חינוך מיוחד

טלטל32

New member
חינוך מיוחד

היכן הכי כדאי ללמוד חינוך מיוחד? האם יהיה לי קשה לאחר מכן למצוא עבודה? אני בעלת תואר שני במדעי החברה. אשמח לשמוע תגובות ממורים לחינוך מיוחד... המון תודה מראש.

Diana M

New member
חינוך מיוחד

מציעה לך לפנות ליעוץ באוניברסיטאות. יתכן ותוכלי לעשות תואר שני עם השלמות, מה שכמובן יאריך את לימודיך, אך עדיין לדעתי לבלת תואר שני יהיה קשה ללמוד במכללה עם בנות בראשית דרכן, מה גם שמסלול הלימודים נראה שונה לחלוטין. לגבי מציאת עבודה..סימן שאלה גדול. תלוי בהמון משתנים. מה את רוצה בעצם להיות כשתהיי גדולה? אולי אפשר לחשוב על מסלולים נוספים שיביאו אותך לשם? דיאנה

טלטל32

New member
המשך לשאלתי

תודה על התשובה. אני הייתי רוצה לעסוק בתחום עם ילדים הקשור להדרכה, הוראה. חשבתי לעצמי לבנות לי מסלול של שלב ראשון חינוך מיוחד להשתפשף קצת בתחום ואז ללחת קורסים בתחום ליקויי למידה וטיפול בזה. מה דעתך?

Diana M

New member
תשובה

טלאל, הוראה אינה הדרכה ולהיפך. לצורך הדרכה אינך צריכה להשקיע כל כך הרבה שנות לימודים והסבה. את יכולה לפנות לפנימיות או מסגרות בלתי פורמליות ולבדוק אפשרות השתלבות כמדריכה. הוראה, זה כבר סיפור אחר. אם את מכוונת להוראה מתקנת בתחום ליקויי למידה, אכן המסלול שלך נכון. לומדים חינוך מיוחד ולאחר מכן מתחילים התמחות בתחום לקויות למידה. היות ואת בעלת תואר שני, בדקי באוניברסיטת חיפה מה האפשרויות שלך להשתלב בלימודי תואר שני במסלול ללקויות למידה. לא בטוח שיש סיכוי היות ואין לך תואר ראשון בחינוך, אך שווה בדיקה. בהצלחה.

imashelo

New member
במכללת סמינר הקיבוצים

קיים מסלול הסבה להוראה לאקדמאים. כמו כן יש שם אינספור השתלמויות ארוכות וקצרות טווח. אולי שם תמצאי מענה.

למעלה