חיסון כיתה ב' - אנא עזרתכם דחוף

חיסון כיתה ב' - אנא עזרתכם דחוף

קיבלנו הודעה שבשבוע הבא מחסנים את ילדי כיתה ב' בחיסון דחף נגד דיפתריה, טטנוס, שעלת, ויתוק ילדים. אני ממש חוששת ומתלבטת . לא חיסנתי את בני בשנה שעברה ב-MMR ואני עדין בהתלבטות אם לחסן ומתי האם ידוע לכם אם יש חומר שימור תרימסול בחיסון של כיתה ב' או חומר שעלול לפגוע בתיפקודו. האם ניתן לחסן בחיסון כיתה ב' גם מי שלא חוסן בכיתה א' ב- MMR מה הסיכונים? האם יש חיזוקים שכדאי לתת לפני החיסון- אם אחליט לחסן אותו קצת הסטוריה - בני בן 8 מוגדר PDD בתפקוד גבוה ולאחר חיסון גיל שנה החלו אצלו הפרעות האכילה. שאר הסממנים של PDD כנראה היו גם לפני חיסון גיל שנה אך לא ידענו להבחין בהם. אנא עזרתכם

הפניה לכתבה על חיסונים שמפחיתה את החשש

מצאתי ב-YNET כתבה על "תרמית הקשר בין חיסונים לאוטיזם: הסוף המביש", שמלמדת שהמחקר שקשר בין חיסון MMR לבין אוטיסם היה מצומצם בלבד ונמחק מהארכיון בגלל חוסר אמינותו. מציעה לקרוא אותו (אני כבר לא יודעת למה כן להאמין, אבל בכל זאת, לאזן קצת את המידע שלנו על חיסונים). אינני בקיאה בחומרים של החיסון, אבל אם את מתכוונת לתת את כל הרשימה הנ"ל, כדאי לבדוק אם אפשר לתת בהפרש ולא את כל החיסונים ביחד (אני מתארת לעצמי שהחיסונים אינם מופיעים בקוקטייל אחד)

למעלה