לצערי, יש ילדים שאין להם בטחון
אצל הוריהם והם נזקקים להגנת המדינה. משרד החינוך מהווה גורם אחד בתוך מערכת הרווחה. לא אומר שהם עושיםעבודה מבריקה אבל... עם כל הביקורת על משרד החינוך, לא כל מה שהם עושים הוא רע. משרד החינוך מחוייב כלפי המדינה (אנחנו) לדאוג לילדי ישראל (כולם) בתחום ספציפי שהוגדר ע"י המחוקק. כשפניתי לבטח את הילד שלי, כולם אמרו לי: אבל הוא מבוטח ע"י המדינה, ע"י משרד החינוך. זה אמנם לא ממש מדוייק, אבל בהחלט מבטא את הציפיות של האזרחים. אז אני כאזרח מצפה שמשרד החינוך יוכל לדווח על מקום הימצאותו של כל ילד בישראל, לפחות ברמה של מקום מגורים ומקום לימוד. יש במשרד החינוך מחלקת רווחה שמטפלת בילדים שצריכים את עזרת המדינה. תפקידה שונה מתפקיד משרד הרווחה המחוייב לדאוג לילדים עפ"י חוק נוער, מצד אחד, ושנותן מענה רחב יותר כמסייעת לילדים בתוך המשפחה, מצד שני, ויש כמובן את הסיוע המשפטי שנותן למשפחות שצריכות סיוע משפטי חינם. אז עם כל הביקורת על המדינה, ועם כל האנשים שלא ממש עושים את עבודתם, התפקידים מוגדרים, ובמידת מה אף מבוצעים. בהתייחסות לילדים שאינם במערכת, עם כל הזכות המלאה שלנו כהורים לחנך את ילדינו כרצונינו, אם אתה באמת פועל לטובת ילדיך, מה אכפת לך שמשרד החינוך יידע איפה את גר, ואיפה ילדיך לומדים? זה לא פוגע בכלום בזכויותיך או בחובותיך כלפי ילדיך, וזה אולי יציל ילד אחד שהוריו ינצלו את האפשרות כדי לנצל אותו או לפגוע בו?