חינוך מיוחד

רותם 21

New member
חינוך מיוחד ../images/Emo39.gif

שלום לכולם ! אני מעוניינת בלימודיי חינוך מיוחד ורציתי לשאול מספר שאלות: האם ישנו יתרון עדיף ללמוד באוניברסיטה או במכללה ? האם יש מספיק עבודה בתחום? איזו מכללה נחשבת הטובה ביותר בתחום החינוך המיוחד? (סמינר הקיבוצים, לוינסקי, בית ברל וכו´) בתודה, רותם.

sshoshan

New member
חינוך מיוחד../images/Emo9.gif

שלום רותם. אני 20 שנה מורה לחינוך מיוחד.האמת,שאם מורה-אז זה הכיוון.אין יום דומה למשנהו ולא שנה דומה לקודמתה. אין לי מושג בנושא עבודה כרגע,אם כי המגמה המסתמנת היא של הוצאת מורות וותיקות לפנסיה ושילוב מורות צעירות. אני למדתי במכללת לוינסקי ומכירה בוגרות של בית ברל-ושתי המכללות נראות בסדר גמור. בהצלחה שלומית.

toy toy

New member
אנסה לעזור...

רותם שלום- הדבר החשוב ביותר כשרוצים לעבוד עם ילדים עם צרכים מיוחדים זו ההתנסות המוקדמת. חשוב שבמקום בו תלמדי יהיו הרבה התנסויות בצג התאוריות. חשוב שתחשפי לתחומים השונים בחינוך המיוחד. מהכרותי עם מוסדות החינוך- ההתנסות הרבה יותר ניתנת במכללות ולא באוניברסיטאות. מורה שמגיעה ממכללה מגיעה מנוסה יותר ומכירה את השטח. בין לווינסקי לקיבוצים יש הבדל מהותי אחד (תבדקי אם זה עדיין כך) ההתמחות בלווינסקי בחינוך המיוחד היא מגיל הגן ועד לחטיבת הביניים וכך אין צורך להחליט מראש מהי שכבת הגיל המועדפת עליך. כאשר בקיבוצים עליך לקחת את ההחלטה מראש- עוד לפני שהתנסית עם הילדים- ולאחר שנכנסת למעגל העבודה תצטרכי לעשות השלמות אם תרצי לעבור לשכבת גיל שונה. מבחינת הלימודים, האווירה וכו´ אין לי ממש מושג מה ההבדלים נכון להיום... לשיקולך...

רותם 21

New member
עוד שאלה

תודה לכל העונים. רציתי להגיד רק שבדקתי במכללת הקיבוצים אין בחירת גיל, גם שם וגם בלוינסקי, זה התמחות של מסלול חינוך מיוחד מגיל גן ועד כיתה י´, כך שרציתי יותר לדעת פרטים לגבי אוירת הלימודים ורמת הלימודים. כמו כן, רציתי לשאול לגבי אפשרויות לתואר שני... האם מדובר בהשלמות? בעצם, המכללות נותנות תואר ראשון בחינוך או רק תעודת הוראה? תודה מראש, רותם.

היי רותם

רותם, ברכותיי על הבחירה במסלול חינוך מיוחד. אני אשתף אותך בניסיוני הדל: אני סטודנטית לחינוך מיוחד זו השנה השניה במכללת אורנים (ליד טבעון). לפני שאלותייך הבנתי שאת מאיזור המרכז, אך אני ממליצה לך לבדוק גם את אורנים. החל מתחילת השנה הזו אני מאוד מרוצה מהבחירה: בשנה א´ הרוב היה כללי ולא ממש העמקתנו. השנה יש העמקה וקשר בין כל קורסי הלימוד ויחד עם זה התנסות בשטח (זו אחת מהסיבות בגללה בחרתי ללמוד במכללה ולא באוניברסיטה). אני מאמינה שזה שיקול משמעותי למקצוע ההוראה - הרי מול התלמידים את צריכה נסיון ולא תאוריה.... בכל מקרה, שמעתי, שבאורנים יפתחו מסלול ללימודי תואר שני (זה בקשר לשאלתך השניה). תמשיכי לבדוק את השטח ואל תתפשרי. שיהיה לך המון הצלחה, ואם תרצי עוד מידע, המועט שאני יודעת, אשמח לשתף אותך. נטע

למעלה