חימום תת רצפתי

• פותח הנושא hava1
  • פורסם בתאריך

hava1

New member
חימום תת רצפתי

מעונינת בהמלצות לגבי מערכות לחימום תת רצפתי

יעלי2

New member
את גרה בארץ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אני יודעת שחימום כנ"ל נפוץ מאוד בארצות אירופה הקרות, דוגמאת גרמיה או הולנד בחורף. אבל בארץ? ייתי שמחה לו היה מיזוג תוך רצפתי. לצערי איני מכירה או יכולה להמליץ לך על זה. רק אולי לחפש בדפ"ז. אגב להורי יש חימום בהסקה מרכזית. חסכוני, עובד על סולר ויש "תנורים" (פולטי אויר חם ונעים) בכל נקודה ונקודה בבית. זה שקט, פחות מייבש ממזגן (לדעתי) ומצריך מילוי של סולר אחת לשנתיים. אם זה מענין אותך-אני יכולה לברר פרטים נוספים.

arcdsgn

New member
ישראל האחרת

יעלי2, לידיעתך, קיימים עוד כמה אזורים בארץ(מלבד תל-אביב) בהם חיים ישראלים... האקלים באזורים אלו שונה מבתל אביב, וטוב שכך... אני ממליץ על דומוטק (לשאלת החימום התת ריצפתי)

מאגר

New member
../images/Emo91.gif../images/Emo18.gif../images/Emo59.gifחימום תת ריצפת

1. נישאלת השאלה באיזה איזור בארץ את גרה 2. האם יש לך הרבה כסף לקנות את זה ואחרי זה להפעיל את זה 3. אם את גרה במרכז הארץ חבל על הכסף אם את גרה בירושלים זה לא פיתרון אם את גרה בגולן גם שם זה לא פיתרון בקיצור בארץ אין לזה הצדקה לחודשיים בשנה

חימום תת רצפתי בישראל

היי חווה לפני הכל את צריכה לברר היטב אם איזור מגורייך מצדיק חימום תת ריצפתי. ואני אסביר. האופן בו עובד החימום הוא פשוט. מים שמחוממים ע"י המערכת "רצים" מתחת לכל הרצפה ומחממים את החול בו הם מונחים ואת הרצפות. החום הנפלט מהמרצפות מחמם אט אט את אויר הבית באופן נעים מאוד, ואחיד. חימום חלל החדר איננו מיידי כמו בהפעלת מזגן או תנור גז, למשל. גם כאשר מכבים את המערכת לוקח זמן עד שמתקרר החול מתחת לרצפות והרצפות עצמן. משמע החום עדיין מתפזר למרות שהמערכת כבר לא עובדת. ועל שום מה ההסבר? אם את חייה באזור קר בו ידוע (מניסיונך או מניסיון אנשים שגרים שם) ששת החימום פותחים בתחילת החורף ועד סופו הוא נשאר דלוק, אז זה יכול להתאים. אם מדובר על איזור עם פחות "קביעות" של החורף יש לקחת בחשבון את זמן תחילת חימום החלל מרגע הפעלת המערכת וגם את העובדה שאם תכבי ביום שמש חורפי את המערכת היא עוד "תחמם" את החלל במשך כיום תמים. האנרגיה המושקעת לחימום ההתחלתי היא גבוהה והאזור חייב להצדיק מערכת שכזו. אבל... אם את מאילו שקר להם תמיד ו/או את מאיזור שבו אכן החימום עובד כל החורף , אפילו על LOW , אז זה חימום כל כך נעים!!!!! אבל אם במשך החורף תכבי ותדליקי, או לחילופין תפתחי חלונות תוך כדי חימום... אז חבל על הזמן, ההשקעה ותשלומי החורף... מקווה שעזרתי קצת

פדה

New member
כמה טיפים בנושא

גם אני שקלתי בכובד ראש את אמצעי החימום הזה ובסוף לאחר בדיקות רבות ירדתי מהנושא מכמה סיבות. א. תצרוכת חשמל גבוהה מאוד,לפי בדיקות שעשיתי על כל 100 מ"ר חימום משלמים בחודש 1000 ש"ח חשמל .מאחר והמערכת עובדת כל החורף שזה 3-4 חודשים מלאים תעשי לעצמך את החישוב הכלכלי. ב. שלא יספרו לך סיפורים למערכת יש חיישני טמפ´ שמפעילים את המערכת בצורה אופטימלית למזג האוויר או בהתאם להימצאות אנשים בשעות מסוימות בבית כרצונך אין בזבוז אנרגיה. ג. ההתקנה היא דיי יקרה בסביבות ה 35 $ למ"ר. ד. לידיעתך לא קיים יותר חימום תת-ריצפתי על מים רק ע"י גופי חימום מתכתיים דומה מאוד לתנור ספירלה שעובד על חשמל רק בהספקים הרבה יותר גהובים. ה. נושא התקלות, המערכת לא נגישה כלל לתיקונים,כרוך בהרמת הריצוף ! דעתי היא שלמרות הכל אם מצוי בכיםך המימון להתקנה ולהאחזקה השוטפת למערכת (ז"א לא לעשות חשבון לחשמל) אין תענוג גדול מזה מניסיון.

למעלה