חינוך למאמנים

אמא לה3

New member
חינוך למאמנים

בהמשך למה שכתב ,NIRS2110, רק תראו איך בארצות הברית משקיעים במאמנים שלהם.... בזמן הקרוב יעלו מס' סמינריונים בני שלושה ימים כל אחד, המיועדים למאמנים. הנושאים לסמנריונים הם: "Ten Key Factors For Success in Gymnastics" "Five Basic Principles for Refining Gymnastics Movement" "The Mechanics of Swing" "The Mechanics of Impact" "The Mechanics of Rotation and Twisting" "Biomechanical Techniques for Shaping Winners" "Training Techniques for Developing Champions" "Ten Critical Factors for Vaulting Success" "Ten Critical Factors for Uneven Bars Success" "Ten Critical Factors for Balance Beam Success" "Ten Critical Factors for Floor Exercise Success" "Analysis of Selected Skills" - To be determined by Clinic Director לא הייתם רוצים, כמאמנים להשתתף? (מי שבאמת רוצה יכול לפנות אלי במסר לפרטים...) הייתי מאוד שמחה אם גם בארצנו יפתחו השתלמויות מסוג זה למאמנים (וכן, אני יודעת שבגימנסטרדה באילת יש השתלמויות מעולות גם...)
 
איזה יופי

אילו היה לי הרבה כסף וגם זמן (שילוב נדיר וכמעט בלתי אפשרי) הייתי נוסעת לארה"ב לשמוע את אחת ההשתלמויות האלה.
 

Tammie

New member
אני איתך נועה!

רעיון באמת מדהים. ושוב אנחנו חוזרים למעגל הקסמים: חוסר תדמית - חוסר תקציב - חוסר מתקנים והפעם אני גם אוסיף הכשרות - מעט מאמנים - נשירה של בנות ואי יכולת להגיע להישגים משמעותיים - חוסר תדמית
 
למה את אומרת מעט מאמנים?

ביחס למספר המתעמלות שיש- אני לא רואה חוסר במאמנים. להיפך, בשנים האחרונות נפתחים עוד ועוד קורסי מדריכים ומאמנים ומס' המאמנים רק הולך וגדל. אם מחר ייפתח אולם התעמלות, חוג חדש ויירשמו מתעמלות, אני בטוחה ב-100% שתימצא מאמנת שתבוא להדריך בחוג.
 

daksha2

New member
לא יודעת איך שם אצלכם אבל...

אצלנו באיזור יש קושי רב למצוא מדריכות ועוד יותר מאמנות. ואני מכירה איזה 4-5 חוגים באיזור שלנו... ואלו שכן יש, רובן בגילאי תיכון (כמוני P:) ויש לנו המון אילוצי בית-ספר שלא מאפשרים לנו להיות זמינות לעבוד קבוע. אני לא יודעת אם זה ככה בכל הארץ, אבל רוב הבנות עושות את הקורס מתישהו בי'-י"ב, עובדות במשרה חלקית (מתוך היום כן-יום לא שגם ככה יש חוגים), אחרי כן מתגייסות, ורובן לא חוזרות לאמן אחרי צבא, ואם כן זה לתקופה קצרה יחסית, מעט מאוד ממשיכות לקורס מאמנות ונשארות לעבוד בזה קבוע. דבר נוסף שמקשה, זה שכמעט כל האולמות אינם רק להתעמלות, יש בהם גם כדורסל, או אומניות לחימהלמינהן, או כל מיני דברים אחרים שמצמצמים את השעות אולם למצבים בהם עובדים עם 2-3 קבוצות בו זמנית (לפעמים אפילו 4!) מה שמצריך עוד יותר מאמנות בו זמנית באולם.
 

daksha2

New member
תיקון

*שמצמצמים את השעות אולם עד כדי כך שאין ברירה אלא לעבוד עם 2-3 קבוצות....
 

Tammie

New member
בדיוק הטענה שלי

יש הרבה מדריכות צעירות, ואין הרבה מאוד מאמנות, ועוד פחות יש מאמנות שרוצות להתעסק בתחום התחרותי, מכל מני סיבות. אני כרגע מדריכה ואחד הדברים שאני הכי רוצה זה לעשות קורס מאמנות, אבל אני לא יודעת אם אני אוכל לאמן תחרותי, גם אחרי שאני אעשה את הקורס. זה דורש המון השקעה, ואני לא יודעת אם זה הולך להיות מסלול חיי. אני משתפת אתכן כרגע במשהו מאוד אינדיווידואלי אבל אני חושבת שזה ידגיש את הנקודה- תחום האימון התחרותי בארץ דורש הרבה השקעה והוא לא מתגמל מאוד מבחינה משכורתית. אז נכון, זה תחום מקסים אבל להחליט לאמן כדרך חיים זו לא בחירה פשוטה. תוסיפי לזה את כל הפוליטיקה שיש בתחום, וזה עוד נשמע פחות מפתה. זו אחת הסיבות שיש לי המון הערכה לכל מי שמאמנת תחרותי, ללא שום קשר על מה שאני חושבת על המאמנת כבן אדם. מי שעושה את זה, עושה את זה מתוך אהבה למקצוע.
 

chuch1

New member
בהמשך לתמי

בדיוק שאלתי את המאמנת שלי לפני שבוע למה הפסקנו להיות תחרותי- היא ענתה שנמאס לה לעבוד בשישי שבת (תחרויות) ולא לקבל על זה כסף....
 
למעלה