"חינוך מוסרי" http://news.walla.co.il/item/2898766
ח חיים פרידמן1 New member 20/10/15 #2 שופך דם האדם באדם דמו יישפך. לא ניתן לומר אחרת בשם "היהדות" אלא אם באים בשם דינא דמלכותא וכיוצא
י יורם714 Member 20/10/15 #3 עלובת "נפש" היהדות שאתה מתאר לעצמך אני מתפלא מי שם אותך להחליט בהקשר..... דבריו של אבי שגיא הם ללא הקשר לקוד הצבאי ה"מוסרי" שהוא עומד גם לצידו. דבריו הפעם נבונים והגונים ה"יהדות" שלו נשמעת זכה לפחות לי הקטון.
עלובת "נפש" היהדות שאתה מתאר לעצמך אני מתפלא מי שם אותך להחליט בהקשר..... דבריו של אבי שגיא הם ללא הקשר לקוד הצבאי ה"מוסרי" שהוא עומד גם לצידו. דבריו הפעם נבונים והגונים ה"יהדות" שלו נשמעת זכה לפחות לי הקטון.
ח חיים פרידמן1 New member 20/10/15 #4 זה לא עניין של החלטה. השאלה היא מה ההלכה. בשביל לומר בשם ההלכה צריך להראות מקורות ולא "בויך סברות". מאותו נימוק שאבי שגיא אמר מה שאמר ("צלם אלוהים"), התורה אומרת בפירוש הפוך. ברור שהרוצח מאבד את צלמו.
זה לא עניין של החלטה. השאלה היא מה ההלכה. בשביל לומר בשם ההלכה צריך להראות מקורות ולא "בויך סברות". מאותו נימוק שאבי שגיא אמר מה שאמר ("צלם אלוהים"), התורה אומרת בפירוש הפוך. ברור שהרוצח מאבד את צלמו.