חינוך על הפנים

חינוך על הפנים ../images/Emo66.gif

שלום לכולם:) אני ינסה להציג את נושא החינוך בביתי ספר והראה כמה תופעות עיקריות אשר פוגעות בלמידה העיקרית במוסד חינוך זה. ניסיתי לחשוב קצת יותר לעומק על נושא החינוך והגעתי למסקנה שלהיות מורה היא האפשרות האחרונה, הקלה ואולי גם היחידה שנשארה להם, אם נסתכל על מטרות המורים לפני שנכנסו לבית הספר נראה שהם היו שונות ואפילו מרתקות בניגוד למה שחשבתי. איך עיתונאית הופכת להיות מורה לאנגלית, או טכנאי מחשבים ובונה רשתות הופך להיות החבר הכי טוב של המדפסת? מסיבה אחת פשוטה הם לא הצליחו להשתלב בעולם ההייטק והתקשורת, ולכן עברו לעבודה יותר קלה הדורשת הרבה פחות. הגעתי למסקנה שכל המורים מאוכזבים מעצמם , הם באים לבית הספר לעשות כסף ולהעביר את הזמן כמה שיותר מהר , לא איכפת להם יותר מידי מהתלמידים אלא אם כן זה פוגע במעמדם כמורים, אני אישית מכירה מורה (בת בערך 80 היא לא אומרת ) מלמדת טוב מאוד איכפת לה מהתלמיד ולא רק מהכסף, הייתי יכולה להגיד שהיא עובדת בשביל הכיף כדי לעזור וללמד , מה שחסר לנו מאוד בבתי הספר כיום וחבל מאוד שאין יותר מורות כאילו. המשרה האולטימטיבית הכי פשוטה והכי קלה: באים ב8:00 לבית ספר חוזרים מקסימום עד 3:00, שלא נדבר על חופשים: סוכות, פסח, חנוכה.. כל מה שצריך לעשות זה לבדוק מבחנים ובחנים, להעניש ולצעוק. בית הספר דיקטטורה ואנרכיה: ממש כך, בבית ספרי יש סורגים כדי שלא נוכל לצאת, מורה המשגיחה שאף תלמיד לא יצא ואם יש לו את ה"תלבושת ההולמת לתלמיד" כדי להיכנס, כמובן השוער (שהוא בכלל עם מדים) נותן לנו את ההרגשה המתוקה של בית סוהר ואיך נוכל לשכוח את מנהל הכלא. כשמשהו מפר את הכללים/חוקים מצפה לו עונש חמור אשר יהיה בתיקו האישי הנשאר אתו "עד סוף חייו". לומדים את השיטה ומפרים את חוקיה: גם סוגיה זו נפתרה, כאשר אינני רוצה להישאר בשיעור הספציפי הזה אני כותבת אישור יציאה וכל הדלתות הכלא נפתחות , אם אני לא רוצה לבוא בכלל לבית הספר אני הולכת לאכול שווארמה או לחברה. מימוש עצמי: תלמיד בעל כשרון השונה במקצת ממתמטיקה, לשון, ספורט, שירה ואנגלית יהיה כביכול שונה מתלמיד הסטנדרטי, מה שעושה אותו "בעייתי" ,הוא לא יוכל לממש את הכשרון הטבעי הטמון בתוכו ללא צורך למידה. (בלי קשר לחוגים מחוץ לבית הספר). כאשר תלמיד מוכשר באחד המקצועות הנ"ל יקבל יחס שונה ופריבלגיות רבות. למשל ילד המוכשר בשירה ישמש למקהלה כסולן, יתרום (לפעמים גם לא מרצון) לבית ספר ויחסיר שעות לימוד הכרחיים אותם כל תלמיד סטנדרטי מקבל, כך גם תלמידים המצטיינים במתמטיקה הנחשבים "חכמים" יקבלו יחס שונה מהמורים מאשר תלמיד המתקשה בנושא. מה מורה תעשה כדי להוכיח שהיא צודקת, בידיעה שהיא טועה? גם סוגיה זו נפתרה, ישנן שני סוגי מורות: "המורה הטובה והסלחנית" היא תשבח את התלמיד על הערה במקום ותתקן את הטעות. והשנייה "השטן" המורה שתעשה הכל כדי להוכיח שהיא צודקת, היא תשקר, תצעק, תעניש ולא תודה בטעות. אספת הורים: האספה שכל תלמיד מפחד ממנה (חוץ מתלמידים מצטיינים ), שם התלמיד נוכח לשקרי המורה ואינו יכול לעשות דבר בנידון, כיוון שכל תשומת הלב של אמו היא עם המורה (פרט לתלמידים החרוצים והלקקנים כמובן). האספה איננה מיותרת כלל משום שהינה יכולה לעזור בהתקדמות התלמיד מבחינה לימודית ומאוד חשוב שהוריו ידעו על הישגיו בבית ספר. לסיכום אני מאחלת לנו (התלמידים) מורות הוגנות שלא עושות אפליות בין תלמידים ושנת לימודים מוצלחת וכנה. אוהבת ולא מתאהבת מיכל:)

RoadKill

New member
את צודקת

אבל בכל זאת יש מורים שמלמדים בגלל שהם אוהבים את זה אזל הרוב זה כאלה שלא הצליחו בלימודים ורוצים להכשיל תלמידים כדי שלא יצליחו יותר מהם

נכון מאד!

אך יש פן נוסף, המורים צריכים להכין מערכי שיעור, לכתוב בחנים ומבחנים. נכון יש כאלה שאכפת להם יותר ויש כאלה שפחות ויש תלמידים שנפגעים וזה מצער מאד. בכלל מערכת החינוך בישראל מנוהלת בצורה משוועת. ישראל היא המדינה שמוציאה הכי הרבה בעולם (ביחס למספר התושבים) על חינוך ועם זאת משכורת המורים בארץ היא מהנמוכות בעולם, בגרמניה לדוגמא, מורה עם תואר שני ו 15 שנים משתכר כמו שופט בבית משפט מחוזי.

אין העלה במשכורת ! ! ! ! ! !

אני לא חושבת שאם נעלה להם את המשכורת העלובה שמגיעה להם הם ישתפרו :( מיכל:)

kissa

New member
פה, בקנדה...

יש הרגשה של כיף ללכת כל יום לבית ספר. בחיים לא חשבתי שאני יגיד את זה, אבל אני אפילו שונאת כבר סופי שבוע!!! המורים נותנים הרגשה של בית וחמימות, התלמידים מקסימים! אם לא טוב לי בכיתה של הגאוגרפיה אז זה לא נורא, כי למתמטיקה יש כיתה אחרת... מערך השיעורים פה גם מסודר בצורה כזאת שאתה לא שם לב איך היום עובר. ההפסקה פה ממש מגניבה כי אפשר לעשות ה-כ-ל ללא הגבלות. אין פה הרגשה של כלא בכלל. כל הקלאבים נותנים להיפך הרגשה של דמוקרטיה והזכות לעשות מה שאני רוצה לעשות. קיצר, לבתי הספר בארץ יש הרבה מה ללמוד.

קיסה צודקת

הבתי ספר באמריקה הם מעולים אני לא יודע איך הצלחתי לחזור ללמוד פה (היו לי בעיות שחזרתי) אבל המורים פה לא גרועים זה השיטה שלא עובדת השיטה פה זה בגרות וצריך ללמוד לבגרות שגם לא ממש משנה כי אם תוציא פסיכומטרי טוב לא יסתכלו בכלל עליה לא חשוב מה אתה לומד חשוב מספר היחידות עצה לתלמיד חטיבה: אל תשקיע עכשיו תשקיע מספיק כדי להגיע בתיכון לרמה א´ כדי שיהיה לך תעודת בגרות מכובדת וללמוד בתיכון חזק רק על מקצועות הבגרות בשאר אפשר לחפף בסוף מסתכלים על הבגרות. למדתי להעריך את המורים שלי דווקא שעזבתי את הבית ספר כולם יעריכו אותם אחרי שזה נגמר

נוכל לשנות אותה ? ? ?

לימור ליבנת המטומטמת הזאת תעשה משהו ? ? ? ? אולי אנחנו יכולים לעשות משהו, או לחכות בחוסר מעש ולא לעשות כלום:( למשהו יש הצעות ? אוהבת אותכם מיכל:(

**Blue-Lagoon**

New member
זה באמת שונה...

גם פה בכלל לא מרגישים שעוברים הימים... (עזבו אותכם מהעובדה שאני בבית ספר עד 7) כל הקטע שהכיתות מתחלפות זה הכי כיף, כי ככה מכירים את כל השכבה וחוץ מזה אתה לא תקוע כל יום עם אותם אנשים! הפסקות אפשר ללכת לאן שבא... יש הפסקות של שעה אז עושים מה שבא...

**Blue-Lagoon**

New member
מה יש לספר?

אני גרה בפריז אבל אין לי מושג איך החינוך פה כי אני בבית ספר בינלאומי אז זה די שונה...

kissa

New member
לפי מה שאת מספרת

זה בדיוק כמו הבית ספר שלי. יש לי סך הכל 4 (!) שיעורים ביום. כל אחד מהם הוא שעה ורבע למרות שבכלל לא מרגישים איך הם עוברים. המנטליות אחרת לגמרי, כי אני לא חושבת "נשארו לי עוד 6 שיעורים ללמוד" אלא אני חושבת "נשארו לי רק 3 שיעורים". ההפסקה פה באמת שעה ואנחנו יכולים ללכת למסעדות ואפילו הביתה. ה WEEKEND פה יומיים אז אנחנו באמת מספיקים לנוח ולבוא רעננים לבית ספר. אני כבר רוצה לבית ספר!!!!!

גם בישראל!

גם בישראל עברה הצעת חוק בקריאה טרומית לעשות שגם יום ראשון יהיה יום שבתון כמו יום שבת, דהיינו החנויות יהיו סגורות ולא יהיה בית ספר, אך אל תפתחו ציפיות גבוהות, החוק עבר בינתיים רק בקריאה טרומית וייקח עוד זמן מה עד שהוא יחוקק. למרבה הפלא הדתיים תומכים בחוק מאחר שביום שבת הם לא יכולים לנסוע ולהדליק חשמל, כך שנוח להם אם יהיה יום שבתון נוסף. מישהו צריך לטלטל את מערכת החינוך בארץ ולקחת דוגמה ממכם בקנדה!

**Blue-Lagoon**

New member
שעה ורבע שיעור?

וואו זה הרבה... אצלנו זה 50 דקות ובאמת זה ככה כי כל Aשיעור זה נפרד

Brit

New member
פשש אצלנו זה אחרת...../images/Emo98.gif../images/Emo110.gif

9 שיעורים ביום! כל שיעור חצי שעה

**Blue-Lagoon**

New member
that´s the best!

אין לי מושג איך אתם מסתדרים עם יום אחד חופש! רציני לא מספיקים כלום!!!

לאו דוקא!!! ../images/Emo58.gif

לא שאני מתה על מורים וכאלה, פשוט... את לא יכולה לבנות לך דעה על פי השערות בלבד!!! את צריכה לצאת לשטח, להכיר קצת יותר מקרוב את המורים, ולהפסיק לבנות להם אינטרסים!!! יש מורים חראים, ויש מורים על-הכיפק, תלמדי לעבור את 12 שנות הלימוד האלה בכיף, רות סוף.

למעלה