חינוך בלתי פורמלי

חינוך בלתי פורמלי

איזה תואר אני צריכה בשביל לעבוד במסגרות בלתי פורמליות כגון פנימיות? מעניין אותי לעבוד עם נוער וככל שהזמן עובר, אני מוצאת את עצמי יותר ויותר נמשכת לתחום הזה ומתעניינת. אז מה אני צריכה? חינוך? פסיכולוגיה? שילוב של שניהם? תודה מראש לעונים.

לפעמים התשובה היא מתחת לאף..

הי ציפור שיר1, כפי שכתבתי בנושא ההודעה- התשובה מתחת לאף.. כדי לעסוק בחינוך במסגרות לא פורמליות כדאי ללמוד תואר ראשון בחינוך בלתי פורמלי. אפשרי גם פסיכולוגיה כמובן וגם חינוך. חינוך בלתי פורמלי יאפשר לך לעבוד עם נוער בפנימיות, במחלקות של קידום נוער של עיריות- עם נוער בסיכון, לעבוד במתנ"סים כמדריכת נוער ועוד.. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

נשמע מעולה... תודה רבה

לא ידעתי בכלל שיש תואר שנקרא "חינוך בלתי פורמלי" ושהוא בכלל שימושי, וואו. טוב לדעת! עכשיו נשאר לי לשפר את הפסיכומטרי המעצבן הזה :)

קידום נוער

כפי שאני יודעת ,תואר בחינוך בלתי פורמלי מאפשר לעבוד עם נוער בכלל ובקידום נוער בפרט. התואר פותח אפשרויות רבות, נדמה לי שיותר מאשר לימודי קידום נוער. אבל שווה לבדוק כמובן.. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

תואר כללי או התמחות?

הי מירב, לדעתי במקרה שאדם יודע לאן הוא הולך ומה העיסוק שבו הוא רוצה- עדיף שילמד את התחום הממוקד , שיתמחה במה שהוא רוצה לעסוק.כך האדם לומד מקצוע ויכול למצוא עבודה יותר בקלות. הלימודים מאפשרים במקרה של חינוך בלתי פורמלי ללמוד מיומנויות הקשורות לתחום, לפתח יכולות, לתרגל מתוך השדה ועוד. תואר במדעי החברה והרוח הוא תואר כללי ולא מקנה התמחות כלשהי. הוא מתאים יותר לאנשים שמתעניינים בתחום אך לא סגורים על כיוון. בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

למעלה