חינוך מיוחד

חינוך מיוחד

אני חונכת ילד בן שנה ו-10 חודשים עם p.d.d, וכמו כן אחי בעל אותה הבעייה. ברצוני לקבל מידע על בעיה זו. ברצוני לדעת מהיכן אוכל לקבל יעוץ כיצד לעבוד עם הילד ומה עלי לעשות על מנת לקדם את הילד. בתודה מראש, עדי.

נונינה1

New member
הי עדי,

אשמח לעזור אבל אני צריכה עוד פרטים. ב איזו מסגרת את חונכת אותו, מטעם מי וכמה ?, ומי המטפלים האחרים שלו ? באילו שיטות עובדים איתו, מה הגדירו לך כתפקידך ?

תודה נונינה 1.

אני חונכת אותו מטעם "מתן" דרך העובדת הסוציאלית של עמק חפר. המטפלות שלו, נכון להיום, הינן המרפאה בעיסוק והמרפאה בדיבור בנתניה. הוא נפגש איתן פעם בשבוע. אורי (הילד) נמצא בגן ילדים רגיל לחלוטין. תפקידי הוא לסייע לו ולגננות בגן הילדים ולטפל בו במשך שהותו שם. ישנם מספר שיטות עליהם אנו עובדים איתו: 1. שיטת ההברשות 2. שמירה על קשר עין 3. ועבודה על דיבור ושפה. עקב חוסר יכולתו של הילד לדבר. רציתי לדעת מהיכן אוכל להשיג חומר ומאמרים על שיטתו של גרינשפן, וכן, עוד עצות כיצד אוכל לעזור לו. תודה על זמנך, ורצונך לעזור.

נונינה1

New member
הי עדי,

כמה דברים, 1. יש פורום אוטיזם כאן בתפוז, תתחילי להכנס לשם תוכלי ללמוד הרבה. 2. מרכז ההדרכה לגרינשפן בארץ שהיה בבר אילן נסגר, אבל יש ספרים שלו שתורגמו לעברית (פרטים בפורום אוטיזם.....) ויש ספרים נוספים בעברית. 3. אני מאוד ממליצה שתנסי להפגש עם המרפאה בעיסוק ועם הקלינאית תקשורת, ושתבואי לפגישה עם אותם מצבים בגן שאת לא יודעת איך לסייע לילד ולתמוך בו כדי שישתפר. אפשר אולי שתפגשי קודם עם האמא והגננת לפגישת הכנה ותכינו ביחד את השאלות לגבי המצבים שבהם אתן צרכות הדרכה. יכול מאוד להיות שגם העובדת הסוציאלית יכולה לתרום בפגישות האלו. וגם בהדרכה עצמה. אפשר שהפגישות האלו תהינה תקופתיות ואז תתגבשו לצוות. כל הכבוד על היוזמה, ובהצלחה לך ולו, 4.

מגשהכסף

New member
אוטיזם טוב ל"השכלה גבוהה"

בילד מיוחד אחד מטפלים 70 מומחים. כולם מלומדים. הנה באחת פתרנו לאוניברסיטה בעיה, מה לעשות אם הבוגרים שלה. קונספירציה של "מדעי המוח"? מי שקורא את החוק החדש (מלפני שנה בדיוק) של החינוך המיוחד שמתכוון להכניס פסיכיאטרים לבתי הספר, חושד שלא זו בלבד שמדובר בקונספירציה, אלא גם רואה את העקבות מובילים צפונה.

למעלה