חינוך ביתי

hila242

New member
חינוך ביתי

הבן שלי מחונן על בן 10 בכיתה רגילה. בסוף שנה שעברה אבחנו אותו על הרצף. בתחילת השנה התחילו שילוב מאז מצבו הרגשי הולך ומתדרדר. בית הספר פועל בצורה לא מקצועית ולא נראה שמתיא עוזר. השבוע הכי טוב שהיה לנו מבחינת פידבקים היה כשהמחנכת לא היתה והסיעת היתה רק יום אחד, וזה נראה לי מוכיח שהשילוב לא עובד.. אנחנו חושבים להעביר אותו לחינוך ביתי מאחר שגם ככה משעמם לו בשעורים ומתמטיקה הוא לומד לבגרות בבר אילן, שם אין לו שום בעיה ללמוד בלי סיעת.. למישהו יש ניסיון? איך מוצאים מורים? והכי חשוב- איך מוצאים עוד ילדים להפגיש אותו איתם?
תודה

schlomitsmile

Member
מנהל
נסיון חיובי

היינו 3 שנים בחינוך ביתי, שנתיים עם שני הבנים הצעירים
ולפני זה שנה עם אחיהם הגדול.
תלוי בילד, בעקרון- יש אתרי למידה מצויינים, לא חייבים למצוא מורים.
ואפשר ללמוד הרבה גם מסיורים (לנו למשל היה יום סיור קבוע כל שבוע),
מפעילויות שונות (לדוגמא: בישול יכול ללמד לא רק כישורי חיים- בישול-
אלא גם כימיה, תרבויות בעולם, מיומנויות מוטוריות ועוד),
מספרים (נשמע מיושן אבל לטעמי שווה
) ובעוד שפע דרכים.
את יכולה להקליד 'חינוך ביתי' בחיפוש בפורום (מלבן קטן בצד שמאל למעלה)
תקבלי לא מעט תוצאות ובהן גם קישורים לאתרים עם הרבה מידע
הן לגבי הפרוצדורה,הן לגבי המהות והן לגבי מפגשים עם ילדים.
וכמובן מוזמנת להמשיך לשאול

schlomitsmile

Member
מנהל
כמה קישורים בינתיים
שו"ת על חינוך ביתי
http://ootips.org/horut/hs-faq/hs-faq.html
&nbsp
על הפרוצדורה
https://www.kolzchut.org.il/he/חינוך_ביתי
&nbsp
הורים משתפים מנסיונם במדור חינוך ביתי באתר באופן טבעי
כולל מפגשים וקבוצות של משפחות בחנ"ב
https://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%EE%E3%E5%F8_%E7%E9%F0%E5%EA_%E1%E9%FA%E9
&nbsp
אגב- לגבי מפגשים: גם חוג או התנדבות סדירה או השתתפות בתנועת נוער
עשויים לתת מענה שיספק את הילד.

tink42

New member
תודה רבה

היום נפגשנו עם המטפל שלו שטוען שחינוך ביתי לא יספק לו מספיק למידה חברתית...אבל הוא כבר שנה איתו והמצב הרגשי שלו רק מתדרדר אז אני כבר לא יודעת על מי לסמוך...

schlomitsmile

Member
מנהל
על עצמך, וכמובן- עליו
את מתארת ילד נבון מאד, קרוב לודאי שהוא יידע מה נכון לו, לא?
לפחות שווה לשמוע מה הוא חושב בסוגיה.
אפשר להציג בפניו את הרעיון,
כולל אתרי למידה וטיוטה של סדר-יום והתנהלות אם יהיה בחנ"ב
(אם תרצי רעיונות בתחום זה, אוכל להציע)
ולשמוע מה יגיד.
&nbsp
אנשים רגילים לתפוס הליכה לבי"ס כמובן מאליו
אצל רבים הקבעון המחשבתי הזה לא מאפשר בחינה שקולה של רעיון החנ"ב.
לכן לא הייתי מתרגשת יותר מדיי ממה ש"אומרים"

מנסיוני, כדאי שתסמכי על עצמך ועל בנך.
&nbsp
ולגבי "למידה חברתית"- כאמור, אין שום בעיה לזמן אפשרויות כאלה
במידה מספקת לילד (לכל ילד במידה הנכונה לו) -
שאינה בהכרח המידה שהפסיכולוג מודד.

מחונן על מילה מוזרה

מה הכוונה במחונן על ? מה הופך מחונן רגיל למחונן על ? אני אישית לא מאמין גדול במבחני מנת משכל מאמין יותר ביכולות בשטח ופחות בתיוגים מאמין גדול גם בפונטציל , אישית גם אני על הרצף האוטסטי גם אני קבלתי במבחן מנת משכל מעל 160 נקודות כלומר תיגו אותי " כמחונן על " אך בגיל מאוחר גיל 18 אובחנתי גם בילדות כבעל עיכוב התפתחותי חמור וחשד לאוטיזם עמוק עד היום אני לא בתפקוד גבוה ומתקשר בעיקר בהקלדה אך עליתי די בתפקוד אז אני לעומת בנך לא אותרתי מוקדם ואף הוגדרתי כתלמיד ילד מאוד בעייתי ,אבל לנושא בעיני השיטה בבתי ספר לא טובה לפחות במסגרות שאני הייתי אני דווקא די מאמין בחינוך ביתי וגם בחינוך על ידי מורים פרטים בעיני כדאי לתת לילד שעורים בתחומי עניין חזקים ובכלל מאוד מאמין בחינוך על ידי מורים פרטים טובים ועוד יותר מאמין בלימוד עצמאי וכך אני עושה אז בעיני אם הוא אוהב מתמטיקה הוא צריך הכוונה ועזרה אבל הוא ימצא את עצמו אני אוהב ללמוד לבד ואוטידידקט רוב הידע שלי הוא מלימידה עצמית ובהרבה תחומים לכן זו גם אפשרות זהו שהיה בהצלחה ...

hila242

New member
תודה. פסיכיאטרית ילדים אמרה לי שקשה יותר עם מחונני על

כי אף אחד (כולל היא) בעצם לא מבין אותם.
מבחינת הפרשי IQ זה אומר שבכיתה רגילה הילד מרגיש כמו שילד ממוצע היה מרגיש בכיתה של ילדים ברמת פיגור בינונית (שיכולים להיות אחלה פרטנרים למשחק אבל תחומי עינין משותפים כנראה לא יהיו...). אני חוששת שזה מעצים את הקשיים שהבן שלי חווה לכן ציינתי את זה. הבן שלי לומד כימיה פיסיקה ותכנות לבד אז ללימודים אני לא דואגת. הבעיה היא באמת מציאת מסגרת מתאימה, שיהיו בה ילדים נוספים עם תחומי עינין דומים וגם סובלנות לשונה. בגלל שלא מצאתי אני שוקלת את החינוך הביתי..

כן אף אחד לא מבין אותם מוכר לי

גם מעצמי אני פחות תולה את זה במנת משכל שלי ( גם 160 נקודות ) ,אלא בעבודה שאני מאוד שונה מהסביבה והנורמה ומחוננים בדומה למפגרים לא מבינים אותם הרבה פעמים בנוגע למסגרת אני ממליץ על חינוך ביתי אני אישית לא למדתי בכזו אבל מכיר אחרים שלמדו ואהבו והתקדמו אנטגלנציה גבוה במיוחד זו בהחלט מתכון לבידידות הרבה פעמים כי אין אנשים כמעת שתופסים ועמוקים כמוך מוכר לי מאוד גם אני מאובחן כמחונן על אבל עם המון קשים אז מבין את בנך גם אני מרגיש לא נוח ליד אנשים שנראים לי לא אנטגלנטים אבל אני אישית מתייחס לזה פחות מאשר ללב של אדם לכן אם אכיר מפגר עם לב זהב אתחבר עליו יותר מאשר גאון שהוא אדם רע ופוגעני ככה אני לפחות ,מאחל לכם בהצלחה ומקווה שאמצא את עצמו

אני הרבה יותר מתרגש

מאנשים טובים ופתוחים ורגישים מאשר כל מיני גאונים ושמתי לב שהרבה גאונים הם אנשים בלתי נסבלים לכן אישית עלי זה פחות מדבר אבל עם שכל רב בא עם התכונות שמניתי בעיני באמת מדובר באדם גדול וראוי להערכה ...

אגב אני מכיר אוטיסט

גאון אנליטי - ראילי לפחות בעיני ובעיני הסביבה והוא אוטיסט א ורבאלי " בתפקוד נמוך " והוא למרות הקשים התקשורתיים למד אינפי שהיה ילד בן 8 והיום לומד לדוקטורט בפיזיקה והוא כולה נער בן 19 לא נראה לי שהוא עבר מבחן מנת משכל אבל הוא ממש עילוי בזה פותר חומר הכי מורכב מתארים מתקדמים בעל פה במהירות אם הוא יתקדם כך והיה גם מאוד יצירתי יש לו סיכוי גם להיות מדען גדול כך לפחות אמרו משערים אבל הכל די התחלתי אבל הוא באמת מוכשר בטירוף ...

ולתוהים איך זה אפשרי

הוא מתקשר בהקלדה פחות באופן שיתופי שיחתי אבל באופן לימודי הוא מקליד כל מה שהוא רוצה וגם שואל שאלות מעלה תבונות וכו היום יותר ויותר אוטסטים א ורבאלים מתקשרים בהקלדה ומגלים עולמות מופלאים ממליץ לעקוב אחרי איל שחל הוא אוטיסט מוכשר בטירוף ומבריק מאוד והוא אחד המקרים הכי מפורסמים בארץ של אוטיסט א ורבאלי עם בעיות פיזיות קשות שמתקשר בדרך עקיפה כמו הקלדה ואט אט יש יותר אוטסטים כאלו לכן זה משמח גם כאלו שאובחנו עם פיגור עמוק וחוסר הבנה של השפה הקלידו והראו עולם עשיר ויפה ממליץ על הספר " למה אני קופץ " של נער אוטיסט בתפקוד נמוך שמקליד ספר יפה ומרגש על האוטיזם הנמוך שובר סטיגמות וממליץ גם על על הסרט התעודי " לנצח את הדממה " על האוטסטים הא ורבאלים בישראל שהקלדו סרט מרגש ברמות ומעורר מחשבה , זהו אני יודע שאתם תוהים איך זה יתכן ואם באמת זה נכון אז שתדעו יש מקרים כאלו גם מוכרים ומוכחיים וגם איל שחל הוא סטודנט לתואר שני והוא רק בן 17 ואוטיסט א ורבאלי זה קיים אז רצתי לחדד ולא שתפלאו יותר מידי זהו .

למעלה