חיסון גורי חתולים בני חודש+

LiRs Lullaby

New member
חיסון גורי חתולים בני חודש+

שלום
אימצתי לאחרונה שני גורי חתולים, אח ואחות. הם בני חודש ושלושה שבועות ורציתי לדעת אם יש המלצות לוטרינר טוב באזור חיפה וכמה אמורים לעלות החיסונים, אם יש הנחה על שני חתולים ואיזה חיסון (מרובע? משולש?). ניסיתי לברר בשירות הוטרינרי העירוני אבל נאמר לי שם שעושים רק חיסוני כלבת ושבגיל הזה הם עוד צעירים מדי. אז אני מעדיפה המלצות מאנשים שמכירים מאשר לעבור על דפי זהב. אפשר גם לשלוח לי הודעה בפרטי אם יש בעיה לפרסם פה.
אם יש עוד דברים שאני צריכה לדעת לפני שאני לוקחת אותם לוטרינר, זה יהיה מעולה כי אני רוצה להפחית להם את הטראומה מהישיבה בתוך הכלוב.
תודה למשיבים והמשך יום טוב

Yukita

Active member
מנהל
מזל טוב!

מזל טוב לרגל אימוץ הגורים, אימוץ של שניים יחד הוא באמת הדבר הכי מומלץ כדי שישחקו ויתפרעו להם ביחד וילמדו זה את זה כללי התנהגות טובה

&nbsp
בגילם כעת הם באמת צעירים מדי לחיסון. מחסנים בסביבות גיל חודשיים וחצי, אלא אם כן יש סיבה להמתין עוד (אצלנו, למשל, המתנו עם חיסונים כאשר היה צורך לטפל בבעיות אחרות כגון דלקת עיניים או פטריית עור). זאת משום שבחיסון מכניסים לגוף משהו שהוא צריך להילחם בו - אמנם בצורה מוחלשת שאמורה לאפשר לגוף לנצח ולייצר נוגדנים, אבל עדיין הגוף צריך להיות די חזק ועם מערכת חיסונית די מפותחת כדי שזה לא יגרום לנזק. להלן מידע על חיסונים לחתולים:
&nbsp
גורי חתולים מחוסנים בפעם הראשונה בחייהם ב- 2 חיסוני משולשת/מרובעת, בהפרש של חודש בין זריקת חיסון אחת לשניה –במהלכו הגוף מייצר נוגדנים.
המחלות נגדן מתחסנים בטיפול זה: חתלתלת, רינוטרכיאיטיס, קליצי וירוס, כלמידיה. המרובעת כוללת גם כלמידיה, המשולשת לא.
בהמשך חיי החתול: חיסון משולשת / מרובעת- פעם בשנה. טיפול נגד טפילי מעיים (תילוע)- פעם בחצי שנה (פעמיים בשנה). חתולים שיוצאים מהבית כדאי לחסן נגד מחלת הכלבת.
&nbsp
ניתן לחסן אצל וטרינר פרטי או במרפאות של עמותות. במרפאות של עמותות מציעים לעיתים קרובות "סל אימוץ" משתלם: חיסונים + תילוע + סירוס או עיקור כשיגיע הגיל לכך, הכל ביחד במחיר מוזל בהרבה מאשר במרפאה פרטית.
&nbsp
נראה לי שהחיפאים שבינינו אולי יוכלו להמליץ על וטרינר פרטי בחיפה, אני לא מהאזור

LiRs Lullaby

New member
תודה רבה על התשובות

חשבתי שצריך לחסן אותם איך שהם מגיעים הביתה, אז אני שמחה לראות שיש לי עוד קצת זמן למצוא וטרינר. אבל זה לא בעייתי אם אחת הגורות אוהבת לנשוך ולשרוט?

למעלה