חיסון אבעבועות וחסון פרונר לחסן או לא לחסן ?

הילית111

New member
חיסון אבעבועות וחסון פרונר לחסן או לא לחסן ?

בני בן שנה וחודש עד כה עשיתי לו את כל החיסונים ובזמן כפי שהונחיתי על ידי אחות טיפת חלב ועבר בסדר גמור –קצת חום בחיסון גיל שנה שאגב לא פיצלתי. והכל בסדר הבנתי שבמסגרת חיסוני החובה מה שנקרא החסון הבא של הבייבי שלי הוא בגיל שנה וחצי את חסון גיל שנה עשיתי לו ממש שבוע אחרי יומהולדת שנה. בדרך אגב נודע לי מאמא שפגשתי על שני חיסונים נוספים שהם לא בשגרת חסונים כלומר בטיפת חלב לא אמרו לי לעשות אותם אבל אחרי שנודע לי על קיומם ואמרתי בטיפת חלב אמרו לי ביבושת "חלק עושים חלק לא-תחליטי את" אני מדברת על א. חסון אבעבועות רוח ב. חיסון פרוונר ממש קשה לי עם זה שאומרים לי חלק כן חלק לא מה מבינים מזה?. אשמח לשמוע אם מומלץ לחסן בחיסונים אלו? אני מבוטחת בכללית ובני ילד בריא רגיל לגמרי. גם קשה לי עם זה שממש בדרך אגב נודע לי על החיסונים האלו כלומר כמו שכתבתי את חסוני החובה עשיתי של גיל חודש חודשיים חצי שנה וכו . אבל האם יש עוד חיסונים שאני יכולה לעשות ולא אומרים לי? ??? ואולי זמנם עבר ? וספציפית לגבי שני החיסונים שציינתי יש תופעות מסוימות? כדאי לציין ? למה הם לא בשיגרת החסונים ? אני גם לא יודעת איפה "לדחוף" אותם במרכעות כי בגיל שנה וחצי יש לו חיסון ובגיל שנתיים חיסון-ממש לוז צפוף של זריקות. לא צריך מרווחים בין החיסונים האלו ובכלל. אשמח לשמוע המלצות לגבי שני החיסונים שציינתי לכאן או לכאן. וגם לשמוע על חסונים נוספים שאפשר לחסן ומכל מיני סיבות בכללית לא אומרים את זה... אשמח לקצת סדר ועצות... תודה מהאימא הקצת מבולבלת והמשך יום מקסים

ferdinand

New member
חד משמעית - לא!

דעותיי נגד חיסונים באופן כללי, ידועה פה, לכן התלבטתי אם בכלל להגיב - כלומר - טוב נו צ'מענו ת'משיגענר הזה, פרדיננד. אגב, עכשיו כשהקטנטונת עברה את גיל שנה, אנחנו מתלבטים אלו חיסונים כן לתת. אתחיל מהסוף: "אבל האם יש עוד חיסונים שאני יכולה לעשות ולא אומרים לי? ???" אני מניח שכן. חברות התרופות בלתי נלאות ואני בטוח שכל הזמן הן ממציאות כל מני תרופות וחיסונים מיותרים בשביל לנפח לעצמם ת'כיס! "למה הם לא בשיגרת החסונים ?" - כי הם לגמרי מיותרים! "חסון פרונר" - אין לי שמץ של מושג מה זה, וגם לא מעוניין לדעת. חיסון אבעבועות: אבעבועות רוח, כפי שבודאי ידוע לך, או אולי אפילו זכור לך מילדותך, היא מחלת ילדות קלה - שבוע של גירודים, משחות שונות ומשונות אמבטיית קאלי, ושבוע חופש מהגן/בית ספר. רופאים ואחיות יפחידו אותך על הסיבוכים האפשריים. כמו כל מחלה, מצינון ושפעת ועד לדברים שלא נדע - יכולים להיות סיבוכים. הסיבוכים הם נדירים מאוד וחוץ ממקרים ממש חריגים, ניתן לאבחן ולטפל בהם בזמן. החיסון עצמו לא מכסה את כל סוגי האבעבועות, ובהרבה מקרים גורם להופעת המחלה עצמה (וגם אם באופן חלש יותר - זה עדיין שבוע חופש שצריך לקחת מהעבודה) וחוץ מזה החיסון לא תופש למשך כל החיים, אלא כל כמה שנים צריך לחזור ולתת חיסון דחף. הידבקות במחלה היא החיסון הכי טוב ובטוח. מחלות ילדות, (כמו אבעבועות, חזרת וכו') תוקפות ילדים באופן קל. כשחוטפים אותן בגיל מבוגר הן הרבה יותר מסוכנות ומועדות לסיבוכים. עדיף לוותר על החיסון הזה. לעבור את המחלה הזו בקלות ובשלום, ולהיות מחוסנים לכל החיים.

הילית111

New member
הי -תירגע............

מה קורה יקירי? תודה קודם כל התשובה המפורטת כמו תמיד אתה ממש נחרץ. לא הצלחתי להבין גם את מה שקוראים חיסוני חובה/שיגרה לא נתת לילדיך אני אחשוב על דבריך לא חיסנת לאבעבועות וילדיך קיבלו המחלה ?

ferdinand

New member
קודם כל ../images/Emo52.gif

באותו יום, בלי קשר להודעה או לפורום היה לי מצברוח לא טוב, לכן אולי הייתי די תוקפני
וכן בעניין הזה אני נחרץ. יש פה בעצם שני עיניינים. אמנם יש בינהם קשר, אבל צריך להפריד בינהם. עניין אחד הוא עניין החיסונים באופן כללי, ובתוכם "חיסוני החובה". גם רופאים קונבנציונלים יסכימו עם הקביעה ש-תרופות וחיסונים הם לא דבר בריא, והחשבון הוא בין נזק ותועלת. הקונבנציונלים יטענו כמובן שהנזק לעומת התועלת הוא מזערי. חיסוני החובה/שיגרה מחסנים כנגד מחלות זיהומיות שרובן קשות חלקן אולי אפילו חשוכות מרפא. הרופאים האלטרנטיבים טוענים שהנזק הרבה יותר גדול - ולא מדובר בתופעות הלוואי המיידיות, או באותם מקרים בודדים ונדירים מאוד שבהם למחוסן יש רגישות לאחד ממרכיבי החיסון, רגישות שלרוב לא ניתן לצפות מראש. אלא לנזקים ארוכי טווח, כמו החלשת המערכת החיסונית, מחלות כרוניות כמו אסטמה או הפרעות קשב, ליקויי למידה וכו', ואפילו סוגים שונים של סרטן! אגב הטענות הללו לא הוכחו. ההסבר (האלטרנטיבי) לכך הוא שלשם הוכחת הטענות האלו, דרוש מחקר עתיר תקציב, ושאין אף גוף שמוכן ויכול להשקיע תקצביבים כאלו, לעומת חברות התרופות שמשקיעות הון במחקר ופיתוח ש-"מוכיח" את יתרונות ויעילות תרופותיהן. טענה אחרת היא שהקשר בין התרופות והחיסונים לאותם נזקים הוא מורכב מאוד, ושלאופן המחקר המדעי, אין את הכלים לחקור את ההשערות הללו. העניין השני הוא חיסונים אחרים ונוספים, כדוגמת החיסונים נגד אבעבועות, שפעת ועוד ועוד. חברות התרופות, מן הסתם שוקדות כל הזמן על פיתוח תרופות חדשות. פעולה שהיא כביכול מבורכת. הבעיה שמאחוריה עומד אינטרס כלכלי, מסחרי ש-(לא תמיד, אבל לא לעיתים נדירות) גובר על האינטרס הרפואי, בריאותי! החיסון כנגד אבעבועות הוא הדוגמא הכי טובה לכך! כפי שציינתי קודם, אבעבועות רוח היא מחלת ילדים זיהומית קלה, שכידוע מי שחלה בה פעם אחת, מחוסן כנגדה באופן טבעי לכל החיים.חוץ ממקרים נדירים של סיבוכים, ילדים עוברים אותה בקלות. אבל אם חוטפים אותה בבגרות היא הרבה יותר מסוכנת ומועדת לסיבוכים. לכן בקיצור במקרה הזה, החשבון בין נזק לתועלת הוא הפוך. מה שמרגיז בסיפור הזה, שחברות התרופות ש-"טובת הציבור" אינה בראש מעייניהן מצליחות לסחוף אחריהן גם רופאים וגם את משרד הבריאות - שאמנם עדיין לא הכניס את חיסון האבעבועות לחיסוני השיגרה, אבל היום כמעט כל אחות בטיפת חלב, תמליץ כן לחסן! שאלת האם ישנם עוד חיסונים שאני לא יודעת עליהם - אז אני מניח שכן. כל הזמן ממציאים חיסונים ותרופות חדשות. רובם חשוב ומבורך ומציל חיים, אבל חלקם מיותר לגמרי, ואף מזיק. והרבה פעמים המידע שמגיע אלינו בתור צרכנים/חולים הוא חלקי ומגמתי.

anguly

New member
הם לא בשגרת החיסונים, רק מסיבות תקציביות

ונדמה לי שחיסון האבעבועות נכנס כבר לשיגרה וינתן בגיל שנה יחד עם החיסון של הMMR. חיסונים מונעים הרבה מחלות לא נעימות עם פוטנציאל הסתבכות גבוה ועל הנושא הזה אנחנו לא מסכימים ב100%.... אני נותנת כל מה שאפשר ואתה נמנע

postdoc

New member
אפשר שאלה פרדיננד?

כתבת ""חסון פרונר" - אין לי שמץ של מושג מה זה, וגם לא מעוניין לדעת", ועדיין יש לך דעה נחרצת נגד. על סמך מה? פרונר הוא חיסון נגד פנאומוקוקוס, חיידק שגורם לדלקת קרום המוח. זאת נראית לך מחלה קלה שעדיף לחלות בה? ולגבי אבעבועות רוח, נכון שבד'כ מדובר במחלה קלה, אבל את הילדה שלי היא השביתה לשבועיים (כולל לילה בבית חולים) ואחי שכב שבוע בבית עם שלבקת חוגרת שהתפרצה בגיל 35; זה אותו וירוס של אבעבועות רוח שנשאר רדום אצלו בגוף מגיל שמונה וזה לא סיבוך נדיר כל כך ובטח שלא קל. השורה התחתונה היא שנחרץ ככל שתהיה לא תוכל לכסות עובדה אחת פשוטה: חיסונים הוכחו שוב ושוב כדרך בטוחה ויעילה לצמצום תחלואה ואין שום בדל של הוכחה בדבר "סכנות לטווח ארוך של חיסונים". הורים חסרי אחריות כמוך מאיימים על אחת ההצלחות הגדולות ביותר של הרפואה המודרנית במניעת תמותת תינוקות וילדים.

postdoc

New member
ולהילית

אם זה לא ברור ממה שכתבתי למעלה, השאלה האמיתית היא לא האם לחסן אלא למה לא לחסן? יש מספיק וירוסים וחיידקים שגורמים למחלות באמת קלות; אז אם אפשר לחסוך לילד עוד מחלה או שתיים עם פוטנציאל לסיבוכים קשים בהחלט כדאי.

schlomitsmile

Member
מנהל
לכל המתעניינים בנושא הנה קישור לאירוח שהיה בפורום אחר. המשיבים הם שני מומחים מובילים- אחד מתחום הרפואה הקונוונציונאלית, והשני מתחום ההומאופטיה.

ferdinand

New member
תודה על הקישור! ../images/Emo91.gif

גם אם הדיון הזה מוסיף על הבילבול

הילית111

New member
טוב סיבכתם אותי ...............

נו מה לעשות? דרוש בדחיפות מישהו שיקבל החלטות במקומי............

למעלה