חיסולו של סולימני וה"מוהנדיס" שלצידו

debby12

New member
מנהל
חיסולו של סולימני וה"מוהנדיס" שלצידו

האם החיסול הזה משפיע עליכם?

הייתי השבוע בקניון המקומי - דבר נדיר מאוד אבל הייתי צריכה להסתובב חצי שעה בזמן ששכפלו לי מפתח שני לרכב.... ומצאתי את עצמי חושבת כל הזמן מתי ייכנסו המחבלים השיעים ויתחילו לירות. אולי זה כי אני ישראלית פסיכית - אבל שמחתי לסיים שם....

vinney

Well-known member
למה שזה ישפיע עלייך?

מקסימום יפול איזה מטוס על הבניין שאת עובדת בו, אבל ביננו - אין לך שום דבר לעשות בנידון אז למה להטריח את עצמך?
&nbsp
אני לא רואה מחבלים שיעים מסתערים על קניונים בארה"ב בזמן הקרוב הנראה לעין, יותר סביר שיהיה איזה פיגוע המוני במערכת תחבורה או איזו פצצה מלוכלכת, אבל הכי סביר שיהיה פיגוע נגד אמריקאים בחו"ל, בעיקר במזה"ת (וגם - פעולות נגד ישראל).

דונודו

New member
מעלה המון שאלות

מה בדיוק הסולימאני הזה תכנן שהצריך פעולת מנע קיצונית שכזו? מפחיד לחשוב.
&nbsp
כמה מהתוקפנות החריגה הזו היא באמת יוזמה של של טראמפ, וכמה היא יוזמה של הצבא שכל נשיא היה חותם עליה?
&nbsp
למה בכלל לחסל באופן רשמי ו״חגיגי״ שכזה, עם לקחת אחריות מלאה, במקום הדרך המקובלת יותר של חיסול עם חתימה נמוכה עם סיכוי נמוך יותר להתלקחות? האם זה כדי שלא יהיה ניתן להאשים את ישראל (ובכך לתת לאיראן תירוץ סופי למלחמה גלויה)?
&nbsp
האם זה יעזור לטראמפ בבחירות הקרובות? האם זה היה שיקול באישור הפעולה? בישראל מזמן היו מאשימים אותו שזו טקטיקת בחירות והסחת דעת מהתסבוכת המשפטית שלו, אבל בארה״ב נדמה לי שהאמריקאים פחות מתרשמים מעשיית שרירים ביטחונית שכזו, ושזה יכול רק לגרום לו נזק אם זה יסבך את ארה״ב במלחמה.
&nbsp
וברור שיהיו פעולות תגמול ואנשים ימותו כתוצאה, אבל השאלה האמיתית היא, האם החיסול הזה היה נקודת האל-חזור בדרך למלחמה כוללת עם איראן?

vinney

Well-known member
כי זה טראמפ?

מה הוא תיכנן? כנראה שום דבר יוצא דופן. זה לא לאמור שהוא לא קיבל את המגיע לו, אבל לחסל גנרל בכיר בצבא זר שמבקר במדינה זרה אחרת זה בהחלט לא אותו דבר כמו לחסל איזו פצצה מתקתקת באמצע שומקום באפגניסטן או תימן.
&nbsp
הצבא מציע, אני מניח שטראמפ באיזשהו שלב אמר ״למה לא לחסל אותו?״ ואז בא הצבא ואמר ״הנה, הזדמנות שביקשת״. בסופו של דבר החלטה כזאת היא החלטה של הנשיא, ואולי אפילו הייתה צריכה להיות של הקונגרס, כי מדובר בהכרזת מלחמה.
&nbsp
״למה בכלל לחסל באופן רשמי ו״חגיגי״ שכזה״ - טראמפ, ד׳ה.
&nbsp
״האם זה יעזור לטראמפ בבחירות הקרובות? האם זה היה שיקול באישור הפעולה?״ - בוודאי שזה היה שיקול, זה שיקול בכל דבר שפוליטיקאים עושים. אבל יותר מזה - זה יעזור לטראמפ להסית את תשומת הלב מההאשמות הפליליות נגדו והליך ההדחה.
&nbsp
&nbsp

למעלה