חיסון גיל שנה

חיסון גיל שנה

ראשית שלום לכולם אני חדשה בפורום הזה ואשמח להתייעץ בנוגע לחיסון גיל שנה של הקטנה שלי.

יש לי שתי שאלות :
1. אם היא קיבלה את החיסון של גיל חצי שנה באיחור , כלומר בגיל שבעה חודשים וחצי , האם ניתן לתת את החיסון של גיל שנה בדיוק בגיל שנה ? לא צריך לדחות אותו גם בחודש וחצי?
2. אף פעם לא חשבתי על פיצול חיסונים אבל לפי מה שזכור לי מדובר בשלוש זריקות לא כל כך קלות והפעם אני חושבת דווקא כן לפצל את החיסון, מה בדרך כלל דוחים איזה מבין החיסונים?

אשמח לתשובות, ביום רביעי החיסון וזה חשוב לי מאוד :)

תודה ,
הדר

nightriders

New member
יש צורך לדחות את החיסון

המרווח צריך להיות לפחות חצי שנה מהחיסון הקודם. לכן היא לא יכולה לקבל את החיסון בגיל שנה.
אין כללים לגבי איזה חיסון לדחות (ההמלצה הרשמית של משרד הבריאות היא לא לדחות). כך זה נתון לשיקולך. ככל הנראה זה גם לא משנה מה תדחי אם התכוונת לדחות בחודשים ספורים.
אני לא חושב שזה מדעי אבל אם גמרת אומר לפצל, ההגיון (שלי) אומר לדחות את ה MMRV משתי סיבות:
- הוא מורכב מנגיפים חיים מוחלשים בניגוד לשאר החיסונים. יש יותר סבירות של חום ותופעות לוואי מספר ימים אחריו.
- הוא חדש, בעוד את שאר החיסונים הקטנה שלך כבר קבלה קודם, ואם לא היו לה תופעות לוואי מיוחדות, סביר להניח שלא תהיינה.

ההגיון של אנשי המערכת יהיה דווקא הפוך והם יאמרו לך לקבל את ה MMRV ולדחות את האחרים, מהסיבה שלאחרים כבר יש הגנה ומשום שתמיד מביאים בחשבון שאם אדם דוחה הוא לא יגיע יותר, ויעדיפו להעניק חיסון שעדיין לא קבלה בעבר, למקרה שלא תגיעי יותר שתזכי לקבל את החיסון.

מקווה שעזרתי.

פולספגן

New member
החיסון היחידי שאת יכולה לתת הוא ה-MMRV

את שאר החיסונים תצטרכי לחכות לעוד חודש וחצי בכדי שיהיה את המרווח המינימלי בין המנה הקודמת למנת הדחף שהיא צריכה לקבל.

אגב, מה שקודמי כתב על ה-MMRV נכון, אך לא כ"כ משמעותי, אם מדובר רק על דחייה של חודש - חודשיים.

למעלה