חינוך לאן?

shmuli3

New member
חינוך לאן?

שלום חברים יקרים , הייתי מבקש את עזרתכם להאיר לי על ההבדל שביןן חינוך באוניברסיטה לבין חינוך בסמינרים השונים למינהם.(אנא נסו להיות אוביקטיבים),מה הערך המוסף של כל אחד מהם? מה החסרון,מה יותר נחשב בחוץ וכ'ו.דבר נוסף שהייתי רוצה לשאול אתכם לגביו הוא ועדת דברת,קראתי אותו וכמו רובנו אני חושב שיש בו צדדים טובים וטובים פחות , בכל מקרה הייתי מעוניין לדעת איך מקבלים אותו בעולם האקדמאי והחינוכי (מה חושבים עליו המרצים שלכם?מה חושבים המורים שבינכם?ובכלל כולכם. תודה רבה ושבת שלום איציק
 
היי איציק

ההבדל העיקרי בין לימוד חינוך באוניברסיטה לסמינר הוא הפרקטיקה, דהיינו, התנסות בהוראה במהלך הלימודים. סטודנטים שלומדים באוניברסיטה מתנסים בהוראה במוסדות הלימוד רק בשנה השלישית פעם בשבוע וגם אז ההתנסות היא לא יסודית כי לא ממש מצפים ממך לרשום מערכי שיעור ולקחת פיקוד על כיתה שלמה אלא נותנים לך יותר לחוש את המסגרת הכיתתית ומדי פעם פרויקטים קטנים. סטודנטים שלומדים בסמינר לעומת זאת מתנסים בהוראה החל משנת הלימודים הראשונה שלהם. נותנים להם להכין מערכי שיעור, להתמודד עם הכיתה, באים לצפות בהם. כלומר ענין הפרקטיקה מאוד חזק. סטודנט שסיים אוניברסיטה וישר יעבוד בתחום לדעתי יקבל שוק ויהיה לו הרבה יותר קשה לעומת סטודנט שלמד בסמינר ורכש את הכלים המתאימים להתמודד לבד מול כיתה. אני סיימתי תואר ראשון בחינוך לק"ש באוניברסיטת תל אביב. אני יכולה לאמר שהחכמתי ורכשתי ידע רב בתחום אולם חסר לי ניסיון בעבודה בתחום. את תעודת ההוראה אין סיכוי שאעשה באוניברסיטה אלא רק במכללה. אני חושבת שמי שרוצה ללמוד הוראה, הדרך לרכוש את הידע והניסיון בצורה הטובה ביותר תהיה דרך המכללות ולא דרך האוניברסיטה. אני סיימתי את האוניברסיטה בהצטיינות ונכון שכשאני אומרת שלמדתי באוניברסיטת תל אביב כולם אומרים לי "וואוו" א-ב-ל זה לא עוזר לי על פני השטח כשאני צריכה להתמודד מול כיתה ונסיון ההוראה שלי הוא דל מאוד.
 

ליאתי28

New member
איציק שלום!

B.A בחינוך מהאוניברסיטה? או B.ED בחינוך מהסמינרים השונים? מה עדיף? הדעות בנושא חלוקות. כמובן שישנם יתרונות וחסרונות לשני מוסדות הלימוד הללו. להבדיל מהתשובה הקודמת שקיבלת, אני חושבת שאת תחום החינוך עדיף ללמוד באוניברסיטה. אומנם המכללות נותנות דגש חשוב להתנסות המעשית (החל מהשנה הראשונה ללימודים) יותר מהאוניברסיטאות, אך זה עדיין לא מספיק ואלו "טעימות" קטנות. הרי ברור שהניסיון בהוראה יגיע עם העבודה בפועל, בשטח. למה אוניברסיטה? 1. חובה על הסטודנט לעמוד בדרישות הקבלה (כולל פסיכומטרי) ואין הקלות בעניין. 2. הקורסים מקיפים חומר רב ונלמדים בצורה יסודית (4-6 נ"ז לקורס). למה מכללה/סמינר? 1. המוסד הנ"ל קטן ואינטימי, ולכן נראה פחות "מאיים" מהאוניברסיטה הגדולה. 2. בוגרי הסמינר מקבלים B.ED- תעודת הכשרה להוראה ומרוויחים תואר. אומנם בכל סמינר לומדים בצורה שונה מעט, אך באופן אישי, התואר הזה לא כל- כך נראה לי, היות והקורסים קצרים ולא מקיפים חומר רב (1-2 נ"ז לקורס). יתרה מזאת, תנאי הקבלה הם מינימליים (לא נדרש פסיכומטרי) ויש הקלות למיניהן. דבר זה מאפשר כניסתם של סטודנטים לא מתאימים להוראה לתוך המערכת, וחבל שכך! זה מוריד את רמת הלימודים ואת הדרישות ויוצר סטיגמה לאוכלוסיית המורים (שלעתים מתבררת כנכונה). ישנם תחומים תעסוקתיים שכן עדיף ללומדם במכללה, אך מאחר ומקצוע ההוראה נחוץ וחשוב (חינוך ילדינו- דור העתיד), יש צורך ללומדו בדרך הטובה ביותר (זו כבר החלטה אישית), ועל המוסד האקדמי מוטלת האחריות לברור בקפידה את הסטודנטים. דו"ח דוברת עתיד לחולל מהפך רציני בתחום החינוך לחיוב ולשלילה (לכל דבר יש שני צדדים). מה יבוא בעקבותיו? לא ידוע, אך כולי תקווה לטוב.
 
למעלה