חימר פולימרי

tamarhp

New member
חימר פולימרי

אני נורא אוהבת פלסטלינה בגלל הרכות והקלות של העבודה איתה, אבל יש בה חיסרון - אי אפשר להקשות אותה כמו פימו (שהוא הרבה יותר קשה לעבודה). אתמול גילתי שיש חומר שנקרא חימר פולימרי שבעצם משלב את התכונות הטובות של שניהם - עבודה גמישה וקלה, ואפשרות להקשיה. הבעיה היא שקראתי את המאמר על רעילות... אין לי אפשרות לקנות תנור נוסף בשביל זה, ואני ממש לא מעוניינת להסתכן. האם באמת החומר כ"כ רעיל? יש לכם רעיון אחר? או הצעה אחרת לחומרים אחרים, או דרך להקשות פלסטלינה?

yael ziv

New member
../images/Emo6.gif מצחיקה שכמותך

חימר פולימרי הוא השם הכללי של החומר שמתקשה בתנור (אני לא יודעת הגדרה מדוייקת), כמו- פימו, פרמו, סקלפיי ועוד... הפימו SOFT הוא די רך (לפחות בשבילי) וגם יש שיטות לרכך אותו עוד יותר. מקווה שעניתי

yael ziv

New member
ושכחתי-

אחרי שאופים את הפימו הוא לא רעיל יותר, כמו פלסטיק.

tamarhp

New member
אופס, צודקת

התכוונתי לפרמו... עם פימו סופט נדמה לי שעוד לא עבדתי - עד כמה הוא רך? לא צריך לרכך אותו הרבה לפני העבודה? וכשאופים את הפימו הוא לא "מרעיל" את התנור ואת האפיה הבאה?

yael ziv

New member
הפימו סופט מאוד נוח לעבודה.

יש לו מין קטע שככול שהוא בצבע בהיר יותר הוא גם רך יותר, אבל יכול להיות שזה רק אצלי... אני לא חושבת שהוא מרעיל אבל אני בכל אופן אופה בתנור אחר מטעמי נוחות. תנסי עם קצת ותראי עד כמה הוא נוח לך. ואם את רוצה לרכך אותו עוד יותר אז תשאלי ואני בטוחה שיענו לך יותר בפירוט ממה שאני יכולה לענות (אני לא אוהבת אותו רך מדי). אם יהיו עוד שאלות- תשאלי!
בהצלחה!

tamarhp

New member
אין לי כסף לתנור אחר, והאמת

עוד אין לי תנור
אני עומדת להתחתן בעוד כמה ימים בע"ה, ואפילו תנור אין לי כרגע, אולי יהיה לנו טוסטר-אובן במקרה הטוב...

קודם כל מזל טוב

לחתונה. אין בעיה לאפות בתנור הביתי- אם יום אחד תגיעי למצב שתאפי חימר פולימרי בצורה אינטנסיבית תקני לך טוסטר אובן קטן לעבודה אבל עד אז אין בעיה לעבוד בתנור הביתי ולאוורר את החדש בסיום העבודה. לגבי הזהב עצמו- אני מוצאת שהזהב של פרמו יותר קשה מהזהב של פימו והוא מאד נח לעבודה, מין תחושה של גומי.. בהצלחה

tamarhp

New member
בגדול,

על מה אתם הכי ממליצים? פימו? פימו סופט? פרמו? אחר? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד?

יקנעמית

New member
לתמר....

אם אינך רוצה ברכישת תנור בשלב זה יש לי אלטרנטיבה בשבילך. יש חימר שניקרא "ICLAY". הוא מתייבש ומתקשה מעצמו באויר ויש לו מרקם משגע. מאד מאד מומלץ.

tamarhp

New member
מה החומר הזה?

זה כמו חימר או דאס? או שהמרקם שלו דומה לפלסטלינה? (אני לא אוהבת את הרטיבות של החימר והדאס) מה היתרונות והחסרונות שלו?

יקנעמית - האם זה החומר הזה שכשהוא

מתייבש באוויר יש לו תחושה טיפה ספוגית כזו ולא קשה כמו של הפימו? היום נתקלתי בחומר כזה שנראה לי להיט להפעלות עם ילדים...

tamarhp

New member
שאלה על פימו סופט

יש לאחותי כמה חבילות של פימו סופט מלפני כמה שנים - סגורות. האם ניתן לעבוד בהם כאילו הן חדשות, בגלל שהן סגורות, או שיש להן דין של פימו ישן וצריך לרכך אותם?

zviagil

New member
פימו קלאסי הוא פימו שקשה לעיבוד לא

כמו פימו סופט שהוא מוצר שנמצא רק לאחרונה בשוק ורוב העוסקים בתחום מעדיפים אותו. את הפימו הקלאסי הישן היו צריכים ללוש שעות עד שהתרכך, אבל יש הטוענים שעמידותו רבה יותר מהפימו החדש.

yael ziv

New member
לא נכנסתי לפורום לכמה שעות בודדות

ואוו... אז שאלה שאלה (בתקווה שאני זוכרת את כולן): פימו קלאסי הוא הפימו הקשה, ומכיוון שאת מחפשת רך אני ממליצה לך על הפימו סופט. הפימו מתקשה אחרי האפיייה והוא לא גמיש, לעומת זאת יש סוג של פרמו שנשאר גמיש לאחר האפייה. אני לא חושבת שתהיה בעיה עם הפימו של אחותך, אם הוא באמת היה סגור. תפתחי ותנסי, מה כבר יכול לקרות..? הוספתי לך קישור לטבלת הבדלים בין פימו לפרמו מהאתר של נעמה. ודרך אגב- המון המון מזל טוב!

Shir Rose

New member
המלצה

בחנויות שמוכרות פימו יש גם חומר שמרכך פימו. הוא עושה פלאים! כדאי לך לנסות..

ענת זך

New member
תמר, מצאתי פימו קלאסי (הקשה)

מלפני 10 שנים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! והצלחתי לרכך אותו!! קצת מסאז' טוב והכל יהיה בסדר!

למעלה