חינוך לכדורגל מדור לדור

smailie

New member
חינוך לכדורגל מדור לדור

מתי ואיך התחלתם "לחנך" את הילד שיהיה אוהב כדורגל כמוכם? האם בגיל שנה וחצי הושבתם אותו לידכם, כדי שיצפה במשחקים יחד איתכם? שיחקתם איתו "מסירוֹת" עם כדור על הדשא, עד שהחל לשפר ביצועים? אם הוא לא יגלה נטייה לכדורגל ויעדיף עיסוקים אחרים שרחוקים מהתחום הזה, תתאכזבו? אם הוא יגלה פתאום קשיי קוארדינציה, שיקשו עליו להיות ה"כוכב" במשחקי כדורגל עם החברים שלו, תשלימו עם המצב?

MrCheff

New member
זו שאלה שאני שואל את עצמי

מצד אחד הבת שלי קטנה וצריכה לישון. מצד שני, אני מאוד רוצה שהיא תשב איתי תצפה בגמר ליגת האלופות בכדורגל או במשחקים של מכבי. התלבטות
בפן הפיזי.. הקטנטונת כבר שולטת בכדור ויודעת למסור לא רע את הכדור (עם הידיים) ואפילו נהנית מזה.. אגב, יש לי חבר טוב, שלקח את הקטנטונת שלו (נולדה חודש וחצי לפני הבת שלי) כבר ל-3 משחקי כדורגל של הפועל ת"א. (המצלמה קלטה אותה פעמיים ושידרו את זה במהלך המשחק)

Master Stav

New member
סוף סוף גבר בבית ....

למען הגילוי הנאות ...היחדי שצופה במשחקים בבית הוא בני בן ה6 אני אישית מגדיר כדורגל כ25 דפוקים שרצים אחרי כדור מסכן אחד ושכבר תופסים אותו הם בועטים בו כמה שיורת רחוק ...... ...אני אשקרה לא אוהב כדורגל .....

smailie

New member
אז אם ככה, כשחברים שלך משוחחים על כדורגל

אתה פשוט יושב בצד ושותק? גם אני משתעמם מכדורגל, אבל לא בגלל עניין "החוליגנים שרודפים אחרי כדור". פשוט אף - פעם לא הצלחתי לגלות עניין במשחק הזה וממילא כתוצאה מכך בקיאוּתי בחדְשות העונה האחרונה היא אפסית. אולי זה קשור גם לליקויים המוטוריים שיש לי. כל מה שקשור במהירוּת תגובה ובדיוק טכני תמיד היווה בעייה בשבילי. הייתי מהילדים שהעדיפו לשבת בצד, לשמוע משהו בווקמן ולקרוא או לכתוב משהו. בתיכון, היה לנו מורה אהוב להתעמלות ולוּ רק בגלל שבחצי האחרון של השיעור הוא היה נותן לנו לשחק כדורגל. ממני הוא היה מבקש לרוץ כמה קילומטרים, בִּמקום ההצטרפות לשאר החברים מהכיתה. חסך ממני את הדבר שהייתי די יוצא דופן בחוסר התלהבותי ממנו (הריצה אמנם תובענית ודורשת מאמץ פיזי אחרי כמה דקות, אבל בכל מקרה זה היה עדיף לי יותר מאשר לשחק כדורגל). בבית שאקים בישראל לא יהיה יחס מיוחד לכדורגל וסביר להניח שביום של הגמר אעדיף להקריא סיפור לפני השינה מאשר להשתיק את כל הבית ולִצפות בשידור הטלוויזיוני. כמובן, שאם מישהו מילדיי יכלה את זמנוֹ במשחק הכדורגל ובחברוּת במועדון האוהדים, לא תהיה לי התנגדות. מצד שני, כשאני חושב על זה, זה נראה לי די "מגניב": תארו לעצמכם, שהבן שלי בן 14 - 15 ככה, ומשתתף אחה"צ באימון כדורגל אגרסיבי ולחוץ עם מאמן קשוח, לקראת המשחק שיהיה להם בליגת התיכונים או משהו כזה. כשחושבים על התסריט הדימיוני הזה, מגלים שזה דווקא כן מדד להישגיוּת ולסיכוי להיות מקובל בחברה. מי מאיתנו לא היה רוצה שהילדים שלו יהיו חלק מדבר שכל החברים שלהם שואפים להצטיין בו?

MrCheff

New member
חח אתה מזכיר לי

את המורה שלי לתלמוד מהחטיבת בניים. חוץ מזה... מדובר ב-20 דפוקים שרצים אחרי כדור ועוד שניים שעומדים ומגרבצים 90 דקות
סליחה על השפה.. זה התבקש

Master Stav

New member
פעם ראשונה שלי שאני יכול לומר אתה טוע

ה.... בכדורגח יש גםן פיסכי עם משרוקית שרץ כול הזמן ומשחק ב2 קלפים ועוד שניים שעבדו בשירות הרכבות ועשו הסבה מקצועית אבל ניתקעו עם הדגלים ....

gils33

New member
גם אצלי

רק הילד רואה כדורגל לבד ומתחנן שאבוא או אלך איתו למשחקים. מציק משהו אבל אני לא סובל כדורגל או כדורסל .

elotan

Member
שאלה יפה

הבת שלי רואה איתי WWE מגיל צעיר (לאחרונה כבר לא כי היא מתחילה להבין מה זה) ולפעמים רואה איתי כדורגל. אבל היופי האמיתי הוא שפעם שכחתי את השעון שלי באימון (כדורעף) והלכתי יום אחרי להביא אותו. שאלתי אותה אם היא רוצה להצטרף והיא אמרה שכן. במקרה היה שם אימון של אחת מקבוצות הבנות שלנו והיא ישר התאהבה. נשארנו שם עוד איזה 3/4 שעה ומאז כל שבוע היא רצתה שאני אקח אותה לכדורעף. אני כמובן שישר קפצתי על המציאה וגם הפכתי את זה למעין בילוי אבא-בת כזה (היא אוהבת את המכונת שתיה שיש שם). כל הזמן אני מודה לאלוהים שלא היה כשהלכתי לקחת את השעון איזה אימון בלט או משהוא כזה......

hirshfe

New member
אני גדלתי בבית בלי כדורגל

והפכתי אוהד מטורף של המשחק ככל שהתבגרתי התרחקתי מאוד מהמשחק והיום אני בקושי רואה תקצירים של משחקי משמעותיים. נדב יהיה מה שיהיה אני לא אאתכזב ולא אפתח צפיות משום דבר

בעלי מחנך את הילדים לאהוב מרוץ מכוניות

ומשחקי מחשב. בעלי אינו אוהב כדורגל ולא צופה במשחקים. אבל מרוצי פורמולה 1 רואים פה מגיל צעיר מאוד ומגלים בקיאות רבה . גם למשחקי מחשב מורכבים ומתוחכמים הם נחשפים מגיל צעיר.

ronnm

New member
לא מתחבר לכדורגל בגרוש

אבל נראה לי שאני ארצה לחשוף את הילד לכמה שיותר פעילויות ספורט, בשאיפה שימצא משהו שהוא יאהב אני מצר על זה שלא גדלתי עם תרבות ספורט וכושר גופני, להתחיל עם זה בגיל מאוחר זה מאוד קשה

מחשבות

New member
גם אני לא גדלתי אם תרבות ספורט, כן חושב

שפעילו גופנית חשובה מאוד וכן חושב שלהתרחק מכדורגל צריך כמה שיותר.

חנול

New member
חחחח...נק' המוצא מצחיקה לגמרי

"שיהיה אוהב כדורגל כמוכם".. מה עושה מי שלא אוהב כדורגל? (ותאמינו לי-אני נשואה לאחד כזה)..ואיך בכלל "חנכים" ילד לאהוב משהו שמישהו אחר (במקרה הזה ההורה) אוהב? צריך את זה בכלל? זה נכון?

smailie

New member
נכון. כי זה הסטריאוטיפ על גברים. מה לעשות?...

וגם אני שייך למיעוט שלא מרגיש מה הביג - דיל במשחק כדורגל. החלק השני של התגובה שלך הוא גם החלק השני של השאלה שלי. עוד עניין שנובע מהשאלה הכללית. אם הבן יגלה תכונות של אחד ש"לא הולך בתלם" כמצופה ושונא כדורגל, האם תרגיש שוןא לא ירש ממך משהו תכונה שתגדיר אותו כגבר טיפוסי מספיק? לא העליתי את השאלה הזאת בחלל ריק. יש גברים שדבר כזה כן היה פוגע בהם.

MrCheff

New member
אין ביג-דיל בכדורגל

פשוט הייתי מאוד רוצה שהילדים שלי ישחקו כדורגל/כדורסל/כדורעף ולו רק בשביל הפעילות הספורטיבית. בתור ילד, לא הייתי טוב בכדורגל, אבל שיחקתי בשביל הכיף וכך גם הייתי רוצה שילדיי ילמדו, שלא חייבים להיות מצויינים בכל דבר ושאפשר לשחק בכיף. כך, גם היום, למרות שאני לא שוס בכדורסל, אני משתדל לשחק עם חברים פעם בשבוע בשביל הכיף. אם אני מצליח וקולע סל-שנים, סבבה.. ואם לא לפחות נהניתי ורצתי. בעיניי, לא חייבים לשבת בצד, בגלל שלא טובים במשהו. אפשר לשחק בכיף. אם הייתי צריך לוותר ולא לעשות משהו רק בגלל שאני לא טוב בו, אז החיים שלי היו נראים אחרת לגמרי.

באתי מהראשי

אני אדבר על הצד ההפוך, על הילד שמקבל את החינוך. אני בתור ילדה בכורה לאבא ישר קיבלתי חינוך לאהבת הכדורגל מגיל 0, בגיל 4 וחצי כבר הייתי במשחק ראשון וכבר שלטתי בזה שצהוב זה טוב ואדום זה רע. בגיל 6 כבר היה לי מנוי, דבר שהיה "נדיר" אז. הבעיה שזה עשה לי המון בעיות בבצפר שגדלתי- המאבקי כוחות עם הבנים על הקבוצה (כיתה אדומה) והיה באלגנים. (לדוג' שהמורה שאלה איזה שיר אני הכי אוהבת ושרתי לה את "הפועל ז***") אני לא מתחרטת לרגע שאבא דחף אותי לכדורגל, זה אהבה שיש רק פעם בחיים. לילדים שלי, אני אדאג שידעו איזה קבוצה לאהוד גם אם הבעל יהיה אוהד קבוצה אחרת חח=]

avi182

New member
מעולם לא ולעולם לא

אני לא אוהב כדורגל לא לצפות לא לשחק כך שממני לא יצא לו משהו ואני לא סגור על זה שזה שובר אותו הוא בן 4 אם הוא לא יגלה נטיה לכדורגל או אם כן לא ישנה לי אני אשמח בישבילו כשהוא נהנה לגבי קשיים בקורדינציה אם ייתגלו אז נמצא תרגילים לעבוד עליהם לקידום העינין ואם רופא יגיד שרק כדורגל יעזור אז נשחק כדורגל מה שכן אם הילד לא יהיה כוכב בכדורגל או בכל מסגרת שהיא אני ישלים עם המצב אבל אם הוא יראה לי סימני של מאבק ורצון להתקדם אני יעמוד מאחוריו ואדחוף אותו ככל שירצה

למעלה