חינוך והצבת גבולות

lirana24

New member
חינוך והצבת גבולות

שלום , אנחנו הורים צעירים לילדה בת 1.8, נכדה ראשונה לאמי ולכן גם מפונקת יתר על המידה . אני מאוד משתדלת להיות רגועה איתה כאשר אני רוצה לחנךאותה ולהציב לה גבולות, בכל דבר . דוגמא : בזמן האוכל היא לא נוהגת לאכול עם כפית או עם מזלג, נוהגת לאכול עם הידיים ולהשליך את האכול ולשחק איתו , התעייצתי עם הגננת בגן ואמרה לי שזה בסדר . השאלה שלי האם זה באמת צריך להיות כך ומתי אני יכולה "לעבוד" איתה על נימוסי שולחן. היא גם מאוד רכושנית כלפי הצעצועים שלה ולא מוכנה לשתף ילדים אחרים. אני חוזרת מהעבודה היא מקבלת אותי בבכי שיכול להמשך דעה וחצי ואפילו שעתיים ילדה מאוד נבונה ואפשר להגיד שיש לה עקרונות משלה היא מקבלת כמעט כל מה שהיא רוצה. אבל נורא חשוב לי להמין בתוכה חינוך טוב . אני מבינה שלא כל דבר צריך להיות בכעס אבל לפעמים היא חוצה גבולות כבר בגיל הזה!!! אשמח לקבל תגובות וייעוץ

סמכות הורית ניבנית על רצף של זמן ...

שלום רב, את בעצם מבקשת ללמוד את כל התורה כולה ובצדק! הורות יעילה, בונה ומקדמת זו הורות שמשלבת יחסים טובים, חום ואהבה עם גבולות של מסגרת המאפשרים, חופש פעולה, צמיחה בריאה ויחסים של הרמוניה ושיתוף פעולה. כדי להגיב באופן מותאם, מושכל ונבון עלינו ההורים ללמוד על שלבי התפתחות של ילד, על הצרכים שלו ועל דרכי חינוך עדכניות ומועילות. ילדים זקוקים ללמוד את דרישות הסביבה ולרכוש הרגלים לשם כך דרוש ליווי מותאם, הדרכה שלווה בזמן רגוע . את כל הנ"ל ניתן ללמוד בהרחבה בבית ספר להורים. יחד עם זאת אומר, אנו מחנכים ילדים לאורך כל היום החל מהיקיצה ועד שעת ההשכבה. כלומר, איננו מחנכים ברגעים אנו מחנכים ברצף. פעוטות אינם יודעים להבחין בין עכשיו המבוגר (אמא, אבא, סבתא) מפנק (אגב, פינוק אינו מתן חום ואהבה) פינוק הינו להציב את הילד במרכז ההווייה המשפחתית, להתפעל ממנו בלי סוף, ולתת לו כל מה שהוא רוצה ומיד. בתחילת חיי התינוק זה פשוט ואף נדרש. אלא, שעלינו ההורים להתעדכן בשלב ההתפתחות ולתת לילד מה שהוא צריך ולא בהכרח מה שהוא רוצה. ילדים מפונקים גדלים להיות רודנים, קפריזים, לא מרוצים, תובעניים ומאוד מאוכזבים כאשר לא נענים להם מיידית. לכן, התשובה בעיני איננה מה לעשות בשעת הארוחה? אלא איך לגדל ולחנך בן תרבות לאורך היום ולאורך שנות הילדות. מה דעתך? עינת גבע.

למעלה