חינוך ביתי דרך העסק הביתי.

חינוך ביתי דרך העסק הביתי.

בילדותי, הוטרינר השכונתי שלנו העסיק את בנו כמסייע בטיפולים בקליניקה הוטרינרית הביתית. הבן עשה זאת אחרי הצהריים. בבוקר הוא היה בבית הספר הממלכתי. אחרי הצבא הבן התקבל ללימודי וטרינריה רישמיים ואני בטוח שהניסיון מהבית היה חשוב לו יותר ללימודים אלה מאשר הרבה דברים אחרים שלמד בחיים. מה גם שאני בטוח שהוא היה זול יותר לאביו ממסייעים אחרים ושהעבודה ביחד תרמה לקשר המשפחתי. אימי, שעבדה בבית בתור אדרכלית, מעולם לא העסיקה אף אחד מילדיה בתור שום דבר. זה כולל גם את הבת היחידה שלה שיש לה כישרון בנושא ושלמדה בסופו של דבר מקצוע קרוב. האם אמי ואחותי הפסידו הרבה? האם אתם ממליצים על שילוב ילד בעסק המשפחתי? אנסה לגייס משיבים גם מפורום 'עבודה מהבית'.

טוב ולא טוב(בעיניי)

טוב-מפני שאכן כך לומדים אולי הכי הרבה-מתוך התנסות אמיתית בשטח וזה יכול גם לתרום לקשר הורה-ילד(אם כי לא בהכרח) לא טוב-מפני שכשמנתבים את הילד מגיל צעיר למקצוע של ההורה או למקצוע מסויים כלשהו,כובלים אותו ולא משאירים לו הרבה אופציות לבחור לעצמו את הדרך המקצועית שלו,המתאימה לו והנובעת מחיפוש אמיתי ופתוח בעולם הגדול שמכיל יותר אפשרויות מאלו שאבא ואמא מכירים. מה שבעיניי טוב לא בערבון מוגבל-ואגב,לא רק בחינוך ביתי,זה מה שמכונה "תיווך"-כלומר לשתף את הילד בעבודות הבית היומיומיות ובסידורים הטבעיים של הבית והמשפחה.מה שכן,לגבי עבודות בית ועבודות בבית חשוב לדעתי לשמור על הגבול שבין לשתף את הילדים (חשוב וחיובי)לבין לנצל אותם ככוח עבודה זמין וזול.

berlinale

New member
זה לא מחזיר אותנו קצת למאה ה 19

עד גבול מסוים, ברור שילד יפיק מהשתתפות בדבר כזה. אבל מעבר לחששות על "סגירת" הילד לתחום מסוים כמו שהציעה הדרקונית, לי זה קצת מזכיר את המאה ה 19. מה ההבדל בין הילד בן החמש של הירקן שלי - שרוצה לעזור בדרכו בחנות אז הוא מנסה לארוז ללקוחות לבין ילדים בעולם השלישי או במאה ה - 19, שעובדים במקום ללמוד? הרי על כל דבר אפשר להגיד שהם לומדים, מזה ומפיים תועלת.

חינוך רע אפשר לתת בכל סיגנון.

הבן של הירקן לא ירויח הרבה משהייה בלתי פוסקת אך ורק בעסק של אביו. לעומת זאת, שעות אחדות בשבוע בחנות של ירקן יכולות להיות המשך מפרה מאוד לתוכנית חינוכית.

למעלה