חיסון גיל חודשיים ושאלת אבק….

הילית111

New member
חיסון גיל חודשיים ושאלת אבק….

חיסון גיל חודשיים ושאלת אבק…. בני שבוע הבא אמור לעשות את חיסון גיל חודשיים (הזמן טס לי…) בניגוד לחיסון גיל חודש שעשינו ולא היו תופעות לוואי האם לחיסון גיל חודשיים יש תופעות לוואי ? למה עלי לצפות?היכן הזריקה ניתנת ? בנוסף האם אפשר לשים אמלה על מקום הזריקה שלא יכאב ? תודה מראש לכולם-המודאגת לפני הולדת בני כאשר היינו רק אני ובעלי בבית היה לי יותר זמן לנקיונות לרבות אבק (הכי שנוא עלי ) אממה עכשו בקושי בקושי יש לי זמן לנקות ובטח לא בצורה כמו שהייתי עושה לפני הולדת התינוק אני חוששת שאולי אבק מזיק לתינוק? ברור לי שהבית שלי לא מעבדה וגם לא מלוכלך (אני מנקה בזמן שאני אמורה לישון כשהתינוק ישן.אבל עדיין לא מספיקה) למרות מאמציי עדין יש פה ושם אבק שאני לא מגיעה אליו ולא מוצאת זמן לתינוק.. התינוק שלי בריא והכל בסדר (טפו טפו טפו ) אבל חשבתי אולי בחדר שינה שלי לפחות איפה שהתינוק ישן לידי בעריסה לשים את מכשיר אדים קרים על מנת שזה אולי ינטרל קצת את האויר מחלקיקי אבק. האם המכשיר אכן עושה את הפעולה הזו? ברור לי שזה לא במקום לנקות אבק אבל האם זה יכול לעשות את האויר יותר סטרילי לתינוק ? מקווה שאני לא מגזימה וברור לי שהבית שלי לא יהיה מעבדה עם תינוק בן חודשיים… אבל מה אפשר לעשות ?האם מכשיר אדים קרים שמים בחדר של התינוק רק אם יש נזלת או בעיות בנשימה או שגם אם אין בעיה זה יכול לעשות טוב לתינוק ? אשמח לדעת גם איזה מכשיר אדים קרים מומלץ. תודה !!

ferdinand

New member
אבק

(אם כבר מדברים על חיסונים) הוא חיסון טבעי מעולה!
השבוע היינו בפיקניק. הקטנטונת שכבה על המחצלת המטופנת של הטיולים, התפעלה מהצבעים שלה וליקקה במרץ, ונהנתה מכל רגע! שעות השינה שלך, ו-"זמן איכות" שלך איתו, יותר חשובים לבריאות של הילד! (תארי לך איזו חגיגת אבק יש עם שלושה!) לא שמעתי על קשר בין מכשיר אדים לניקיון/אבק, אבל יכול להיות שזה (עוד) חור בהשכלה שלי. מכשיר אדים, קר או חם, עם כמה טיפות שמן אקליפטוס משמש להקלה על צינון/שיעול ובעייות נשימה. חיסונים - לא יודע ספציפית על החיסון הזה, אבל אם הוא עבר בשלום את הקודמים, אין סיבה שלא יעבור בשלום גם את זה. לכל בנאדם, יכולה להיות רגישות כלשהי שלא ניתנת לצפיה מראש לאחד מהמרכיבים של כל חיסון - אבל אלו דברים שקורים במקרים נדירים מאוד, בהסתברות זניחה. כמו תמיד, אחרי חיסון, צריכים להיות קצת יותר עירניים לשינויים, ואחרי יום יומיים הכל נשכח. לא רואה גם סיבה להשתמש במשכי כאבי כלשהם בשביל הזריקה עצמה (אמלה - זה מה שזה?) סה"כ הזריקה לא ממש כואבת! זה יותר עניין פסיכולוגי, שלנו המבוגרים - עצם המחשבה על מחט דוקרת
אבל ברוך השם, הקטנטנים לא סובלים מ-"כאבים פסיכולוגיים"! אחרי הזריקה, לחבק חזק ולנשק, ותוך דקה הכל עובר! וכן - הזמן טס! הא?! שבת שלום

הילית111

New member
הי פרדיננד

תודה על התשובה על כל פנים מסכימה שאמלה זה יותר להורים .. לאמא הלחוצה בגלל שהוא כזה קטן אני מפחדת שאולי אבק כן משפיע.. אני חולה ואני מטפלת בו -אין לי ברירה בעלי עוזר אבל רוב הזמן אני עם הילד ואני עם חום וכאב גרון -מה עושים במקרה כזה שמים מסכה כמו של מנתחים? ממש מלחיץ כי הוא התחיל להשתעל שבת קסומה אבהלה..

ferdinand

New member
הערה טכנית קטנה,

אם לא'כפת לך - לשרשר ת'הודעות בשירשור אחד, גם אם מדובר בנושאים שונים - בכל מקרה בסופו של דבר העניינים מתערבבים
זו אכן בעיה, אבל לא נראה לי שיש לה ממש פתרון. עם כל הקושי שכרוך בזה: את צריכה להישתדל להימנע מלנשק, לרחרח, או "לאכול" אותו. כמובן לא להשתעל עליו, אולי קצת יותר לרחוץ ידיים - שימוש במסכת פנים זה... אמממ... זו אפשרות, אבל.... גם ככה זה קשה ומסורבל!.... אז קודם כל - שתהיי בריאה ורפואה שלמה!
אם זה רק שיעול, אין שום סיבה להילחץ, בטח שלא צריך לגשת לח. מיון או משהו כזה! גם אם החום קצת עולה, אפילו (לדעתי) לא צריך לתת אקמול - לחום יש פונקציה, רוב המיקרובים לא אוהבים טמפ' גבוהה יותר! ואת זה שמעתי גם מרופאים לא רק מהומאופטים ומשיגעסנ'ס "טיבעיים" אחרים! אם החום עולה באופן מדאיג, או לחלופין נראה לך שהוא סובל מאוד, או שאת מוכרחה לילה שקט בשביל לישון קצת - אפשר כן לתת אקמול. ואם החום עולה מאוד, הוא לא מפסיק לבכות, לא אוכל, לא שותה וכו' - אז צריך להתייעץ עם רופא!

זה החיסון המחומש?

לבן שלי לא היו תופעות לוואי בזריקה הראשונה של החיסון הזה אבל בזריקה השניה של אותו חיסון היה לו קצת חום שזו תופעה נפוצה. אי אפשר לדעת איך כל תינוק יגיב מראש. בטיפת חלב יגידו לך למה אפשר לצפות ואיך לטפל במקרה הצורך (אקמולי בדרך כלל). ואגב מי החליט שתינוק צריך אויר סטרילי? זו טעות ואני רואה את זה אצל האחיינית שלי שכל שני וחמישי נדבקת ממשהו אחר... התינקו חיי אתכם ומערכת החיסון שלו צריכה להתרגל לחיים שבבית ובחוץ כולל אבק חיידקים וכו' אם תגני עליו יותר מידי הוא לא יפתח את ההגנה הטבעית ורק יהיה יותר רגיש למחלות בעתיד. כתבתי כללי ואני גם לא רופאה אבל אני חושבת שרוב האמהות והאבות פה יסכימו איתי בעיניין. לדעתי במכשיר האדים השתמשי כשצריך כמו בעת צינון וכדומה. אין סיבה שהילד יתרגל לנשום את זה ביום יום כשבכל מקום אחר הוא לא יקבל את זה.

ferdinand

New member
אהה, ושכחתי:

לעניין ה-אדים קרים/חמים: מכשיר האדים הקרים, הומצא במיוחד לקיץ! נראה לי די סיוט להפעיל מכשיר אדים רגיל בחום הזה, בעיקר למי שגר באזור שפלת החוף! (במחשבה שניה - מי שגר שם, לא צריך בכלל מכשיר אדים בקיץ! הרי אתם גרים בתוך מכשיר אדים חם ומהביל!) לעומת זאת, אדים קרים, באזורי ההר, מוסיפים לחות לאוויר היבש, ומורידים ת'טמפ' - ממש תענוג! אני אישית מת על מכשירי אדים!
צליליי פכפוך המים, וענני הקיטור, וניחוח חורשת האקליפטוס שמתפשט בחדר!
אגב, הדעות חלוקות באשר ליעילות ה-"טיפול" באדים. מניסיון אישי (שכמובן אין לו שום ערך "מדעי") יכול להגיד, שאדים בהחלט יכולים להקל על צינון, שיעול וקשיי נשימה שנובעים ממנו.

למעלה