|חינוך תעבורתי כמקצוע לבגרות ועכשיו

shlish2004

New member
|חינוך תעבורתי כמקצוע לבגרות ועכשיו

שלום לכולם שמי עמית- שכלתי את אחותי,גילי, במלחמה האינסופית של תאונות הדרכים ב26 נוב' 2005. שכן שלי הוא מורה לחינוך תעבורתי (זהירות בדרכים וכו') ושאל אותי לפני זמן רב אם אהיה מוכן להרצות בפני תלמידי בתי הספר בהם הוא מלמד - בי"ס אחד שאני למדתי בו, ביה"ס "הדסים" - שם גם גדלתי כי הוריי עבדו שם עד סוף שנה שעברה, ובי"ס שני בו ילדיי לומדים כיום. עבר זמן והחלטתי לממש את הצעתו עם כל הקושי הכרוך בכך. בתחילה ישבתי עם עצמי, תהליך שבדיעבד עשה לי רק טוב ועזר לי אישית בהתמודדות ובהבנה, ואני לא אגזים אם אומר שגם בהשלמה למול מותה של גילי. ישבתי במשך שבוע שלם כדי להכין מערך להרצאה ולבסוף הכנתיו. נפגשתי עם אותו מורה והוא קרא את מה שכתבתי ופרץ בבכי - אני חייב לציין כי אותו מורה מכיר את הוריי וגם את המשפחה. השבוע הלכתי לאותם בתי הספר והרצאתי בפני התלמידים על הסיפור האישי שלנו כלומר על אחותי, התאונה וכיצד אנחנו התמודדנו עם השכול. הרצאתי בפני תלמידים מכיתו ט' - י"א במסגרת כיתתית כי חשבנו יחד אני והמורה כי במסגרת שכבתית הנושא לא יועבר כלל וכלל, בדיעבד התברר כי צדקנו. מטרת ההרצאה היא לגרום לתלמידים המעירים להבין עוד בטרם הם ניגשים לעשות רשיון נהיגה להבין קצת מה קורה למשפחה אחרי שאבדה את יקירה. התגובות היו מדהימות - היו תלמידים שהגיעו אלי בתום השיעור ושאלו אם יש אפשרות לחבק אותי, היו תלמידים שבאו לאחר השיעור ואמרו למורה ולי כי ההרצאה נתנה להם נקודת מבט חדשה על תאונות הדרכים. כולי תקווה שבהרצאה זו הצלחתי למנוע ולו תאונת דרכים קטלנית אחת ובזה יהיה שכרי. בנוסף אני הרווחתי אישית כי כל התהליך שעברתי רק עזר לי. כאשר ישבתי יותר מאוחר בבית וניתחתי ביני לבין עצמי את מה שקרה בשיעורים השונים, גם תחקרתי את בני הצעיר כדי לדלות ממנו פרטים מה אמרו חבריו לכיתה על ההרצאה (הוא לא נכח בהרצאה עפ"י בקשתי כי לא רציתי לתת לא להתמודד מחדש עם הכאב של אובדן דדותו) הבנתי כי התלמידים יצאו עם תובנות אחרות לגמרי לגבי דרך התנהגותם העתידית בכביש. לכן הגעתי למסקנה המתבקשת כי כדאי מאוד לשלב את החינוך התעבורתי במסגרת הבגרות כך אולי נוכל לשנות חלק נרחב מתרבות הנהיגה של נהגי העתיד. תודה על סבלנותכם בקריאת הקטע הזה עמית

אהובה.א

New member
משתתפת בצערכם הגדול

אין גרוע יותר מאובדן קרוב משפחה , על אחת כמה וכמה אובדן אשר ניתן היה למונעו. כבר שנים אני אומרת שניתן למנוע מנהגים צעירים לנהוג ללא אחריות ע"י חינוך נבון ונכון. כל זה מתחיל בחינוך עצמו. כמו שמנסים למנוע את נגע הסמים בקרב בני הנוער ע"י שיחות עם מכורים שנגמלו - ניתן לארגן הרצאות ושיחות עם קבוצות קטנות ע"י אלו שעברו תאונות דרכים או אלו שבני משפחתם נפגעו בתאונות דרכים. אין ספק שזאת מלחמה קשה. הכי קשה שיש בקרבנו. מלחמה שניתן למנוע אותה כי היא תלויה רק בדרך חנוך נהגים לשמור על החוקים ולפעול בצורה הגיונית בכביש. בשנה אחת נהרגים מעל 500 איש בתאונות דרכים. וזה אומר שחיי 500 משפחות נהרסו ברגע נוראי אחד.

shlish2004

New member
תודה לך

ראשית תודה לך על השתתפותכם בצערנו, שנית את מה שכתבתי על ההרצאה שביצעתי היא רק מהסיבה שאני מאמין שבעזרת הרצאות כאלו ניתן למנוע הרבה תאונות וצער מיותר והרס של משפחות. שבת שלום עמית

משתתף בצערה של המשפחה ולא עוד !

שלום עמית,אני פונה אליך כשותף אמיתי במאבק בתאונות מתוך מודעות גדולה ואיכפתיות אמיתית ! כל הכבוד על המוטיבציה,הרצון הכוח והאמונה שבדרך ! רק כך נוכל להעלות את המודעות ולצמצם את הנגע הקטלני הפוגע במו מידי יום בכל שעה. אני פעיל בעמותת "אנשים באדום" הלוקחת חלק פעיל ומרכזי במאבק זה,עושה פעילויות שונות להעלאת המודעות והפנמת הנושא באור יהודה.אני בטוח שכל מי שאיכפת לו מהנושא יכול וחייב לתרום ולהרתם למען הפחתת התאונות והנפגעים בהן. יש רעיונות רבים לפעילות - אם במסגרת בתי הספר,תנועות הנוער,הקהילה בכלל ועוד. לכל מי שמעוניין ורוצה להרתם ולתרום, אני מוכן לסייע לו בכל שאלה בקשה ורעיונות לפעילות. ושוב כל הכבוד לעמית, ואף תודה שהצטרפת לפעילות !

oz barkaee

New member
תודה לך גיא

חלק מההחלטה שלי הגיעה מכניסה לאתר של עמותת "אנשים באדום" ואף העלתי שם דף לזכרה של אחותי. אני יכול לספר לך גם שבינתיים ראה משהו בפורום אופנועים את הסיפור הזה, והוא כנראה מורה לחינוך תעבורתי, והוא פנה אלי שאני אבוא גם לבית הספר שלו - נדבר איתו כשהוא יתקשר ונראה כיצד ניתן לשלב. שבוע טוב עמית

למעלה