חיסון אבעבועות

undo10

New member
חיסון אבעבועות

שלום

בן 3וחצי, דחיתי ופיצלתי חיסונים כך שנשאר לו כיום רק לעשות אבעבועות ו - MMR
MMR אני מתכוונת לעשות עוד שנה

אבעבעות אני רוצה לעשות עכשיו, ויש לי שאלה כי יש תינוק בן חודשיים בבית ורציתי לדעת איך זה ישפיע על התינוק
אני מבינה שזה חי מוחלש. רופא המשפחה אמר שרק אם יוצאים פצעים אז יש סיכון לתינוק, ושהסיכוי שיצאו פצעים נמוך ביותר ואז צריך להשגיח שהגדול לא יגרד ויגע בתינוק.

אשמח לשמוע דעות בנושא זה

תודה!

פולספגן

New member
הסיכוי שיצאו פצעים לא רק שהוא לא נמוך ביותר

הוא אפילו גבוה ביותר ויותר מכך ייתכן אפילו שהוא יחלה בחומרה במחלה.

אבעבועות רוח

שלום לך.

לפני הדאגה לסביבה של בנך, כדאי לברר מה השפעת החיסון עצמו על בנך בן השלוש וחצי - עד כמה הוא יעיל בהגנה עליו מפני המחלה ועד כמה הוא מסכן אותו.
מאד ממליץ לך לקרוא את דף המידע המפורט והמקיף על אבעבועות רוח כאן. יתרה מזו, אוכל לומר לך שלדעתם של הורים מסויימים, עדיף שהילד יחלה באבעבועות רוח בילדותו, והם אף מנסים לגרום לו להידבק בזה על מנת לרכוש הגנה טבעית לאורך זמן.

קשה להעריך האם יצאו לו פצעים כתוצאה מהחיסון או לא, למשך כמה זמן ובאיזו חומרה. כל אלו הם מאד אישיים וכל אחד מגיב אחרת. בהחלט יש סיכוי להדבקת הסביבה, אך גם הסיכון כאן אינו גבוה. לדעתי, אם הגעת למסקנה שכדאי לחסן את בנך נגד אבעבועות רוח (וזאת מסקנה לאחר שלמדת את הנושא היטב), אז לא הייתי משנה את ההחלטה רק מדאגה לסביבה שלו, בתרחיש שהסיכוי שלו לא גבוה. אבל אני באופן אישי, כלל לא הייתי מחסן מלחתחילה...

בהצלחה!

rainbow i

New member
דעתי שאם דחית עד עכשיו

אבל את בכל מקרה רוצה כן לחסן נגד אבעבועות - אולי אפשר לדחות בעוד כמה חודשים.
אבעבועות רוח מתוצרת טבעית נפוץ ומדבק בין ילדים (בדרך כלל) יותר בחודשי סוף החורף ותחילת האביב,
לכן הסיכוי של הגדול יותר להידבק עכשיו, בחודשי הקיץ - הוא נמוך יחסית.
זה ייתן גם לקטן זמן להתחזק קצת.

למעלה