חיסון ואנטיביוטיקה

orii

New member
התשובה של ד'ר שוסייב:

התשובה היא כן כל חיסון מוירוס מוחלש מהווה סיכוי להדבקה בסביבה (עם כל היתרונות לש חיסון הסביבה) למיטב ידיעתי אין מניעה בחיסון זה לחולי CF. ד'ר שוסייב מוסיף, שהסיכוי קטן יותר, לאחר שחולה ה- CF כבר התחסן.

sapir8

New member
חיסון ואנטיביוטיקה

היום עשיתי חיסון לשפעת כשעד לפני שבוע הייתי מטופל באנטיביוטיקה וקורטיזון דרך הפה עקב חום, השאלה היא האם אפשר לקחת חיסון כשאנו לוקחים אנטיביוטיקה כשאנו כבר לא במצב של חום, האחות במרפאה שלנו אמרה שצריך להמתין עד שמסיימים את אנטיביוטיקה, התשובה הזו פשוט לא הסתדרה לי עם שני דברים, הראשון, יש פה חולים שלוקחים אנטיביוטיקה באופן קבוע אז מין הסתם כשהם עושים חיסון הם לא מפסיקים את האנטיביוטיקה, דבר שני, חיסון זה נגד וירוס והאנטיביוטיקה זה נגד חיידקים אז מה הקשר? אני יודע שהאנטיביוטיקה מחלישה את המערכת החיסונית כי ברגע שהאנטיביוטיקה נכנסת לפעולה המערכת החיסונית מתנוונת ולא לומדת להתמודד בעצמה עם החיידקים החדשים, אבל בכל זאת, האם כאשר מדובר בוירוס ואנו לוקחים אנטיביוטיקה האם גם אז המערכת החיסונית אינה מגיבה לוירוס המומת שהכנסנו לגופנו, או שמכיוון שבלאו הכי האנטיביוטיקה לא תעזור במקרה של הוירוס אז המערכת החיסונית תתחיל להיכנס לפעולה?

orii

New member
תגובה

אתה מעלה הרבה טיעונים שלא תמיד מסתדרים ביחד. אנסה לענות על כל אחד לחוד בתשובה שלי. כתבת: "לא נותנים חיסון בזמן אנטיביוטיקה" - זה נכון באופן עקרוני (ולא ב CF) כי ההנחה היא שכשמקבלים אנטיביוטיקה הגוף נלחם בדלקת ולכן לא רוצםי להעמיס עליו גם את החיסון. ב- CF כמו שאמרת לרוב לוקחים אנטיביוקטיה באופן סדיר ולכן יש לקחת את החיסון תוך כדי האנטיביוטיקה. אך יש להבדיל בין מתן סדיר לבין מתן בעקבות החמרה. בזמן החמרה לא מומלץ לקבל חיסון. כתבת: "חיסון זה נגד וירוס והאנטיביוטיקה זה נגד חיידקים אז מה הקשר?" הקשר הוא מערכת החיסון. כאמור, אם מערכת החיסון עסוקה במילחמה בחיידקים - לא נעמיס עליה בחיסון נגד נגיפים. כתבת: "האנטיביוטיקה מחלישה את המערכת החיסונית כי ברגע שהאנטיביוטיקה נכנסת לפעולה המערכת החיסונית מתנוונת ולא לומדת להתמודד בעצמה עם החיידקים החדשים" - אין לדברים האלו שחר. האנטיביוטיקה אינה מחלישה את מערכת החיסון. היא לעיתים מחלישה את הגוף באופן כללי, בגלל שברמה גבוהה היא עלולה להיות בעלת רעילות מסוימת. אבל היא לא מנוונת את מערכת החיסון אלא מסייעת לה לחסל אוכלוסיות חיידקים שבלעדיה אולי לא היו מתחסלות. אם יש עוד שאלות אשמח לנסות לענות. אורי

אינשם37

New member
לגבי הטיעון השלישי שהתייחסת אליו

כשיש חיידק וחלה עקב כך החמרה האם זה אומר שהמערכת החיסונית לא זיהתה את החיידק ולכן היא אינה מגיבה או שהיא כן מזהה ומגיבה במלוא המרץ לחיסולו ללא הצלחה ואז בשלב זה האנטיביוטיקה נכנסת כדי לעבוד במקום המערכת החיסונית או ביחד עם המערכת החיסונית? הטיעון השלישי בא מתוך אתר הוליסטי: http://www.holisticcenter.co.il/archives/134 הטיעון נשמע די הגיוני. אצלי החיידק מקבל טיפול טוב, בינתיים(מקווה שימשיך לאורך זמן), רק באמצעות כדור ספציפי מסוים המצריך אישור מיוחד והניתן בבית חולים בלבד, אבל כיוון שלא היה אפשרי באותו יום לרופא המטפל לקבל אותי הוא המליץ לי לקחת שני כדורי אנטיביוטיקה אוגמנטין וציפרו, זו הפעם הראשונה שלקחתי שתי אנטיביוטיקות ביחד, בידיעה די ברורה שהם לא יעזרו לי, מבחינתי הכדורים האלו היו פאסה כי כל אחד לחוד כבר מזמן לא עוזרים לי בזמן החמרה, אז לא רק שהם לא עזרו לי השיעולים החלו להתגבר והבטן גם התחיל לתת אותותיו עד שלאחר 3 ימים כבר קיבלתי את הכדור שרציתי מלכתחילה ובא לציון גואל :)

orii

New member
הגיוני אבל לא מבוסס מדעית

הטיעון השלישי הוא באמת מאוד לוגי אבל אין בינו לבין המציאות דבר. כדי להוכיח את זה יש צורך בהרבה מידע מוצק. אני מעולם לא נתקלתי בעדויות לכך. זה טיעון המשרת אידיאולוגיה. אולי העתיד המדעי יחשוף שיש נסיבות מסימות שבהן הטיעון הזה נכון אולם אין זה המצב היום. המדע הוא סוג של ניסיון לאמת טיעונים הגיוניים. מסתבר שזה בכלל לא הגיוני... וחלק ניכר מהטיעונים ההגיוניים מתבררים כלא נכונים. לגבי השאלה: "כשיש חיידק וחלה עקב כך החמרה האם זה אומר שהמערכת החיסונית לא זיהתה את החיידק ולכן היא אינה מגיבה או שהיא כן מזהה ומגיבה במלוא המרץ לחיסולו ללא הצלחה ואז בשלב זה האנטיביוטיקה נכנסת כדי לעבוד במקום המערכת החיסונית או ביחד עם המערכת החיסונית?" זה יכול להיות כל אחת מהדרכים או קומבינציה של שתיהן: או שהחיידק לא מזוהה ע"י מערכת החיסון או שהוא מזוהה אבל היא לא מצליחה לרסן אותו בעצמה. או שיש זיהוי חלקי ותגובה חלקית. בכל מיקרה, האנטיביוטיקה עובדת ביחד מערכת החיסון. למעשה רק אנטיביוטיקה אף פעם לא מחסלת לבד את המחלות, חייבים בשביל זה מערכת חיסון פעילה.

sapir8

New member
למה?

כתבת "למעשה רק אנטיביוטיקה אף פעם לא מחסלת לבד את המחלות, חייבים בשביל זה מערכת חיסון פעילה". כתבת מחסלת מחלות ולא חיידקים האם אנטיביוטיקה יכולה לחסל לבד חיידקים מבלי שהמחלה עדיין תסתיים. כי לגבי יכולתה של אנטיביוטיקה לחסל חיידקים ללא עזרת מערכת חיסון זה אפשרי, כשבודקים רגישות של חיידק במעבדה לסוגי אנטיביוטיקות אז האנטיביוטיקה הורסת את דופן החיידק או את חלוקת התא ללא צורך במערכת חיסונית, לא?

orii

New member
מחסלים בע"מ

מדהים הראש שלך - מנתח כל פרט... התכוונתי שהאנטיביוטיקה מחסלת חיידקים אולם היא בדרך כלל לא מצליחה לחסל את כל האוכלוסיה של החייקדים להבריא את החולה בכוחות עצמה. מערכת החיסון הכרחית כדי לחסל את המחלה והאנטיביוטיקה היא עזרה גדולה בכוח ההרג שלה. דרך אגב, יש אנטיביוטיקות שלא הורגות אלא רק עוצרות את הגידול של החיידקים. גם הן מאוד יעילות, וזה בגלל שהאנטיביוטיקה היא כוח מסייע למערכת החיסון. עצירת הגידול של החיידקים מספיקה בדרך כלל כדי שמערכת החיסון תתגבר על המחלה.

למעלה