חיסון גורף לכל הילדים נגד פוליו

חיסון גורף לכל הילדים נגד פוליו

בחדשות אמרו שהוחלט לחסן את כל הילדים עד גיל 6 נגד פוליו.

איזה חיסון יתנו להם? זריקה או טיפות?

האם זה אומר שגם כל הילדים שהוריהם התנגדו לחיסון עד כה יחוסנו?

nightriders

New member
החיסון שיינתן הוא בזריקות

המשמעות היא שיזמנו את הילדים שלא חוסנו לטיפות חלב. החיסונים בישראל הם אינם חיסוני חובה.

פולספגן

New member
לא ניתן להכריח אף אחד להתחסן

למי שהוריו יסכימו, ייתנו לו כנראה את החיסון בזריקה כמנת דחף, אלא אם כן עשה את החיסון הקודם בסמיכות.

cומcו

New member
טיפות

עפ"י הכתבה של ידידנו ד"ר איתי גל, הורים שלא חיסנו עד כה, יקבלו זימון להתחסן.
מי שירצה יבוא ומי שלא, אז לא.

המקור של ה"מגיפה" היינו שנמצאו שרידים של הנגיף גם במערכת הביוב במצרים, אולם גם שם הוא לא גרם לתחלואה. לכן לא ברור לי ע ל מה המהומה?

nightriders

New member
החיסון לא ניתן בטיפות מזה מספר שנים

נותנים את החיסון המומת והוא ניתן בזריקה.

אף אחד לא אמר שיש מגפה והמהומה היא בעיקר בתקשורת. מבחינת ההנחיות אין שום דבר מיוחד. הנחייה של השלמת חיסונים עד גיל 6 היא המלצה שמבחינת משרד הבריאות תמיד קיימת, אלא שעכשיו יש נקיטה של קו אקטיבי יותר לגבי פוליו כאשר פונים את ההורים.

cומcו

New member
צודק

רציתי לרשום בזריקות ויצא לי משום מה טיפות.

בכל אופן, אם יוגדר כמגיפה, אז כן יינתן בטיפות.

nightriders

New member
לא ניתן להגדיר מגפה על סמך ממצאים בביוב

על מנת להגדיר מגפה צריך שתהיה תחלואה בבני אדם. אם תהיה תחלואה בבני אדם, אכן ישקלו מתן חיסון המוני חי מוחלש באופן דומה למה שארע ב 1988. כרגע זה לא המצב.

cומcו

New member
זה שונה ממה שהיה אז, כי אז החיסון בטיפות ניתן

לכל האוכלוסיה בין כה וכה בטיפות חלב עד שנת 2004 (אולי 2005).

nightriders

New member
אין קשר, ואולי צריך לעשות סדר.

כל המונחים האפידמיולוגיים של מגפה, התפרצות אפידמיה וכו' מתייחסים לתחלואה בבני אדם. אין כרגע תחלואה בבני אדם. ב 1988 הייתה תחלואה בבני אדם. כרגע הממצאים הם בביוב. עד 1995 אמנם לא היו ממצאים של וירוס בביוב, אבל אולי כדאי לזכור בצד שברוב העולם בכלל לא בודקים את זה - זה לא סטנדרד בינלאומי לעשות בדיקות רוטיניות בביוב ועוד במדינה שאין בה תחלואה יותר מ 20 שנה.
אין לי מושג מה יהיה הצעד הבא של משרד הבריאות, אבל אני בהחלט משוכנע שכל עוד אין תחלואה בבני אדם, לא יבוצע מבצע חיסונים בחיסונים חיים מוחלשים.

למעלה