חינוך מיוחד

twigy

New member
חינוך מיוחד

שלום, שמי תמיר, וזה זמן רב שאני מעניק שיעורים פרטיים לתלמידים בסביבת מגורי. לאחרונה יוצא לי לקבל המון תלמידים שהם לקויי למידה/דיסלקטים (יש הבדל?),כאשר אני עובד עם תלמידים אלו ומפעיל טכניקה מסוימת שבדרך כלל עובדת עם תלמידים רגילים - אני מגלה שהיא פשוט לא עובדת עליהם בכלל או ממש בצורה אפסית. לפעמים הדיסלקציה היא חמורה ביותר - עד לרמה שבה הילד מתקשה בזכירת שלוש אותיות באנגלית ושוב ושוב שוכח את אותה האות למרות שכבר חצי שעה אתה יושב איתו מול אותו הדף וחוזר על זה. זה דבר שיכול להטריף אותך בתור מורה. הרבה פעמים אני בוחר לגשת להורים, שכמובן אף פעם לא יספרו לי שהתלמיד מאובחן כלקוי למידה, ואומר להם שאין לי את הכלים להעביר את החומר לילדיהם ומפסיק את המפגשים. יש לציין שהרבה הורים בכלל לא מודעים לעובדה שבנם הוא לקוי למידה - או שמסרבים להכיר בכך ואז הילד נכנס למצב שהוא במסגרת שהוא לא מתאים לה ובעצם הפערים שלו אל מול שאר התלמידים רק הולכים וגדלים עם הזמן. אני מגיע לפורום הזה, כי בעצם החלטתי שאולי בכל זאת לא כדאי לוותר על התלמידים האלו. האם יש מקורות מידע שאתם יכולים להפנות אותי אליהם בהם אני אלמד יותר על התופעה הזאת - ובעיקר - איך מתמודדים איתה ? באילו טכניקות ניתן להשתמש בכדי להעביר לילד חומר ? האם יש קורסים שניתן לעבור באופן עצמאי בשביל לקבל הסמכה בהוראה לתלמידים שדרוש להם חינוך מיוחד ? בתודה, תמיר.

כל הכבוד תמיר!

בטח בערב ייכנסו אנשים מבינים ממני ויתנו יותר פרטים , אבל... רציתי להגיד לך שאין ספק שאת מקצוען אמיתי. הלוואי שלכל המורים הפרטיים תהיה את האיכפתיות שלך. לשאלתך, אם אתה אקדמאי שמתעניין באמת, לוקח בערך שנה וחצי (לא מלאה) לעשות תעודת הוראה במסלול של "הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד". אם אתה באמת מתעניין זה יופי של מסלול והעולם צמא לגברים שהם אנשי חינוך בנשמתם שיפנו למקצוע. כמו כן, יש מסלולים של "איבחון וטיפול בליקויי למידה" שגם הוא יכול לעניין אותך. מאיזה איזור אתה בארץ?

twigy

New member
אני אקדמאי

אבל שנה וחצי זה לא זמן שיש לי לצערי. אם יש לך המלצות על ספרים שיעזרו לי להעביר את החומר בצורה יעילה יותר גם לתלמידים השונים, זה יעזור לי. אני מבאר שבע.

הי

הי תמיר תמיד אפשר להישתכלל יותר וללמוד עוד שיטות לימוד. יש לי אתר על לקויי למידה תציץ בו .

user1000000

New member
כדאי לחפש קרוב יותר לפנס

עוד מקום שכדאי לך להעלות שם שאלות הוא פורום לקויי למידה בתפוז. הם אוהבים שאלות וגישה כמו שלך, ותקבל שם גם יחס חם וגם עצות טובות. בהצלחה!

Diana M

New member
שלום תמיר,

נתחיל מהסוף. אכן יש קורסים והשתלמויות בנושא לקויות למידה ולא מעט אתה יכול לקבל מידע על כך במכללות השונות המכשירות מורים ופותחים קורסים שונים בנושא. לגבי מה ניתן לעשות? לדעתי בשלב הזה בו אתה בעצם לא מכיר את הנושא. חשוב מאוד לקבל הנחיות מדוייקות מאיש מקצוע שאיבחן את הילד ויכול לתת לך קוים מנחים לבניית תוכנית עבודה וכן יתחייב ללוות אותך תוך כדי. מקום טוב להתחיל ללמוד על נושא לקויות למידה הוא מדף הספרים בנושא. הדיסלקסיה כמתנה, רונלד דייויס. מדברים בעד עצמם, לאה קוזמינסקי. ועוד רשימה ארוכה ארוכה..שולחת לך קישור לאחת כזו שיכולה לסייע.

למעלה