חינוך על הפנים

חינוך על הפנים ../images/Emo101.gif

אני ינסה להציג את נושא החינוך בביתי ספר והראה כמה תופעות עיקריות אשר פוגעות בלמידה העיקרית במוסד חינוך זה. ניסיתי לחשוב קצת יותר לעומק על נושא החינוך והגעתי למסקנה שלהיות מורה היא האפשרות האחרונה, הקלה ואולי גם היחידה שנשארה להם, אם נסתכל על מטרות המורים לפני שנכנסו לבית הספר נראה שהם היו שונות ואפילו מרתקות בניגוד למה שחשבתי. איך עיתונאית הופכת להיות מורה לאנגלית, או טכנאי מחשבים ובונה רשתות הופך להיות החבר הכי טוב של המדפסת? מסיבה אחת פשוטה הם לא הצליחו להשתלב בעולם ההייטק והתקשורת, ולכן עברו לעבודה יותר קלה הדורשת הרבה פחות. הגעתי למסקנה שכל המורים מאוכזבים מעצמם , הם באים לבית הספר לעשות כסף ולהעביר את הזמן כמה שיותר מהר , לא איכפת להם יותר מידי מהתלמידים אלא אם כן זה פוגע במעמדם כמורים, אני אישית מכירה מורה (בת בערך 80 היא לא אומרת ) מלמדת טוב מאוד איכפת לה מהתלמיד ולא רק מהכסף, הייתי יכולה להגיד שהיא עובדת בשביל הכיף כדי לעזור וללמד , מה שחסר לנו מאוד בבתי הספר כיום וחבל מאוד שאין יותר מורות כאילו. המשרה האולטימטיבית הכי פשוטה והכי קלה: באים ב8:00 לבית ספר חוזרים מקסימום עד 3:00, שלא נדבר על חופשים: סוכות, פסח, חנוכה.. כל מה שצריך לעשות זה לבדוק מבחנים ובחנים, להעניש ולצעוק. בית הספר דיקטטורה ואנרכיה: ממש כך, בבית ספרי יש סורגים כדי שלא נוכל לצאת, מורה המשגיחה שאף תלמיד לא יצא ואם יש לו את ה"תלבושת ההולמת לתלמיד" כדי להיכנס, כמובן השוער (שהוא בכלל עם מדים) נותן לנו את ההרגשה המתוקה של בית סוהר ואיך נוכל לשכוח את מנהל הכלא. כשמשהו מפר את הכללים/חוקים מצפה לו עונש חמור אשר יהיה בתיקו האישי הנשאר אתו "עד סוף חייו". לומדים את השיטה ומפרים את חוקיה: גם סוגיה זו נפתרה, כאשר אינני רוצה להישאר בשיעור הספציפי הזה אני כותבת אישור יציאה וכל הדלתות הכלא נפתחות , אם אני לא רוצה לבוא בכלל לבית הספר אני הולכת לאכול שווארמה או לחברה. מימוש עצמי: תלמיד בעל כשרון השונה במקצת ממתמטיקה, לשון, ספורט, שירה ואנגלית יהיה כביכול שונה מתלמיד הסטנדרטי, מה שעושה אותו "בעייתי" ,הוא לא יוכל לממש את הכשרון הטבעי הטמון בתוכו ללא צורך למידה. (בלי קשר לחוגים מחוץ לבית הספר). כאשר תלמיד מוכשר באחד המקצועות הנ"ל יקבל יחס שונה ופריבלגיות רבות. למשל ילד המוכשר בשירה ישמש למקהלה כסולן, יתרום (לפעמים גם לא מרצון) לבית ספר ויחסיר שעות לימוד הכרחיים אותם כל תלמיד סטנדרטי מקבל, כך גם תלמידים המצטיינים במתמטיקה הנחשבים "חכמים" יקבלו יחס שונה מהמורים מאשר תלמיד המתקשה בנושא. מה מורה תעשה כדי להוכיח שהיא צודקת, בידיעה שהיא טועה? גם סוגיה זו נפתרה, ישנן שני סוגי מורות: "המורה הטובה והסלחנית" היא תשבח את התלמיד על הערה במקום ותתקן את הטעות. והשנייה "השטן" המורה שתעשה הכל כדי להוכיח שהיא צודקת, היא תשקר, תצעק, תעניש ולא תודה בטעות. אספת הורים: האספה שכל תלמיד מפחד ממנה (חוץ מתלמידים מצטיינים ), שם התלמיד נוכח לשקרי המורה ואינו יכול לעשות דבר בנידון, כיוון שכל תשומת הלב של אמו היא עם המורה (פרט לתלמידים החרוצים והלקקנים כמובן). האספה איננה מיותרת כלל משום שהינה יכולה לעזור בהתקדמות התלמיד מבחינה לימודית ומאוד חשוב שהוריו ידעו על הישגיו בבית ספר. לסיכום אני מאחלת לנו (התלמידים) מורות הוגנות שלא עושות אפליות בין תלמידים ושנת לימודים מוצלחת וכנה. אשמח לשמוע תגובות.. אוהבת ולא מתאהבת מיכל:)

למיכלי

לצערנו יש במערכת החינוך מגרעות רבות שמתרבות משנה לשנה מהסיבות הידשועות לכל אבל גם למרות זה אפשר לשרוד את בית ספר בחיוך על השפתים. שלך חנה גונן

אז למה לא דבוק לי ../images/Emo9.gif כזה כשאני

הולכת לבית הספר? וכך גם כל כיתתי:( חנה:) אם יש לך כל הצעה מה אני יוכל לעשות כדי לשנות את השיטה היא תתקבל בברכה:) אוהבת אותך מיכל:)

למיכלי

למלש תכתבי לך רשימה של כל מה שאת לא אוהבת בביס ממש תפרטי לך על נייר ותחשבי איך את יכולה להתיחס לדברים בגישה יותר חיובית. שלך חנה גונן

fley

New member
ויותר מזה....

דבר ראשון בקשר לאווירת בית הכלא ששוררת בבית ספר אפשר להבין תהגיון שעומד מאחורי זה שהוא ללמד אותך לעמוד בכללי מסגרת מסויימת וזה דיי ברור לדעתי אחרי הכל כל החיים שלנו אנחנו בתוך מסגרת דיי מגבילה וזה מה שחברה צריכה חוקים אז אפשר לעדן ולייפות הכל אבל זה בריחה מסוימת מהמציאות. בית הספר הוא כלי של המערכת שילמד אותך מה שצריך על מנת להסתדר בתוך אותה מערכת זה שהוא לא מכיר בחוכמה מסוג אחר לא מבטלת אותה אבל זה אומר שהיא לא תעזור לך במערכת שאנחנו חיים בה. מה שכן..בקשר למורים איך שהוא נוצר מצב אבסורדי של מאבק סמוי בין התלמידים למורים מורה למרות היותה מורה שכחה את תפקידה שהוא בראש ובראשונה לחנך והפכה לעצמה למטרה להעמיד את התלמיד על טעותו ולצאת צודקת מכל סיפור זה אכן לצערנו כמו שמיכל אמרה שהוראה היא המפלט האחרון של המורים ממעגל האבטלה או משהו כזה ורובם אנשים פשוטים ושטחיים לחלוטין שלא יכולים לתרום לתלמיד יותר מהחומר שהם מדקלמים כבר 20 שנה

דז

New member
וואו

כול ההודעות האלו ממש מטופשות ואם יש לכן בעיה עם ביצפר בכיתה י אתן יכולות להתפנות משם ואם יש לכם מספיק שנאה לחטט למורים בחיים האישים תהנו אישית אני מודה בעיקר למורים שעשו לי תחיים קשים לכולם ושמחה לסוף כי שכבר אין תלחץ ותשנאה ותמצב התמידי של לשמוע כול בוקר שטויות ומסתכלים על זה ככה זה הדבר כמעט הכי גדול בחיים שלנו ביצפר עבודה . חוץ ממך אילנית - בתור מורה לספרות היית חרא . להתעלם מהשורה האחרונה אני לא מסוגחלת למחוק אותה

היום הוספתי ל"תיק האישי" ../images/Emo63.gif

עוד מכתב :) המורה לתנ"ך טוענת שהתחצפתי אליה בכך שהראתי לה שהיא טועה כמובן שהיא לא רצתה לצאת מטומטמת מכל העיניין אז הוציאה אותי מהכיתה ונתנה לי מכתב ל"תיק האישי". עוד דוגמה טובה למורות בישראל ! ! ! ! חנה..אם אני יתחיל את הרשימה אני לא יגמור:( שונאת מורות! ! ! מיכל:(

למיכלוש

הסיסמה שלי היא לעבור דברים בלי תסביכים מיותרים אם המורה הזאת מצפה להתנהגות מסוימת אין טעם ללכת איתה ראש בראש כי היא תדפוק אותך וחבל.יש אפיקים רבים וטובים כדי לבטא את מה שאת מרגישה אני בטוחה שתמצאי אותם. שלך חנה גונן

mr. man

New member
תיק אישי... סתם שטויות

תיק אישי באמת משפיע? זה סתם משהו בשביל להפחיד את הילדים כשהם בכיתה א... באמת..... כאילו בצבא אכפת להם אם בכיתה ג איחרתי לשיעור.

twigy

New member
הצלחת להצחיק אותי..חח..

למה להתעלם מהשורה האחרונה...היא נורא הצחיקה אותי נורא.. ובקשר להודעה עצמה את עירערת על מה שנאמר בקשר למורים אבל ברוב המקרים זה נורא נכון (כמו המפלט להוראה בגלל המיתון).

Gidi_oh

New member
Fley צודק

מערכת החינוך רקובה, ומלאה במורים מתוסכלים שנאלצו לעשות, בגלל נתונים נמוכים, פשרות בבחירת המקצוע. רבים הם המורים שחלומם התנפץ בפרצופם. מורה להיסטוריה שרצה לעשות היסטוריה, מורה למטמטיקה שרצה להיות איינשטיין קטן, מורה לספורט שרצה להיות רביבו. בית הספר הוא מפלט למתוסכלים, רוב המורים האלה לא משלימים עם המציאות הופכים למרירים ומתנקמים בתלמידים.

ira-dani

New member
עידוד קטן למיכל

העלית באריכות את מצוקותייך מבית-הספר , אך תרשי לי "לעודד" אותך.... זהו רק קצה קרחון , מודל למה שחיים מציעים לך בין היתר בחיים . כך שיש לך 2 ברירות : או להרים ידיים וכל הזמן לקטר או להיות חזקה , לדעת שישנן תופעות שאי-אפשר ולא בכוחך לשנות ולמרות הכל להשיג את המטרות שהצבת לעצמך . בהצלחה ועם המון עידוד... דני

fley

New member
אני אומנם מתבייש בפילסופים שלי אבל

לא אני המצאתי אותם וזה לא מטופש בכלל

Blue_Sea

New member
מורים

לגבי המפלט האחרון - אני חייבת להגיב: מקצוע של המורה הוא לא מקצוע קל בכלל. אני לא מדברת על כך שצריך להעביר את החומר ולבדוק את המבחנים ולהתכונן לשיעורים, אלא גם חינוך - שאמור להיות חלק חשוב מהוראה. לצערי הרב גם המורים הם לא המורים של פעם וגם התלמידים הם לא התלמידים של פעם. המשמעת בבתי ספר היא בעיה חמורה מאוד ולא כל מורה יכול להסתדר עם זה בקלות. אני מכירה מספיק מורים שברחו מהמערכת הזאת. למה? כי כנראה האנשים האלה - טובים מדי, באו לבית ספר עם באמת רצון טוב אבל שנאו את העובדה שלפעמים חייבים לצעוק על תלמידים, להיות קשים איתם, להוציא אותם מהכיתה ועם כל זאת גם לקבל העלבות מכל פרחח קטן שמרשה לעצמו יותר מדי ושואף להיות מלך הכיתה ע"י התחצפות למורה. זהו: לכן גם למורים צריך להתייחס בהבנה.

Fat Cat

New member
לא מסכים

תלמידים יודעים לזהות מורה טוב שמכבד אותם ויודעים להחזיר לו כבוד. אם מישהו בכלל יעז לנסות לדבר לא יפה למורה ´טוב´ שכזה כל הכתה תגן על המורה. אף מורה לא ´צריך´ לצעוק על תלמידים. וזאת הטעות מספר אחת של מורים. FAT CAT שטוען שמערכת החינוך בארץ קורסת, וצריך איפשהו למעלה לשנות סדרי עדיפויות ומהר.

למעלה