חינוך מיוחד או עבודה סוציאלית?

כוכביתX

New member
חינוך מיוחד או עבודה סוציאלית?

שלום, אני ממש אובדת עצות לגבי בחירת הלימודים והזמן אוזל מהידיים. החלטתי שאבחר באחד מהתחומים, מקווה שבאוניברסיטת חיפה. אני יודעת שאילו שני דברים די שונים אך מבחינת תואר שני, התפתחות, עבודה וכו' מישהו יכול לייעץ ולהמליץ? תודה

מקווה שזה יעזור

מה שאני יודעת זה רק לגבי חינוך מיוחד. אני בעצמי סטודנטית לחינוך מיוחד. מבחינה של התפתחות לאחר כ5 שנים של ניסיון בתחום ניתן ללמוד קורס מאבחנות. תואר שני מקובל נוסף זה תואר שני בחינוך שיוביל להיות מנהלת בית ספר.אפשר גם ללמוד קורסים של תעודות כמו מטפלת באמצעות תנועה, יצירה, בעלי חיים וכו' או שיטות כמו אלבאום וכיו"ב. חינוך מיוחד לפי מה שאני יודעת זה מגיל רך עד גיל 21 ועבודה סוציאלית מדובר גם על קשישים. את צריכה לחשוב לאיזו תחום את מתחברת: של ההוראה אשר בה מדובר גם בפן הרגשי , מתן חום, תמיכה ואילו בעבודה סוציאלית שבה פחות מדובר על התחום של החינוך ויותר מתן כלים וסיוע. אני חושבת שמבחינה של עבודה בשני התחומים האלו כיום קשה למצוא עבודה אבל יש פרצות כמו שדי חוטפים מורות לחינוך מיוחד שיעבדו בחינוך הרגיל (זה אני אומרת ממבט על חברות שלי). לסיכום אני מודה שלפני שנרשמתי היו לי בעצמי התלבטות בין עו"ס, חינוך , סיעוד וכו' וכיום אני שלמה עם בחירתי מקווה שעזרתי ולו במעט

כוכביתX

New member
התלבטות קשה...

תודה על התשובה. אבל אולי תוכלי לעזור לי עוד: אני לא רוצה לעסוק בתחום ההוראה. חשבתי על תחום החינוך מיוחד מכיוון שאכן רציתי לשלב את זה עם אומנות או בע"ח. האם עו"ס ניתן לשלב עם זה או שלא לומדים בזה את האוכלוסיה של הילדים המיוחדים? אני די רוצה את החינוך המיוחד אבל הבנתי שעו"ס פותח יותר אפשרויות לתואר שני. זה נכון?

לא מדוייק

גם חינוך מיוחד פותח אפשרויות רבות תואר שני כמו ייעוץ חינוכי, אבחון, בניית ופיתוח תוכניות לימודים(תסתכלי על בר אילן או ת"א ותראי בעצמך) את יכולה ישר ללמוד תרפיה באמצעות בעל"ח כמו במכללת מגן דוד ירוק או במכללת לוינסקי שוב, אני לא כ"כ מתמצאת בתחום עו"ס אבל לא נראה לי שניתן לשלבה תחום זה בחינוך אני חושבת שמן הרצוי שסטודנטים לעו"ס לומדים גם אוכלוסיות חריגות אבל לא בטוחה שבאותה רמה כמו שסטודנטים להוראה לומדים אני מציעה שבנוסף לזה שתסתכלי באתרים של האונבירסטות תפני גם לפורום סטודנטים (לא רק בתפוז)הם בטח יוכלו לעזור גם רק לידיעה שבזמן הלימודים גם בהוראה וגם בעו"ס יש התנסות מעשית כלומר שאת עוסקת לפחות בזמן הלימודים באופן מעשי בתחום , לא משנה מה תבחרי

החורזת**

New member
חינוך מיוחד עוסק להכשרה בחינוך

ולכן העבודה מתמקדת במסגרות לילדים עם צרכים מיוחדים. עבודה סוציאלית מכשירה לטיפול וטווח האפשרויות נרחב יותר. ציינת שבעתיד את מעוניינת לעסוק בתרפיה בעזרת אומנות או בעלי חיים. אלה שני מקצועות טיפוליים שנותנים עדיפות מובהקת לבעלי הכשרה וניסיון בתחום הטיפולי (עובדים סוציאליים, פסיכולוגים ופסיכיאטרים) ופחות נכונים לקבל אנשי חינוך.

כוכביתX

New member
עוד שאלה אם אפשר,

כנראה שאלך בסוף למדעי החברה. האם גם זה ייתן לי היסיון אחרי שכמובן אעבור השתלמות בתחום האומנות ובע"ח? הבנתי שהתרפיה אפילו יכולה להתבצע ללא תואר בכלל... תודה על העזרה

זה לא נכון מה שכתבת

אני יכולה להגיד לך בביטחון רב כי אני התקשרתי והלכתי לימי עיון וביררתי שטיפול בעזרת בעלי חיים ותרפיה באומנות (אני בעצמי מתעניינת בטיפול בעזרת בעלי חיים)ניתן גם ללמוד מי שלומד חינוך מיוחד כי אלו לא פחות בעלי ניסיון בתחום הטיפולי. כך לדוגמא תרפיה בעזרת בלעלי חיים ניתן ללמוד במכללת מגן דוד ירוק, במכללת לוינסקי ובירושלים בדוד ילין לפעם הבאה אני מציעה לך לברר לפני שאת מטעה אנשים וכן, ללמוד דברים אלו את מקבלת תעודה ולא תואר אבל העיקר שתעשי משהו שאוהבת ולא רק כדי לקבל תואר

החורזת**

New member
יש דברים שלא מפרסמים ברבים,

אבל זה ידוע ואת יכולה לבדוק סטטיסטית: בדקי בין אלה שלומדים השנה בתוכנית להסמכה לתרפיה באומנות: כמה מהם בעלי הכשרה באחד מהמקצועות הטיפוליים מול כמה בעלי הכשרה בחינוך? או בדקי בתוכנית להכשרת מטפלים בעזרת בעלי חיים: אז בשלוש מכללות ניתן ללמוד אותם: דוד ילין בירושלים, אחווה, לווינסקי וסמינר הקיבוצים. בסמינר הקיבוצים האוריינטציה של התוכנית היא יותר טיפולית ושם בהחלט נותנים עדיפות לכאלה שהגיע מתחום הטיפול ולא מתחום החינוך. בשתי המכללות האחרות האוריינטציה יותר חינוכית ואז מקבלים אנשי חינוך. ותאמיני לי שאני יודעת מה אני כותבת. אני מהשטח ולא ירוקה. יש תנאי קבלה רשמיים שמפרסמים ויש דברים מאחורי הקלעים שלא מפרסמים.

למעלה