מידע רפואי
שלום
עצה קטנה (והיחידה שאתן לך) היא לקבל מידע רפואי רק מגורמים רפואיים מוסמכים קרי רופאים. כל עצה רפואית שניתנת על ידי כל אחד מבאי הפורום (כולל אותי) איננה תחליף לייעוץ רפואי מגורם מוסמך ויש לקחת אותה בערבון מוגבל.
לגבי החיסונים עצמם, מכל המחלות נגדן מחסנים ניתן להבריא בהנתן טיפול רפואי הולם, אבל (וזה אבל גדול) זהו סיכון גדול לאין ערוך מאשר להיות מחוסן ולהנמיך משמעותית את הסיכון לחלות. בנוסף לכך גם אם החיסון "לא נקלט" במאה אחוז, את המחלה מקבלים ברוב המקרים בעוצמה נמוכה יותר.
לגבי החשש מעומס אנטיגנים על מערכת החיסון של התינוק (חמישה מחוללי מחלות בבת אחת) - החיסון המחומש מורכב מחיידקים/נגיפים מומתים כך שאין סכנה להתפרצות, הוא אינו מכיל כספית ומכיל מלח אלומיניום במינון נמוך מאוד.
הנה מידע ממקור רפואי מוסמך (בי"ח וולפסון) על החיסון.
http://www.chisunim.co.il/Paper.aspx?id=22&cat=4. באותו אתר יש מידע גם על שיעור ההדבקות במחלות מאז תחילת מתן החיסון. הגרפים מדברים בעד עצמם.
לגבי עניין האוטיזם, נכון להיום לא נמצא קשר בין אף חיסון לאוטיזם במספר לא מבוטל של מחקרים שנערכו. יתרה מכך המאמר שהתחיל את כל הבלגן הזה נמשך ונמחק מהארכיון מסיבות שונות שלא אפרט כאן (אם הנושא מעניין אותך תחפשי את השם אנדרו וויקפילד בויקיפדיה)
אם תבחרי לא לחסן יכול מאוד להיות שהכל יהיה בסדר, ילדך יגדל ויתפתח בצורה בריאה אבל בסופו של דבר זה עניין של ניהול סיכונים. האם את מוכנה לקחת את הסיכון שמתישהו בעתיד ידבק באחת המחלות (דיפטריה, טטנוס, פוליו, שעלת, המופילוס) שלכל אחת את שיעור הסיבוכים שלה או שתבחרי לחסן אותו. עובדתית היעילות של החיסון מאוד גבוהה, ותופעות הלוואי מסתכמות בד"כ בחום, נפיחות ועצבנות.
אל תסתפקי בתשובה שלי. אני מעריך שפולספגן ועוד כמה מעמיתי לפורום יביאו תשובות שונות משלי. עקבי אחר הדיון שיתפתח פה ותחליטי מה נשמע לך יותר סביר.
כל טוב
חסון