מאוכלס כל יום ואם יוצאים ליומיים שלוש מורידים את הטמפרטורה קצת כדי לשמר את החום במסת הרצפה.

למעלה