למה זה לא טוב?
אין לי כוונה לתקוף את מערכת החינוך כי זה כמו להתפרץ לדלת פתוחה. חשוב לי להגיב על שאלותייך, שהן יותר אמירה משאלה, ואולי לפתוח לך צוהר חדש להסתכלות על אפיק החינוך הזה שנקרא: חינוך ביתי. העולם בכללו הוא מאוד דינמי ומשתנה. דור הילדים של היום שונה מזה שהיה כשאני הייתי ילדה. הדור שונה, העולם שונה = הצרכים השתנו. נכון שיש ילדי חינוך ביתי שמנותקים מהסביבה, אבל תופתעי לשמוע שיש גם ילדי מערכת שמנותקים ותלושים. היות הילד מנותק מסביבתו היא פונקציה של המון דברים: אופי, מקום מגורים, נסיבות חיים ובחירה. לגבי הצורך לשנות את מערכת החינוך (אמרת בואו לא נדבר עליה ומיד התייחסת אליה בעצמך). יש דרכים רבות ליצור שינוי: יש מי שעומדים עם שלטי חוצות, יש מי ששובתים רעב, יש מי שעובדים בתוך המערכת ואולי עושים שינויים קטנים מקומיים, יש מי שמחכים בתקוה לשינוי. יש מי שתורמים את שלהם בקטנות כמו למש, מכתב לכוח המשימה הלאומי - אני מצרפת לך את ה'אני מאמין' שלי על השינוי שצריך לחול במערכת. שלחתי ושיתפתי אותם כדי לעשות את ההשפעה הקטנה שלי לטובת השינוי הנחוץ. חשוב לי לשנות, אבל אני לא מוכנה לעשות שינוי על גבו ונפשו של הילד שלי, שנמצא בחינוך ביתי. ויש את מי שמצביעים ברגליים ואומרים: 'לא טוב = אני לא כאן'. זה לא רק אנשי החינוך הביתי, זה בעיקר (הם רבים יותר) אנשי החינוך החלופי. קמו להם הורים שאמרו: לא מתאים לנו!! ביוזמות פרטיות לחלוטין הם הקימו בתי ספר פרטיים שעובדים אחרת. מעניין שאת לא תוקפת אותם, את בתי הספר החלופיים. מה קורה? משרד החינוך צריך להתמודד עם בריחה של תלמידים. איך הוא עושה זאת? השלב הראשון היה: לנסות למנוע את הבריחה. משרד החינוך לא בחל בכלום כולל איומים וחקירות במשטרה. אנחנו נכנסים עכשיו לשלב השני (התכנית הלאומית לחינוך)
השינוי. משרד החינוך מבין שלא תהיה חזרה לשורותיו ללא שינוי. האם התכנית הלאומית לחינוך היא שינוי מספיק? אני לא בטוחה. אבל זו התחלה חיובית בעיני. לצד הניסיון לשנות, הם גם מתחילים להפתח להכיל את החלופיים למניהם, שהרי אם לא כן, הם יאבדו שליטה לחלוטין. אם אחזור וכותרת שלך ואתייחס אליה, הרי שיש הרבה סיבות טובות לעשות חינוך ביתי. 1. זה תומך בעקרון הרצף שהורים רבים נוהגים על פיו בגידול ילדיהם. 2. יש ילדים שאופי החינוך הביתי מתאים יותר לאופיים 3. הצורך לשמור על ילדינו טבוע עמוק בכולנו, ההורים. יש מי שמרגישים שעבודתם נעשית נאמנה ע"י המערכת, אחרים מרגישים אחרת. 4. יש משהו מאוד נעים בזרימה עם החיים. זרימה מאפשרת יצירה וגדילה, פי כמה ממסגרות נוקשות. 5. למה לא להרוויח פעמיים? גם לחיות איך שאתה רוצה וגם להיות מעורה בסביבתך במינון שמתאים לך? 6. החינוך הביתי מאפשר ניצול טוב ורחב יותר של הפוטנציאל האישי של כל ילד 7. לא צריך לקום מוקדם בבוקר
לסיכום, היתרון הוא: ילדים מאושרים יותר, שיכולים למצות את הפוטנציאל שלהם בצורה אישית יותר ובתחומים רחבים יותר.