חינוך למשמעת אצל תינוק בן 10 חודשים

אילי64

New member
חינוך למשמעת אצל תינוק בן 10 חודשים

שלום רב, יש לי תינוק בן 10 חודשים, לאחרונה הוא התחיל עם התפרציות של צעקות . לפי מיטב ידעתי יש להתעלם מהצעקות ולתת לו להירגע לבד...זאת אומרת לתת לו לבכות עד שהירגע לבד בחדר, שאלתי היא: האם זוהי דרך נכונה והאם גם כאשר מדובר בהתעוררות מתוך שינה?

בעיני, לא להתעלם

ביתי כשהיתה בערך כאותו גיל, בכל התעוררות קלה בלילה, הייתה נעמדת במיטתה ובוכה כל רצונה היה לצאת ממיטתה ולבלות את המשך הלילה איתי היה לי חוק ברור, לגשת אליה- כן, להוציא מהמיטה- לא ולא הייתי נגשת אליה כמעט ללא מילים מלטפת את פניה, מנגבת דמעותיה מבקשת ממנה לשים ראש במיטה, משכיבה אותה שוב לישון לעיתים אף הייתי נשכבת לידה במיטת נוער שהצבתי בחדרה היא הסיקה מכך ששעות הלילה הינן שעות שינה ולמרות אהבתי אליה, לא אותר לה בעניין השינה בגיל מאוחר יותר כשעברה ביתי למיטת נוער והיתה באה למיטתי הייתי קמה ומחזירה אותה מיטתה משכיבה אותה וחוזרת למיטתי לפעמים מס פעמים בלילה עד שהבינה שבעניין זה לא אותר ההתעלמות בעיני היא מסר קשה :(

תינוק זקוק למגע קרבה ורכות

אילי שלום רב, תינוקות זקוקים לרכות, למגע , לקרבה , לחום ולאהבה כדי להרגיש שייכים , אהובים ורצויים. המטרה שלנו בגידול ילדים היא לעזור להם להשתלב במעגל חיי המשפחה בנעימות. בתחושה שהם חשובים לנו . כשהתינוק צורח הוא אומר לנו משהו , הוא מבטא צורך. תינוק יודע שהוא אינו יכול להתקיים ללא טיפול מסור ונאמן של מטפל בוגר. הוא צריך שיחלצו לעזרתו, יבינו לליבו, וינסו לפענח את שעובר על ליבו. אין לו מילים לומר : " אני מפחד כרגע"" חלמתי חלום רע"" נכנסה לי שערה לתוך הציפורן והיא מכאיבה לי" וכיו"ב . לכן על פי תפישתי ואני מתחברת לאומנית בנשמה, מחובתנו ההורית להיות שם בשבילו, ליגוע , ללטף, להעניק חום. ולשדר את המסר "אתה לא לבד" " אני איתך". עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה