חינוך סיני

חינוך סיני

https://www.haaretz.co.il/news/world/america/.premium-1.6811000

בתי סיפרה לי על בחור בכיתה שלה שהיה בגיל 15
הוריו שכרו לו דירה, הוא חי שם לבד.
שכרו משהי שהייתה מגיעה לנקות מדי פעם
הוא היה אמור לדווח להורים על התקדמות בלימודים
הם היו מגיעים פעם פעמיים בשנה לבדוק תעודות
והיו מכים אותו אם לא היה עומד בציפיות

גם בעבודה היה לי מישהו כזה
שסיפר ששלחו אותו לקנדה ללמוד
שאלתי "בכלל רצית לבוא?"
הוא אמר" אף אחד לא שואל אותי, אם אבא אומר לי לנסוע, אני נוסע
זה לא דיון"

SupermanZW

Well-known member
הסינים הם האוכלוסיה החזקה ביותר בקנדה

אם משווים מהגרים סינים למהגרים מכל מקום אחר הם מתקדמים הכי מהר, הסטודנטים הסינים הם המצטיינים ביותר, גם כלכלית הם המצליחים ביותר. מבין הסינים הותיקים ראיתי רק כאלה שמסודרים היטב כלכלית.

אנחנו קוראים כתבות כאלה או שומעים סיפורים כמו אלה שאת שמעת ואומרים לעצמנו "איזה הורים רעים וחסרי התחשבות" בשעה שההורים האלה בונים את הצלחת ילדיהם ובבוא הזמן הם יודו להוריהם על שסידרו להם חיים הרבה יותר טובים משיכלו להיות להם לו נשארו בסין.

הורים טובים או רעים??? ......מממ..... מעניין.

למה זוגות מביאים ילדים?
האם בשביל לסדר להם חיים יותר טובים במקום אחר? לבד
או אולי ככרטיס כניסה לקנדה?
&nbsp
"בונים את הצלחת ילדיהם".....ממממ.....אפשר גם לראות את זה כבונים את הגשר שעל גבו יגיעו לקנדה בסופו של דבר
"בבוא הזמן הם יודו להוריהם על שסידרו להם חיים הרבה יותר טובים משיכלו להיות להם לו נשארו בסין".....ממממ.....הידעת שמצופה מהילדים הללו ל"שלם" להוריהם על הכסף שהשקיעו בהם?
&nbsp
אנחנו, עושים הכל כדי להגיע עם כל המשפחה
אף ישראלי לא יעלה על דעתו לשלוח את הילד לחיות וללמוד בחו"ל לבדו
(אפילו אם היה בידו הכסף הדרוש לכך)
,כדי שאחרי כן הוא יהיה קרש הקפיצה שיביא את ההורים בגיל 18 תחת ספונשרסיפ
&nbsp

SupermanZW

Well-known member
אני יודע

רק הבעתי ביקורת על העמדה המתנשאת שלנו על החינוך הסיני, בסופו של דבר הצלחה נמדדת בהשגת מטרות. האם לדעתך הורים סינים אוהבים את ילדיהם פחות מהורים שאינם סינים?

אף ישראלי לא יעלה על דעתו לשלוח את הילד ללמוד בחו"ל לבדו - נכון, אז מה? זה אומר שהוא טוב יותר מההורה הסיני שכן יעשה זאת?

michaelbl

New member
הסינים הם יצורים

הם חסרי לב ואכזריים, בין אם זה לחיות, לזרים או לילדים שלהם.
מסיפורים של הילדים שלי על החברים האסייתיים שלהם, מרביתם שונאים את ההורים שלהם ומשתדלים להתרחק מהם, וברגע שהם בוגרים מספיק הם בורחים מהם.
אין שום חיבה או אהבה אצל הורים סיניים, או רחמים.
המטרה של רבים מהם ששולחים את הילדים היא לארגן להם דרכון קנדי, ושבהמשך הילד יביא את כל המשפחה, סינים הם אינטרסנטים ולא נקפו אצבע אם לא יצא להם צשהו מזה.
אולי לא שמים לב אבל אישית אני מתעב אותם ואת המנטליות שלהם והרומן שלי התחיל איתם הרבה לפני המעבר לקנדה וגם אז לא סבלתי אותם

SupermanZW

Well-known member
אני מעדיף לא לשפוט אותם

יש לי קולגה סינית שלא מזמן הביאה את הוריה לחיות איתה ועם בעלה בקנדה, הם שלחו אותה ללמוד כאן ושילמו לה את הוצאות המחיה ואת שכר הלימוד ושלחו לה כסף שאיפשר לה לקנות בית גדול אחרי שסיימה את לימודיה. היא הצטיינה בלימודים, מצאה עבודה טובה עוד לפני שסיימה את הלימודים, קנתה בית, הגישה בקשה להביא את הוריה ועכשיו הם גרים איתה.

ברור שאינטרסים מכל הכיוונים מעורבים בסיפור, אבל זה Win Win.

CanBonly1

New member
אני דווקא כן שופט

זה ממש לא WIN WIN , זה כמו המשטר בסין. ככה מחנכים אותם
זה ממש טבעי להם. משהו מחליט ״מה טוב בשבילך״?
אתה היית רוצה לגור עם הוריך?
מה לדעתך יקרה עכשיו? ההורים האלה לא בטוח יודעים אנגלית מספיק טוב
בכדי להסתדר לבד
הוא אמור עכשיו לדאוג להם
ויהיה ה״מחיר״ אשר יהיה

SupermanZW

Well-known member
אני לא סיני

אם הייתי סיני וזה מה שהייתי מכיר אולי לא היה אכפת לי.

אני חושב שלא נכון להשליך מתרבותנו לתרבות של אחרים. כל תרבות והניואנסים שלה.

mishmish910

New member
שפטתם אותם יותר מידי. אתם מדברים מפוזיציה של מהגרים ממדינה

מסודרת. בסין אפילו ביטוח בריאות נורמאלי למי שאין הכנסה סבירה. אין להם פשע בקנה מידה רחב או רעב, אבל זאת מדינה שחצי מאה בערך הייתה תחת שילטון קומוניסטי מהדגם הסובייטי והנזקים של שילטון כזה יהדהדו עוד דורות קדימה.
גם היום, למרות השינויים, הפתיחות, והעושר, זאת מדינה שקוצרת איברים מאסירים המוצאים להורג.
יש שם שחיתות מטורפת והסיכוי למוביליות חברתית שואף לאפס.
מצטער, אם אני הייתי הורה סיני, כנראה הייתי נוהג אותו דבר ודוחף את הילדים שלי החוצה.

michaelbl

New member
מצד שני

לשלוח ילדים ללימודים בחול יכולים רק העשירים שבעשירים שם. לשלם 60000$ לשנה שכר לימוד ומגורים רק המליונרים בסין יכולים להרשות לעצמם, ויעידו על כך מכוניות היוקרה שרבים מהסטודנטים הסינים שלומדים כאן באים איתן ללימודים.
מי ששולח את הילדים שלו ללמוד בחול הוא דווקא מהמסודרים בסין ולא העמחה או העניים, כי הם עסוקים בהישרדות ובטח אין להם כסף לשלוח ילד ללמוד בחול

SupermanZW

Well-known member
גם העשירים לא רוצים להישאר בסין

ואין שום סיבה להתפלא על כך שהם עושים מה שצריך כדי להגיע מסין לקנדה, גם אם באמצעות הילדים (שהם מרפדים בכסף, מן הסתם).

TrigATUSA

New member
אני מכיר לא מעט הורים עניים ששלחו ילדים לקנדה ללמוד

תואר מתקדם, ומלגה...

michaelbl

New member
תואר מתקדם זה טיפה בים

בתארים מתקדמים אכן אפשר לקבל מילגה, אבל המסה העיקרית היא תארים ראשונים ושם אף אחד לא ייתן להם מילגה כי שכר הלימוד המאד גבוה הוא מקור הכנסה מאד חביב לאוניברסיטאות ובגלל זה הן מקבלות סטודנטים זרים

SupermanZW

Well-known member
גם ההורים ה"עניים" האלה לא ממש עניים

הם אולי עניים במונחים קנדיים (וגם זה לא בטוח) אבל במונחים סינים הם עשירים. סינים עניים לא יכולים לחסוך את הסכום שנדרש לתשלום שכר לימוד לתואר ראשון אפילו תוך עשור, בדרך כלל גם לא תוך שני עשורים.

SupermanZW

Well-known member
אני בכלל לא בטוח שזו הסיבה

אמנם הרוב כאן רואים בישראל מדינה מסודרת, אבל אנשים שהגיעו למיאוס מוחלט מהחיים בישראל ובכלל לא רואים בה מדינה מסודרת גם לא יעשו מה שעושים הורים סינים כי הפער בינינו לבין הסינים הוא בעיקר במנטאליות, אבל אני אומר שאף פעם לא נכון לשפוט תרבות אחרת, מה שנכון בשבילנו לא בהכרח נכון בשבילם ומה שנכון בשבילם לא בהכרח נכון בשבילנו. בסופו של דבר מבחן התוצאה קובע, הם משיגים את מטרתם ולכן גם אם לא היינו נוהגים כמוהם, הם פועלים נכון.

michaelbl

New member
צריך לקחת בחשבון את הכמויות

סביר להניח שבמדינה עם מליארד וחצי אנשים תמצא כמה אלפים שיעשו את זה וישלחו את הילדים לקנדה או ארהב.
זה בדיוק כמו המיתוס על הסינים החכמים. אם תיקח מליארד וחצי אנשים ומתוכם קומץ יהיה אינטליגנטי עדיין תקבל כמה מליונים טובים, זה לא נוגד את העובדה שמרבית הסינים הם על גבול הפיגור, פשוט אנחנו לרוב נחשפים לאותו קומץ אינטליגנטי יותר

TrigATUSA

New member
הרוסים יותר גרועים

הגברים עצלנים, אלימים ונוטים לשתיית יתר. הפחות אלימים מהם הם סתם תחמנים ועצלנים ותמיד מחפשים איך לרמות
הנשים זונות
אין אצל הרוסים שום אהבה או סנטימנטים, הכל למכירה

SupermanZW

Well-known member
טוב להראות למנציחי סטיגמות שגם עליהם יש

הגיע הזמן שנפסיק לשפוט אנשים על סמך סטיגמות.

lisi1818

New member
הסינים בשנים האחרונות

באו בהמוניהם לקנות דירות/בתים וסיפרו שזה עבור הילדים שלהם שיגיעו ללמודים בקנדה. יתכן שהסיפור שלהם נכון אבל לכולם היה ידוע שזה להלבין כסף בקנדה.
כתוצאה מהסיפור שלהם לפני שנתיים בנוסף למס הרגיל הממשלה חייבה עוד 15% לתושבים זרים בעת קניית נכס וראו איזה פלא הסינים נרגעו והשוק נחלש ואין יותר נהירה מצידם.

מהי הצלחה?

אפשר להגדיר הצלחה בהרבה דרכים. ציונים גבוהים או מצב כלכלי הם רק חלק מהן. מדדים אחרים להצלחה יכולים להיות למשל קיום מערכות יחסים (זוגיות, חברויות). יתר על-כן, בספרות המחקרית קיימת מחלוקת האם יש קשר בין עושר (wealth) לאושר (happiness) כאשר חלק מהמחקרים מצביעים על קשר חיובי ואחרים על קשר שלילי (אני מניח שזה תלוי הקשר). במחקרים על קשר בין אושר להצלחה (כלכלית או אחרת) חלק מהמחקרים מציעים דווקא כיווניות לפיה אושר מנבא הצלחה ולא להיפך.

בהקשר של הסינים ספציפית, נתקלתי כמה וכמה פעמים בסטודנטים לתארים מתקדמים ממוצא סיני שסבלו מחוסר יכולת להתמודד עם כשלון. הם התרגלו לקבל A ו A+ כל התיכון ובתואר הראשון. ופתאום בתואר השני או הדוקטורט, כשהמטלות מורכבות יותר, הם מקבלים A- או B+ (שניהם נחשבים ציונים טובים מאד בתארים מתקדמים) ואז הם מתפרקים ולא יודעים איך להתמודד ולעבור הלאה. חלקם ממש נכנסו למשבר קשה בגלל דברים שלא היוו כלל בעיה עבור סטודנטים אחרים.

למעלה