חיסון בנות HPV - יש להיערך להתעלפויות, פטירות

חיסון בנות HPV - יש להיערך להתעלפויות, פטירות

מתוך ישיבת הועדה המייעצת למחלות זיהומיות וחיסונים, 11 בפברואר, 2013:

פרופ' רון דגן: "יש כאן מתן זריקות לבנות בגיל העשרה שחלק נותנים ב-3 מנות. צפויות תופעות לוואי רבות. בשבוע אחרי קבלת החיסונים צפוי שיקרו בלי קשר לחיסון הרבה ארועים רציניים: התעלפויות, פטירות ופירכוסים. צריך להביא זאת בחשבון. גם אם זה לא רציונלי, הרי אם הדבר יקרה בכתה זה עלול לפגוע במעמד החיסונים . הדבר קורה בכל העולם כל הזמן... לגבי תופעות הלוואי, אנו צריכים להיות מוכנים מראש ולא לפעול אחרי שיקרו. מציע להוועץ בנציגים מאנגליה איך עשו זאת. יש להערך למתן החיסון החדש."

כל מילה מיותרת.

zlp

New member
אח, הריח החמים של קונספירציה עולה באפי.

כלומר, פרופ' דגן מזהיר מראש מפני קונספירטורים. אלא שהאזהרה עצמה היא ההוכחה לקונספירציה....

מפליא, לא?

חה !

איזה מזל שהציבור בישראל מבין עברית ולא צריך את עזרתך בהבנת הנקרא...

הנה לך עוד ריחות של "קונספירציה" על פרופ' דגן:
מקבל מימון מכל יצרניות החיסונים, גם למחקרים עבורם וגם עבור "ייעוץ":

In the past 12 months, Ron Dagan has received grants/research support from Berna/Crucell, Binax, GlaxoSmithKline, MedImmune, Merck & Co., Inc., Novartis and Wyeth. He has received consultant fees from Berna/Crucell, GlaxoSmithKline, MedImmune, Merck & Co., Inc., Novartis and Wyeth and speaker fees from Berna/Crucell, GlaxoSmithKline and Wyeth

כמה מימון למחקרים עבורם? כ 52 מיליון ש"ח בארבע שנים. כמה עבור "ייעוץ"? לא יודע. מתקיים לא רע...

אגב, חברים נוספים בוועדה המייעצת על מחלות זיהומיות וחיסונים נהנים ממימון תעשייתי עבור מחקרים, למשל: בליצר, מנדלסון.
אבל זה רק השיגעון הפרטי שלי לסטנדרט מדעי במחקרי בטיחות לחיסונים ולסטנדרד של אתיקה בועדות המעצבות את תכנית החיסונים של הילדים שלי. לא קשור אליך...

zlp

New member
לא, כי אתה תממן אותו...

מאיפה אתה יודע את הפרטים? אה, הם פרסמו אותם.

אופס, שוב חשיפה של מידע נתפסת כקונספירציה. נראה ששום דבר לא ישכנע אותך אחרת...

zlp

New member
אגב, בנושא שכר אישי

אני מסכים שיש מקום לבחון את המדיניות, כדי למנוע לזות שפתיים (נחש מצד מי...)

הבנה בסיסית

אני לא בטוח האם אתה באמת לא מבין, או שאתה נעול במשימת יחסי ציבור עבור מישהו. למען הסר ספק:

- לא מדובר בשכר אישי. מדובר במימון מחקרים ע"י התעשיה בהיקף של 280 מיליון ש"ח בשנה אחת בישראל בלבד. זה לחם חוקם של החוקרים ומה שמאפשר להם לעבוד במחקר, להתקדם ולהצליח (את שכרו מבי"ח סורוקה מקבל פרופ' דגן ללא קשר). לחוקרים זה חשוב מאד. מנגד, התעשיה לא משקיעה שקל אחד, לא כל שכן 280 מיליוני שקלים, מבלי לקבל את התמורה הנאותה עבורה.

- ראינו כבר שמחקרים הממוממנים ע"י התעשיה מצוטטים יותר ומתפרסמים יותר ממחקרים ללא ניגודי עניינים, ולכן אנו מבינים היכן מתחילה לקבל התעשיה החזר על ההשקעה שלה.

- אבל הפשע הגדול ביותר כאן, זה שחוקרים ממוממנים ע"י יצרני חיסונים (או תרופות) מכהנים בוועדות ציבוריות שדנות ומחליטות על החיסונים (או תרופות) המיוצרים ע"י היצרנים. השפעה זו על מדיניות בריאות הציבור - זה ההחזר האמיתי על ההשקעה של התעשיה. לשאלתך, כן, אני (הציבור) צריך לממן את כל הוועדות הציבוריות הללו באופן בלעדי. לא יכול לשבת שם אף חוקר או מומחה שמקבל ולו שקל אחד מהתעשיה. בדיוק כך.

zlp

New member
אתה לא מצליח לממן אפילו תוספת שכר זעומה

לאחיות.

בהצלחה עם לממן מחקרי חיסונים.

ולתוכן הדברים: יש שם גם שכר אישי. תקרא. אני לא בטוח האם אתה באמת לא מבין או שאתה נעול במשימת יחסי ציבור עבור מישהו או עמותה מסויימת.

באמת לא מבין??

אני לא רוצה שאדם המקבל מימון כלשהו מיצרן תרופות יהיה חבר בוועדה ציבורית המקבלת החלטות הנוגעות לתרופות של היצרן הזה! מדוע כל אדם אובייקטיבי מסוגל להבין את הדבר הפשוט הזה, ולך זה "מריח קונספירציה"??

זה שמימון מחקרים במאות מיליוני שקלים ע"י התעשיה (רק בישראל!!), כאשר אנו רואים איך זה משפיע על אובייקטיביות התוצאות המדעיות, מקובל עליך - סבבה. נישאר חלוקים כאן.

משום מה אני לא רואה שום איזכור להכללת שכר עבודה של החוקרים בטבלאות הללו, אם אתה רואה משהו כזה, אשמח אם תפנה אותי לזה.

zlp

New member
"כאשר אנו רואים איך זה משפיע על אובייקטיביות

התוצאות"?

הגזמת. כדאי שיהיה לך גיבוי קונקרטי לדברים. אם הייתי עורך דין לא הייתי כותב דברים כאלה ואם הייתי כותב, הייתי ישן פחות טוב בלילה מדאגה.

למעלה