חינוך מיוחד בגיל תיכון? האם ניתן ?

10Keren10

New member
חינוך מיוחד בגיל תיכון? האם ניתן ?

יש לי בת בת 14.5 לומדת בבית ספר תיכון רגיל, מאוחבנת עם קשיי למידה וADD . המחצית הראשונה של השנה היא קבלה תעודה שמתוך 12 מקצועות יש לה 10 מקצועות עם ציון 40. ברצוני לבדוק אפשרות שתעבור ועדת השמה ולחפש לה תיכון של חינוך מיוחד. האם ניתן לעבור ועדת השמה בגיל שלה? האם קיימים תיכונים לחינוך מיוחד. איך מתחילים את התהליך?

michal2004

New member
תראי, ממה שאני הספקתי לראות ולהבין

היא יכולה לעבור ועדת השמה, ובמידה ונמצאת מתאימה היא יכולה לקבל שעות בסל שילוב (כמובן אם בבית הספר שלה יש בכלל דבר כזה). הבעיה היא שהיא תקבל בערך שעתיים בשבוע שזה לא מספיק ולא ממש אפקטיבי. אולי כדאי לך לפנות ליועצת והיא כבר תדע לגלגל את התהליך. לגבי תיכונים לחינוך מיוחד - צריך למצוא תיכון שיש בו כיתות של לקויי למידה. בכל אופן יש הרבה מרכזי למידה פרטיים, בהם עובדים מורים לחינוך מיוחד, והם עוזרים לילדים בשעות שלאחר בית הספר. זה אומנם יקר אבל מניסיון שלי (אני עבדתי במרכז כזה) יש תוצאות טובות, מקנים לתלמידים אסטרטגיות למידה ואכן רוב התלמידים (הרציניים והמתמידים) מגיעים להישגים יפים.

zorefs

New member
מבירור שערכתי

בתי בת 13 והיא בחטיבת ביניים היא לקויית למידה עם קשיים משמעותיים וadd היא לומדת בבית ספר רגיל ובכיתה קטנה ללקויי למידה מבירור שערכתי בתיכון אין כיתות קטנות פשוט הם לפעמים יותר ונמצאים בהקבצות נמוכות ולא תמיד נגשים לבגרויות או לומדים במרכזים מיוחדים ובעיקר העבודה בבית. אשמח גם אני לדעת אם יש תיכון כזה אבל מידע שלי אצלנו בעיר אין כזה דבר היא תלמד בכיתה רגילה ונצטרך למצוא מוצא לגבי הלימודים ופעריי הלימודים.

10Keren10

New member
לידעתכם יש דבר כזה

מסתבר שיש ועדת השמה לילדים בגיל הזה, וקיים גם לפחות בית ספר תיכון אחד לפי הבירור שהספקתי לברר . הבית של תמר בית ספר תיכון לליקויי למידה. יש גם בתי ספר פרטיים, אבל אני רק בתחילת הבירור.

BellA עלמה

New member
הנה האתר של הבית של תמר

כאן. יצא לי להיות בסניף \בית הספר שלהם בשפיים ומשמר השרון והתרשמתי מהם מאוד לטובה.

michal2004

New member
נכון הבית של תמר, גם אני שמעתי

רק דברים טובים על המקום

shirkoosh1

New member
הבת של אחותי לומדת בבית של תמר

אם את מעונינת לשמוע רשמים מהמקום, את יכולה לכתוב לי מסר ואני אקשר ביניכן.

Diana M

New member
חינוך מיוחד בתיכון

אין ועדות השמה בגיל תיכון, אלא אם כן הילד כבר לומד בחינוך המיוחד ואז מדובר בועדות חוזרות שעל פי החוק חייבות להתקיים כל שלוש שנים. מדובר בעיקר על בתי ספר לחינוך מיוחד. יתכן ובתך אכן זקוקה לחינוך מיוחד אך כעת מאוחר מדי חוקית וגם לא נכון עבורה לעבור למסגרת של חינוך מיוחד. כפי שסיפרו לך כאן, יש בתי ספר המיועדים לילדים עם לקויות למידה וקשיים אחרים. הבית של תמר הוא אחד מהם ישנם נוספים. בדרך כלל מדובר בבתי ספר פרטיים אך יתכן ויש השתתפות של משרד החינוך, בדקי. בהצלחה דיאנה

למעלה